6 Netflix aanraders van dit moment volgens de redactie

  Als je Netflix hebt weet je dit vast wel: Je zoekt een film of serie om te kijken maar kan niks tofs vinden.We hielpen je al eerder uit de brand en ook nu hebben we weer vijf Netflix aanraders voor je. De redactie kijkt de volgende Netflix titels!

  Starz

  Ralph: "Black Sails"

  Als je fan was van piraten, dan kwam je qua films en series tot een paar jaar geleden niet veel verder dan Pirates of the Caribbean en een Muppets-film. Gelukkig heeft Starz een sprong in het diepe gewaagd en is ze gekomen met Black Sails, een serie over de piraten die Providence Island onveilig maken en de zeeën nog onveiliger.

  Het leuke aan Black Sails is dat de serie gedeeltelijk karakters kent die echt hebben bestaan (zoals Calico Jack Rackham, Anne Bonny en Charles Vane), maar ook karakters die komen uit Robert Louis Stevenson's Treasure Island. Dat gegeven zorgt voor een interessante dynamiek tussen zeer verschillende personages en je komt er tegelijkertijd achter wat er zich afspeelt voor het beroemde boek van Stevenson. Het eerste seizoen heeft even de tijd nodig om op gang te komen, maar als de serie eenmaal de wind in de zeilen heeft is het niet meer te stoppen. Voor je het weet heb je alle vier seizoenen gezien en ben je aan het hopen dat Starz ook Treasure Island gaat verfilmen.

  Westlake Entertainment Group

  Rob: "The Outsider"

  Deze nieuwe film met Jared Leto neemt je mee naar het Japan van de jaren '50. De Amerikaan Nick Lowell zit in de gevangenis, maar helpt daar op een dag een lid van de Yakuza. Als wederdienst gebruikt de Yakuza zijn invloed om Nick vrij te krijgen en laat hem als outsider toe tot de groep. En als je eenmaal bij de Yakuza zit, dan kan flink wat drama en geweld tussen de Japanse mafiosi niet ontbreken.

  Als buitenstaander zal Nick te maken krijgen met veel cultuurverschillen over eer en respect. Maar waar hij zich daar aardig - maar veelal zwijgend - doorheen worstelt, vindt deze strijd ook plaats tussen de oude garde Yakuza en de nieuwe generatie die zijn macht wil uitbreiden.

  The Outsider is een wat langzame film, maar mooi in beeld gebracht en met een setting die we maar weinig zien in films. Hoewel de reviews lang niet allemaal positief zijn, is het toch zeker een kijkje waard.

  BBC One

  Luuc: "Doctor Who (2005)"

  Er is geen beter moment om te beginnen aan Doctor Who als nu! Het elfde seizoen van de serie zit eraan te komen en op Netflix zijn flink wat seizoenen te zien op het moment. Als je nu begint met kijken, weet je namelijk precies wat je kunt verwachten wanneer het nieuwe seizoen later dit jaar begint.

  Doctor Who gaat over The Doctor , een alien die veel op mensen lijkt maar dan met twee harten en de mogelijkheid om door tijd en ruimte te reizen. Dit doet hij in zijn ruimteschip die eruitziet als een blauwe telefooncel uit Engeland samen met vrienden die hij onderweg maakt. Samen gaan ze op de meest bijzondere (en gevaarlijke) avonturen en dat wil je niet missen.

  Het maakt overigens totaal niet uit dat de serie er niet in zijn totaliteit op staat. De charme van de serie is namelijk dat de seizoenen op zichzelf staan en los bekeken kunnen worden. Zelfs als we naar individuele afleveringen kijken zijn er genoeg die op zichzelf staan.

  Vertical Entertainment

  Theo: "Extinction"

  Als je het mij vraagt is het aanbod goede Netflix Original films behoorlijk schaars. De ene film bevat tergend acteerwerk en een andere keer is het verhaal compleet oninteressant. Maar soms komt er een verrassing voorbij, eentje zoals Extinction.

  In Extinction is een monteur niet zeker van zijn zaak als hij vreemde dromen krijgt. De dromen over een buitenaardse invasie zijn namelijk levensecht. Zijn vrouw wil dat hij naar de dokter gaat om van de dromen af te komen, maar zijn het wel dromen?

  Deze science fictionfilm gaat over een invasie die eraan lijkt te komen. In het begin lijkt de film een tien in een dozijn Netflix titel te zijn. Maar dan volgen er wat wendingen waardoor je als kijker aangenaam verrast wordt!

  The CW

  Diantha: "The 100 - seizoen 5"

  De eerste aflevering van The 100 was al in 2014 te zien. Toch wist ik tot het begin van dit jaar niet van het bestaan van deze serie af. Na enkele afleveringen van het eerste seizoen te hebben gekeken, was ik meteen verkocht en baande ik me binnen vier maanden naar het vijfde seizoen.

  Kort samengevat: The 100 gaat over 100 tieners die misdaden hebben gepleegd op een reusachtig ruimteschip. Door een tekort aan zuurstof, besluit de kanselier hen naar de aarde te sturen om te kijken of ze tieners kunnen overleven op de grond. Wat eigenlijk een oplossing had moeten zijn om zuurstof te besparen, werd uiteindelijk de oplossing om de mensheid te redden. Want leven was mogelijk.

  Tijdens de seizoen komen de 100 tieners (naarmate de afleveringen een stuk minder dan 100) voor een hoop moeilijke keuzes te staan, vooral als hun vijanden meedogenloos zijn. Mocht je van bloed en actie houden, dat is dit je serie. Al kan het eerste seizoen wat langdradig zijn, het is het kijken waard.

  Netflix aanraders van dit moment

  Dit waren de vijf Netflix aanraders vanuit de redactie van dit moment. En hiermee moet je makkelijk even vooruit kunnen. Heb jij nog tips? Laat het ons weten hieronder!

  Netflix

  Jeroen: "La Casa de Papel"

  La Casa de Papel! Oftewel Money Heist voor de plebs die hem niet in zijn originele taal bekijken. Wat een ge-wel-dige serie! Ik dacht eerst: “Oh een bankoveral... Woohoo”, maar na aandringen van anderen tóch geprobeerd en daar heb ik geen spijt van. Ik wil niet teveel spoilen, maar La Casa de Papel brengt een unieke bankoverval. Eentje die ik zelf ook nog nooit bedacht had en ik hou echt heel erg veel van geld. Daarbij komt dan de geweldige manier waarop het verteld wordt en de wisselwerking tussen de overvallers en de politie en je bent klaar. Dit is puur bingewatch materiaal!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.