Top 10 Nintendo franchises - dit zijn de allerbeste!

  Nintendo draait al jaren in de game-industrie mee en het Japanse bedrijf wordt door velen ook wel gezien als de redder van games. Maar wat zijn de beste games franchises? Dit is in ieder geval de top 10 Nintendo franchises volgens jullie!

  We hebben jullie weer een week lang de mogelijkheid gegeven om te stemmen op de poll. Voor een deel heeft dat natuurlijk ook te maken met de release van Star Fox Zero die onlangs plaatsvond. Interessant om te zien dus, waar deze zou eindigen als we jullie de kans zouden geven om te kiezen tussen de verschillende Nintendo franchises.

  Hierbij dan, zonder enige omhaal, de top 10 Nintendo franchises volgens jullie!

  10. Star Fox

  De vos uit de ruimte krijgt van jullie totaal geen liefde, verbazingwekkend, want de Star Fox games zijn toch echt nog altijd mateloos populair. Al sinds de Nintendo Entertainment System kunnen mensen aan de slag met Team Star Fox.

  Star Fox is waarschijnlijk op de laatste plaats geëindigd vanwege die irritante Slippy Toad met zijn vervelende stem. Of misschien komt het door Peppy Hare die steeds aan je kop zit te zeuren over het doen van een barrel roll. Het kan ook liggen aan de edgy Falco Lombardi, die steeds zo arrogant zit te doen.

  Het kan in ieder geval niet aan Fox McCloud liggen, deze sympathieke gevechtspiloot wordt door jou als speler bestuurd en daardoor heb jij zelf ook in de hand hoe badass deze vos dan wel kan zijn.

  Waarschijnlijk komt het gewoon doordat Nintendo zo’n toffe line-up aan franchises heeft. Want eigenlijk is het gewoon niet goed dat we jullie tussen al deze geweldige titels hebben laten kiezen.

  9. Metroid

  Om gelijk door te stoten naar de badass Samus Aran. Deze vrouw uit de ruimte heeft Fox McCloud nog nooit ontmoet, maar jullie vinden haar in ieder geval al een stuk toffer. Dat mag ook wel, want al het ruimtetuig dat deze vrouw ons universum uit heeft geholpen is toch wel nachtmerriemateriaal.

  Nu was niet elke game uit de Metroid franchise even tof, maar over het algemeen kunnen we toch wel stellen dat de serie voor het grootste deel uit gave games bestaat. Het begon allemaal in 1986, toen Samus het levenslicht zag. Deze sidescrolling shooter levert de meeste gamers van het eerste uur nog steeds nachtmerries op.

  Niet alleen vanwege de vijanden, maar ook vanwege de moeilijkheidsgraad die je ervaart tijdens het spelen van de games. Dit werd nog een paar tandjes opgeschroefd met Metroid 2 en Super Metroid, respectievelijk op de Gameboy in 1992 en de Super Nintendo in 1994. Spelers zouden soms in de foeutus houding op de grond gaan liggen doordat ze voor de zoveelste keer dood gingen.

  Maar uiteindelijk ging het voor een groot deel ook gewoon om het verhaal en dat zat voor de sidescroller ook wel goed. Metroids zijn organismen die het leven uit je zuigen om zo zichzelf te voeden en uiteindelijk hun gastheer te laten sterven. Zulke organismen moeten natuurlijk niet in de verkeerde handen vallen en het is aan jou (Samus) om dit niet te laten gebeuren.

  Uiteindelijk gewoon weer een toffe Nintendo franchise, het maakt eigenlijk niet uit of je fan bent van space shooters of Nintendo games, in beide gevallen zit je met de Metroid games heel erg goed!

  8. Pikmin

  De achtste plaats voor de jongste telg in dit lijstje. Pikmin is voor buitenstaanders niet erg makkelijk te begrijpen, maar dat betekent niet dat deze Nintendo titel gewoon ontzettend leuk is om naar te kijken.

  Pikmin is een spel waarin je poppetjes veilig door een level moet zien te lootsen, uiteraard moet je met zoveel mogelijk “Pikmin” over de eindstreep komen om een zo goed mogelijke score neer te zetten.

  De verschillende Pikmin hebben elk hun eigen specialiteit en het is dan ook aan jou om te beslissen wanneer je ze inzet. De gele Pikmin kunnen bommen gooien en zo vijanden verslaan en obstakels doorbreken. Daarnaast heb je ook nog de blauwe Pikmin die je tegen watervijanden kunt gebruiken en kunt gebruiken om door water heen te komen, deze Pikmin zijn ook erg handig om de Pikmin van een andere kleur van de verdrinkingsdood te redden.

  Dit klinkt allemaal vrij luguber en daar zit hem ook de kracht van Pikmin, doordat het op zo’n toffe manier is vormgegeven heb je niet het idee dat er moord en doodslag plaatsvindt, maar eerder dat je gewoon een schattige game aan het spelen bent. Als laatste zouden we bijna de rode Pikmin vergeten, deze zijn ijzersterk en kunnen tegen vuur, een goede Pikmin om bij je te hebben dus.

  In de tweede Pikmin heb je nog twee varianten die ook weer hun eigen krachten hebben, maar de originele zijn toch wel het leukste. De koddige wezentjes hebben hun achtste plaats zeker verdiend.

  7. Kirby

  Om meteen door te stoten naar de lieve roze veelvraat. Kirby is een platformer als geen ander en je kunt het level doorkomen door vijanden in te slikken en hun krachten over te nemen of door ze af te schieten naar een andere vijand.

  En daar zit hem ook de lol van het spel. Doordat het spel niet al te moeilijk is en je zonder al te veel moeite een level door kunt komen, heb je een lekker ontspannen platformer voor wanneer je even achterover wilt leunen.

  Wanneer de game niet was vormgegeven zoals het is, dan zou je denken dat het om een verschrikkelijk verhaal gaat; een bolle dikkerd die de wereld wil redden door alles en iedereen op te eten. Klinkt als materiaal voor een goed Stephen King boek, maar het is toch echt Kirby.

  Kirby staat op de 7e plaats en dat is eigenlijk net als andere franchises in dit lijstje met Nintendo franchises toch wel te laag. Want elke Nintendo Game verdient het eigenlijk om op de eerste plaats te staan. Maar jullie hebben gestemd en Kirby is blijven steken op plek 7.

  6. Super Smash Bros.

  Wat zou je zeggen als al je favoriete Nintendo personages bij elkaar werden gesmeten in één game en het in arena’s tegen elkaar op moeten nemen?

  Dat is superleuk? Inderdaad! Dat is het ook en daarom heeft Super Smash Bros. zijn plaats in deze top 10 Nintendo franchises meer dan verdiend.

  Heb je altijd al Gannondorf het willen zien opnemen tegen Donkey Kong en Bowser? Dan is Super Smash Bros. de game voor jou. De eerste titel van deze game kwam uit voor Nintendo’s derde thuisconsole, de Nintendo 64.

  Het feit dat je destijds in een fighting game personages uit andere franchises tegen elkaar kon laten strijden zorgde ervoor dat het de harten van menig Nintendo fan sneller liet kloppen.

  Dat is voor jullie blijkbaar niet anders want Super Smash Bros. staat op de zesde plaats in deze top 10 Nintendo franchises. Terecht ook, want met Link tegen Mario en Pickachu vechten blijft een leuk tijdverdrijf!

  5. Fire Emblem

  Tja, wat moeten we van Fire Emblem zeggen? Een adembenemende RPG? Of toch een zenuwslopende strategy game? Het zit er een klein beetje tussenin en dat is ook wat de spellen zo tof maakt.

  Een oude rot uit de stal van Nintendo, want Fire Emblem gaat al ruim 25 jaar mee. De allereerste Fire Emblem kwam uit in 1990 voor de NES en daarmee was direct de toon gezet voor alle delen die daarop zouden volgen. De game is een turn-based strategy RPG, zo kunnen we het beste Fire Emblem omschrijven.

  Als je deze serie niet kent, dan kunnen we het misschien beter uitleggen door de games te vergelijken met Advance Wars, een serie die je waarschijnlijk wat beter kent. Maar voor die game was Fire Emblem voor een deel de grondlegger.

  Wat vooral goed nieuws is voor de fans van Fire Emblem is dat er binnenkort een nieuw deel aan zit te komen. Als je vingers al beginnen te jeuken bij het horen van Fire Emblem, dan is dit jaar toch echt weer een goed jaar voor jou. Fire Emblem: Fates ligt op 20 mei 2016 in de winkels. Als je niet zo lang kunt wachten, kun je natuurlijk altijd nog het drie jaar oude Fire Emblem Awakening spelen.

  4. Donkey Kong

  Een Gorilla die graag met vaten gooit en prinsessen ontvoert. Zo leerden we ooit Donkey Kong kennen. Inmiddels heeft de primaat wat meer een heldenstatus en ook een paar eigen games op zijn naam staat.

  Hoewel het tegenwoordig een stuk minder is dan vroeger, staan de oudere Donkey Kong Country titels erom bekend dat ze behoorlijk moeilijk kunnen zijn. Van frustrerende bazen tot gaten in een level waar je met geen mogelijkheid overheen kunt komen, in Donkey Kong schuilt stiekem de grondlegger voor de huidige Dark Souls games.

  Dat laatste is natuurlijk met een dikke knipoog bedoelt, we weten dat Dark Souls lang niet zo moeilijk is als Donkey Kong. Het euforische gevoel dat je krijgt wanneer je weer een level hebt gehaald, de frustratie die je krijgt wanneer je vlak voor een savepoint je laatste leven verspild terwijl je nog zo voorzichtig doet.

  We kunnen zo nog uren doorpraten over Donkey Kong, maar het belangrijkste is dat het een Nintendo Franchise is en dat jullie de aap op de 4e plek in deze top 10 Nintendo franchises hebben gestemd.

  3. Pokémon

  Niemand, waarschijnlijk zelfs Nintendo niet, kon het succes van de verzamelbare monsters uit de Pokémon games voorspellen. Een eigen anime om je de kneepjes van het Pokémon verzamelen uit te leggen. Een TCG waarin je alles uit de kast moet halen om je tegenstander te verslaan en natuurlijk de RPG serie waarin je er als speler op uit moet om de monstertjes met speciale krachten te verzamelen.

  Nu, ruim 20 jaar later en vele games en spin-offs en na-apers verder staat Pokémon nog net zo sterk in de markt en staan we aan de voorgrond van een revolutie.

  Een Pokémon revolutie wel te verstaan. 2016 is voor Pokémon fans in ieder geval een heel erg goed jaar. Pokémon Go! komt deze zomer naar je smartphone toe zodat je op vakantie op zoek kunt gaan naar je favoriete Pokémon.

  Naast de real life “Gotta Catch ‘em All” ervaring staan er voor het eind van dit jaar ook weer twee nieuwe Pokémon games op de agenda.Pokémon Sun & Moon introduceren samen met hun komst ook een nieuwe generatie van Pokémon.

  Verder zagen we ook weer de herintroductie van de allereerste Pokémon games: Red, Blue en Yellow, al met al heeft de echte Pokémon fan dit jaar helemaal niets te klagen als het op nieuwe en oude games aankomt.

  2. Mario

  We hadden eigenlijk verwacht dat Mario deze Top 10 Nintendo franchises zou aanvoeren maar daaruit blijkt maar weer dat jullie zo onvoorspelbaar als het weer zijn. Mario komt op de tweede plaats en dat is, gezien de franchises die hem voor zijn gegaan, een behoorlijke prestatie.

  In 1981 maakten we kennis met deze Itialiaanse loodgieter en iedereen was meteen verkocht. Als blauw-rood poppetje dat over vaten en vuurballen heen moest springen om de prinses uit de klauwen van een grote aap te kennen was de toen nog zogenaamde Jumpman een daverend succes.

  Dit succes werd genadeloos overtroffen toen Jumpman werd omgedoopt tot Mario en zijn eigen game op de NES zou krijgen. De legendarische platformer uit de tijd dat consoles nog in de kinderschoenen stonden is tijdloos en kan eigenlijk tot op de dag van vandaag worden gezien als een van de beste spellen die ooit gemaakt werd.

  Mario bestaat inmiddels alweer 35 jaar en eigenlijk is het feit dat hij al meerdere generaties meegaat en nog steeds relevant is, reden genoeg om de besnorde loodgieter die graag door buizen heen glijdt eigenlijk op de eerste plek hoort te zetten.

  1. The Legend of Zelda

  Maar die eer is weggelegd voor het legendarische The Legend of Zelda. Hoe kan het eigenlijk ook anders? Epische avonturen, verschillende stijlen, nog verschillender verhalen. In The Legend of Zelda is eigenlijk niets te gek.

  Wil jij strijden tegen een grote kwal met een boemerang? Dat kan! Wil je vechten tegen een kwaadaardige tovenaar die de wereld wil vernietigen en alles wat gelukkig is de kop in wil drukken? Ga je gang.

  Talloze games, talloze avonturen hebben we beleefd met Link en zijn Master Sword, en natuurlijk zijn trouwe paard Epona niet te vergeten. Hoewel we die in de 2D generatie van TLOZ niet zo snel terug zien, is zij in de 3D games toch wel erg van belang.

  Eigenlijk hebben jullie ook wel gelijk, want er is bijna niemand die nog nooit een Zelda game heeft aangeraakt, laat staan er nog nooit van heeft gehoord. Bespeel de lofocarina maar voor deze eerste plek in de top 10 Nintendo franchises. Link komt eraan en zal jullie bedanken voor deze grote eer!

  Pokemon Moon

  Verkijgbaar vanaf 23 november 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.