Top 5 games met draken - Voor de drakendoders en liefhebbers

  Nu het bekend is dat de ontwikkeling van Scalebound gestopt is, moeten drakendoders -en liefhebbers met andere games aan hun trekken komen. Dus wil je een goed alternatief op Scalebound? Check dan onze top 5 games met draken!

  Het was gisteren dat het trieste nieuws de oren trof van vele liefhebbers van games met draken, de ontwikkeling van Scalebound is gestopt. Langzaam verdwijnt de game en al haar trailers van de officiële Microsoft Studios' kanalen.

  Dit betekent dat de fans die maar al te graag met draken aan de haal gaan, een alternatief moeten vinden. En wij willen daar graag bij helpen. Aangezien Scalebound niet de enige game is waar draken in voor komen, hebben wij een lijst samengesteld. Check hier onze top 5 games met draken.

  5. The Elder Scrolls V: Skyrim

  Het moment dat je de eerste draak in Skyrim tegenkomt en je hem moet gaan verslaan, een van de hoogtepunten van de game. Je hebt hem verslagen en het kostte je alle beetje energie die in je zat, je eerste draak nog wel! Hoe moet je die verschrikkelijke opperdraak "Alduïn" ooit gaan verslaan?

  The Elder Scrolls V: Skyrim is het vijfde deel in The Elder Scrolls serie en is ontwikkeld door Bethesda. Skyrim is een groot en -door oorlog- verdeeld rijk. Om er nog een schepje bovenop te doen: dit rijk wordt bedreigd door de terugkeer van de almachtige draak Alduïn. Jij bent de uitverkorene, jij bent drakengeboren en de taak is aan jou om Alduïn te vernietigen en Skyrim te redden.

  The Elder Scrolls V: Skyrim ligt al sinds 2011 in de schappen, maar door de jaren heen is er ontzettend veel content toegevoegd aan de game door middel van DLC uitbreidingen. Dus als je deze nog niet gespeeld hebt, heb je een mooie reden om de game nog eens opnieuw op te starten!

  Wil je meer weten van deze game? Check dan onze The Elder Scrolls V: Skyrim Review!

  4. Fable: The Lost Chapters

  Voor degenen die het eerste deel van Fable lang geleden hebben gespeeld, zal er nu wel een vraagteken boven het hoofd verschijnen. Een draak in Fable? Ze zijn er niet in overvloed, toch zijn ze wel degelijk aanwezig. Over de draak mogen we niets verklappen, want als jij je waagt aan deze game zou dat zonde zijn.

  Wat wel verklapt mag worden, is dat Fable één van de tofste games aller tijden is. Een meeslepend verhaal, ontzettend toffe gameplay en bijzondere artwork maken dat de game vanaf het begin tot het einde je aandacht vast houdt. Fable: The Lost Chapters is ontwikkeld door de inmiddels gesloten "Lionhead Studios". De game is exclusief verkrijgbaar voor Windows PC en Mac OS.

  Wil je meer weten van deze game? Check dan onze Fable Anniversary Review!

  3. World of Warcraft

  World of Warcraft, de meest befaamde game in zijn genre. Een gigantische wereld die al sinds 2004 volop bewoond is door trouwe spelers die dagen, maanden en zelfs jaren van hun leven investeren in de game. Inmiddels bestaat de game uit zes uitbreidingen waarvan elke uitbreiding beschikt over een nieuwe bedreiging voor de World of Warcraft spelers, een van de bedreigingen is zelfs een draak geweest.

  Draken spelen een zeer grote rol in World of Warcraft. De eindbaas Arthas: The Lich King beschikte over een gigantische draak onder de naam "Sindragosa". In Cataclysm is de eindbaas zelf een gigantische draak. Er zijn gebieden in World of Warcraft waar het wemelt van de draken, er wordt zelfs op ze gevlogen door spelers en hebben lange en mooie achtergrondverhalen. Als je echt gek bent van draken, dan is World of Warcraft absoluut de game voor jou.

  Momenteel zit World of Warcraft in zijn zesde uitbreiding, wil je daar meer over weten? Check dan de World of Warcraft: Legion Review!

  2. Spyro the Dragon

  Spuw vuur, verpletter vijanden met je hoorns en vlieg kleine afstanden met je onhandige kleine drakenvleugels. Een draak is hij wel, maar niet zoals Deathwing uit World of Warcraft, of Alduïn uit Skyrim. Spyro is een schattige kleine draak die leeft in een sprookjesachtig universum.

  In dit universum reis je zes werelden af om je drakenvrienden te redden uit de kwaadaardige vloek van de Gnasty Gnorc. Dit doe je door bepaalde parcours af te leggen en cruciale voorwerpen te verzamelen. Voor deze game zal je wel even je PlayStation 1 moeten afstoffen en het internet moeten afstruinen voor de game, want hij is ontzettend oud. Spyro is een iconisch figuur die velen zich nog zullen herinneren en de titel "Spyro the Dragon" benoemen als een must play voor retro gamers.

  De oude Spyro the Dragon game kwam uit in september 1998, maar het kleine draakje heeft de weg naar onze wereld in 2011 opnieuw gevonden. In de vorm van Skylanders: Spyro's Adventure is hij momenteel ook beschikbaar, een RPG waarin je een nieuw avontuur van Spyro beleeft.

  Wil je meer weten van deze game? Check dan onze Skylanders: Spyro's Adventure Review!

  1. Dragon's Dogma: Dark Arisen

  Nietsvermoedend leid jij je saaie leventje in een vissersdorpje rond de de tijd van de middeleeuwen. Totdat er plotseling een gigantische draak jouw leven en die van de mensen om je heen volledig overhoop gooit. Het volk is radeloos en niemand weet wat er moet gebeuren. Uiteraard ben jij als speler wel een held en neem je het op tegen de draak, maar je wint het gevecht niet en eet je hart op. Tijd voor wraak.

  Dragon's Dogma staat bekend om combat van kwaliteit, hetgeen waarin de game zich onderscheidt tussen de andere RPG's, maar er zeker niet minder op wordt. Met je grote arsenaal aan wapens moet je een flinke waslijst aan monsters vernietigen, maar je wapens zijn niet effectief op al je vijanden en dat betekent ook dat je dynamisch moet blijven. Dit houdt de game juist fris.

  Wil je meer weten over deze game? Check dan onze Dragon's Dogma: Dark Arisen Review!

  The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition

  Verkijgbaar vanaf 28 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.