Top 5 eSports games om in de gaten te houden

Article
zondag, 30 augustus 2015 om 16:05
xgn google image
Competitieve games worden steeds prominenter. Ook recent kwamen (of komen nog) diverse games uit die heel groot kunnen worden binnen de eSports. De beste van die games, die later ongetwijfeld tijdens toernooien te zien zijn, hebben we verzameld in deze top 5 eSports games om in de gaten te houden!
Gamen is allang geen vreemde hobby meer: voor sommige gamers is het zelfs hun belangrijkste bron van inkomsten geworden. Deze professionals zijn actief binnen de eSports en struinen talloze toernooien af om zich te meten met hun tegenstanders. Ook spelontwikkelaars zijn zich hier steeds meer van bewust.
De laatste jaren zijn er dan ook meer games uitgekomen die zich op een wedstrijdelement richten. Daarnaast zijn er een paar interessante wedstrijdgames die nog moeten verschijnen. In onze top 5 eSports games om in de gaten te houden, lees je welke recente of nog uit te komen spellen populair zullen worden bij toernooien!

5. Overwatch

Blizzards nieuwste game is een shooter vol uiteenlopende personages, die allemaal de beschikking hebben over hun eigen wapens en vaardigheden. Hoewel dergelijke games populair zijn, is Overwatch geen eenvoudige toevoeging aan een verzadigd genre: in onze preview viel het ons op hoe fris de game overkomt.
Overwatch ziet er verder bijzonder strak uit. De maps in het spel zijn gebaseerd op echt bestaande locaties (zoals Engeland en Japan), die stuk voor stuk prachtig zijn uitgewerkt. Daarnaast kun je, wanneer je gedood wordt, van personage wisselen voordat je respawnt. Dat maakt deze shooter net wat dynamischer.
77023 1

4. Rocket League

Combineer voetbal met wagens die over turbo-aandrijving beschikken en je hebt Rocket League: een vrolijk, futuristisch en heerlijk hectisch sportspel. Het concept is doodsimpel (ram een enorme bal met je auto in het doel van de tegenstander), maar de game is zo goed uitgewerkt dat dit nooit gaat vervelen.
Het is dan ook niet gek dat Rocket League een perfecte game is voor eSportstoernooien. De game wordt al gespeeld tijdens wedstrijden van de Electronic Sports League (ESL), dus voor professionele gamers valt er zeker geld te verdienen met dit spel. Rocket League kan dus weleens een hele grote eSportsgame worden.
77024 1

3. Heroes of the Storm

In deze MOBA hebben spelers de beschikking over iconische figuren uit het Blizzard-universum, zoals Jim Raynor uit StarCraft, de Lich King uit World of Warcraft en de duivelse Diablo. Met de verschillende helden en schurken moet je de vesting van je tegenstander bereiken en deze vervolgens vernietigen.
Het MOBA-genre is al jaren populair binnen de eSports, met League of Legends en Defense of the Ancients 2 als belangrijkste voorbeelden. Toch kan Heroes of the Storm een geduchte concurrent van deze games worden: Blizzards MOBA is namelijk, mede door de extra objectives tijdens matches, bijzonder vernieuwend.
77025 1

2. Halo 5: Guardians

De multiplayermodus van Halo 5 is briljant in zijn eenvoud: deze speelstand heeft de kernelementen uit eerdere Halo-games overgenomen, maar er ook een aantal nieuwe aspecten bijgekregen. Zo kunnen Spartans gebruikmaken van thrusters om snel korte afstanden af te leggen, wat aanvallen ontwijken gemakkelijker maakt.
Daarnaast heeft de Halo 5-multiplayer voor het eerst in de franchise een aim down the sight-optie. Met deze ADS-functie kun je door het vizier van je geweer kijken en zo preciezer schieten. Combineer dat met het hoge tempo van de klassieke Halo-multiplayergameplay en je hebt een ideale game voor eSportstoernooien.
77026

1. StarCraft II: Legacy of the Void

StarCraft II is al sinds jaar en dag koning onder de eSports games en met Legacy of the Void krijgen spelers nog meer verschillende speelmogelijkheden. De uitbreiding richt zich namelijk op het ras van de Protoss en voegt daarom een groot aantal Protoss-units toe, waardoor er meer strategische opties bijkomen.
Want ten opzichte van de andere rassen in het StarCraft-universum, de mensen en de Zerg, hebben de Protoss een aantal voor- en nadelen. Door hier slim op in te spelen, kun je de aanvallen van je tegenstander afslaan, diens verdediging onschadelijk maken en uiteindelijk de vijandelijke basis vernietigen.
Legacy of the Void moet eind dit jaar in de winkels liggen, al is een datum voor de release nog niet bekend.