Super Mario Maker amiibo - Wat kunnen ze allemaal?

Article
zondag, 30 augustus 2015 om 15:15
xgn google image
De release van Super Mario Maker komt steeds dichterbij en dus kunnen we binnenkort onze eigen Mario-levels bouwen. Maar de game maakt niet alleen gebruik van de Wii U Gamepad: zo brengen amiibo in in het spel diverse effecten teweeg. Wat de Super Mario Maker amiibo precies kunnen, leggen we hier uit!
Tijdens de E3 zagen we al dat je bepaalde levels van de game niet per se als de beroemde loodgieter hoeft te te spelen. Zo kan Mario de gedaante aannemen van andere Nintendo-personages, wanneer hun Super Mario Maker amiibo worden gebruikt. Ook hebben de twee 30th Anniversary Mario-amiibo aparte functies.
In deze special zetten we al die functies op een rijtje!

Kostuums

Super Mario Maker amiibo geven Mario de beschikking over andere kostuums, zodat je levels kunt spelen als onder meer Link, de Wii-Fit Trainer en Isabelle uit Animal Crossing. Wel is het belangrijk om te weten dat amiibo alleen gebruikt kunnen worden in levels die de Super Mario Bros.-stijl gebruiken.
Wanneer je een level in die stijl bouwt, is één van de power-ups die je kunt plaatsen de Mystery Mushroom. Door een Super Mario Maker amiibo aan deze power-up te koppelen, zal Mario de gedaante van die amiibo aannemen. Je hoeft een amiibo maar één keer te gebruiken om het bijbehorende kostuum te ontgrendelen.
Kostuums kunnen ook ontgrendeld worden door de 100 Mario Challenge Mode uit te spelen. Hierin krijgt Mario de beschikking over honderd levens en moet hij een groot aantal door spelers gemaakte levels doorkruisen. Daarnaast worden kostuums die je nog niet hebt ontgrendeld als je ze in andermans levels tegenkomt.
Welke amiibo allemaal kostuums ontgrendelen, lees je op de volgende pagina!
77365

Compatibele Super Mario Maker amiibo

Er kan een groot aantal Super Mario Maker amiibo worden gebruikt om kostuums voor Mario te verkrijgen. Op de site van Nintendo staan momenteel 71 amiibo die Mario een ander uiterlijk geven, waaronder andere Mario-personages, maar ook figuren uit de Legend of Zelda-, Pokémon- en Animal Crossing-games.
Ook amiibo die nog uit moeten komen, kunnen aan de game worden gekoppeld. Er zitten 99 slots voor kostuums in Super Mario Maker, die door zowel amiibo-figuren als –kaarten kunnen worden gevuld. De enige amiibo die momenteel niet compatibel met de game zijn, zijn de diverse Mii Fighter-beeldjes.
De twee edities van de 30th Anniversary Mario-amiibo, die bij bepaalde versies van Super Mario Maker worden geleverd, geven Mario geen nieuwe kostuums. Wel hebben ze een aantal andere effecten op Mario, zijn omgeving en zelfs zijn vijanden. Op de volgende pagina vertellen we daar meer over.
77366

Big Mushroom

De 30th Anniversary Mario-amiibo wordt in twee verschillende kleurpaletten uitgebracht: de klassieke kleuren (die in Super Mario Bros. werden gebruikt) en de fellere, moderne kleuren (te zien in de meer recente Mario-games). Beide kunnen gekoppeld worden aan de Big Mushroom-power-up, die Mario iets groter maken.
Maar dat is niet het enige effect dat deze amiibo hebben. Zo geeft de Big Mushroom waaraan ze gekoppeld zijn het scherm een ouderwets uiterlijk. Tevens voorziet de power-up bepaalde vijanden, zoals de Goomba, van Mario’s iconische snor en rode pet. Deze functie werd tijdens het E3 Digital Event van Nintendo getoond.
Super Mario Maker amiibo hebben dus vooral een cosmetisch effect, maar Nintendo doet duidelijk moeite om daarin zoveel mogelijk variatie aan te bieden. In Super Mario Maker zal dan ook geen gebrek aan kostuums en nostalgie met een knipoog zijn. We kunnen niet wachten om onze amiibo in de game uit te testen!
Super Mario Maker is vanaf 11 september verkrijgbaar voor de Wii U.