Rainbow Six Siege Outbreak - Vechten tegen buitenaards kwaad!

  Je zou de combinatie niet zo snel bedenken, Rainbow Six Siege gemixt met een sciencefiction sausje. Dit is precies wat Ubisoft heeft gedaan met het Rainbow Six Siege Outbreak event. Deze tijdelijke co-op modus zet je tegenover hordes bloeddorstige buitenaardse monsters. Lees hier wat je allemaal kunt verwachten van dit tijdelijke spektakel.

  Leer samen de karakters beter kennen

  Rainbow Six Siege is een succesvolle game op het gebied van online shooters. Maar een volwaardige verhaalmodus ontbrak vooralsnog in de game. Dit moet ook bij Ubisoft een punt zijn dat vaak langsgekomen is, want met Outbreak schotelt de uitgever je karakterverdieping voor waar je u tegen zegt.

  Team Six is namelijk aangewezen om de mysterieuze besmetting in New Mexico een halt toe te roepen. Dankzij een neergestorte capsule is er een onbekend virus op aarde geland dat mensen zonder pardon infecteert. Je kunt begrijpen dat dit niet goed gaat en als snel wordt New Mexico in quarantaine gezet. Niemand mag er meer in of uit. Op jij en twee andere spelers na dan.

  Want met z'n drieën word je op pad gestuurd om de bron van de infectie te vinden en deze uit te schakelen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want je zult flink wat obstakels tegenkomen op je weg naar het hart van het kwaad.

  Kies je operator voor het te laat is

  Maar eerst kies je een operator uit waarmee je het slagveld wilt betreden. Hoewel niet alle karakters uit de game beschikbaar zijn, heb je een ruime selectie waaruit je een keuze kunt maken. Lion en Finka, de twee gloednieuwe operators uit de nieuwe Chimera update, zijn ook te selecteren. Nadat je jouw karakters en wapens hebt ingesteld, is het tijd om te knallen.

  Er zijn in totaal drie levels in de Outbreak modus aanwezig, die elk weer opgesplitst zijn in twee delen. Gemiddeld duurt elk level zo'n 30 minuten, dus na anderhalf uur kun je de co-op modus voltooien. Wacht hier trouwens niet te lang mee, want het Rainbow Six Siege Outbreak event is slechts tijdelijk te spelen. Na 3 april wordt de modus namelijk (voorlopig) uit de game gehaald. Sla je slag voor het te laat is!

  Pas op voor de monsters

  Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming is het belangrijk dat je weet welke tegenstanders je voor je hebt staan. Naast de standaard monsters, Grunts genoemd, zijn er namelijk tal van andere soorten beesten die je tegen het lijf kunt lopen. De Breacher bijvoorbeeld is snel en kan zichzelf opblazen om schade toe te dienen aan iedereen die te dichtbij staat. De Rooter daarentegen houdt wat meer afstand en probeert je met stekels vanuit de grond te belagen.

  De Apex kan het best beschreven worden als een op hol geslagen tovenaar. Hij schiet zonder pardon projectielen op je af die tijdelijk verblinden bij impact. Maar de grootste tegenstander is wel de Smasher. Deze gigant is blind, maar weet je dondersgoed te vinden. Als hij eenmaal een idee heeft van waar je rondwandelt, stormt hij zonder pardon op je af.

  Elk level gooit een andere mix van vijanden op je af en als je de moeilijkheidsgraad wat opschroeft, worden die aantallen nog meer verhoogd. Probeer maar eens te ontsnappen als drie Smashers je op de hielen zitten.

  Rainbow Six Siege Outbreak - Een frisse ervaring

  Zoals je kunt lezen is de Outbreak modus van Rainbow Six Siege een vette ervaring, al is het maar omdat de gameplay heel anders is dan je gewend bent van de serie. Dit nieuwe event is tevens het startschot van de Year 3-content voor de shooter. Meer over de nieuwe operators kun je lezen in de Rainbow Six Siege Operation Chimera special.

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.