De 7 beste open-world games in 2021 die nog verschijnen

Article
zaterdag, 26 juni 2021 om 17:00
top 5 open world gamesf1624546933
Het jaar is alweer over de helft, maar er staan nog meer dan genoeg toffe titels op het programma. Ook als het op open-world games aankomt. De beste open-world games die in 2021 nog verschijnen zetten we voor jou op een rijtje.
In deze lijst hebben we het over allerlei soorten en maten van open-world games. Zo nemen we ieder soort game mee in deze lijst waarin je een open-world kunt verkennen. Verder tellen we next-gen upgrades voor bestaande titels ook mee.

Riders Republic

Releasedatum: 3 september 2021
Als eerste is daar Riders Republic, de nieuwe open-world game van Ubisoft. In deze titel mag je lekker over de piste scheuren. In deze titel ben je namelijk aan het snowboarden, maar kun je ook skiën, vliegen in een wingsuit of mountainbiken. Het is als het ware een feest aan extreme sporten die je kunt beoefenen en dat in een open wereld.
De game staat gepland voor begin september en kunnen de game ook samen met vrienden via multiplayer spelen. Riders Republic wordt door sommigen dan ook beschreven als een MMO sporttitel met een open wereld en dat trekt ons wel. Vooral doordat je op next-gen met 50 man in één wereld kunt racen!
20021 06 21 far cry 6f1623527365

Far Cry 6

Releasedatum: 7 oktober 2021
Ook Far Cry 6 is een nieuwe open-world game uit de stal van Ubisoft, maar wel een compleet ander soort dan Riders Republic. In tegenstelling tot de sporttitel is Far Cry 6 ingesteld op de singleplayer. Dit keer ga je op reis in een fictieve versie van Cuba (Yara genoemd) en neem je het op tegen dictator Antón Castillo.
De schurk van het nieuwe deel wordt door niemand minder dan Giancarlo Esposito gespeeld. Waar velen wel alvast blij mee zijn is het feit dat er weer een tropisch avontuur aankomt in plaats van de uitgestrekte vlaktes van de Verenigde Staten. Of het bevrijden van het eiland in de smaak gaat vallen, moet uiteraard nog wel blijken.
forza horizon 5f1623921368

Forza Horizon 5

Releasedatum: 9 november 2021
Hetzelfde geldt uiteraard ook voor Forza Horizon 5, al is wel al duidelijk dat de game er weer bloedmooi uitziet. Dit keer gaat het racefeest naar Mexico en dat belooft weer een flinke omgeving te worden om te ontdekken. Uiteraard gaat deze op de next-gen machines van Microsoft er ongekend mooi uitzien en al helemaal met ray-tracing.
Wel brengt Forza Horizon 5 weer een ander soort open-world dan de eerdere titels op deze lijst. De wereld van Forza Horizon 5 is namelijk bedoeld als grote speeltuin waar je met een scala van toffe wagens doorheen scheurt. Uiteraard is de map wel afgeladen met toffe evenementen om aan deel te nemen, dus in dat opzicht komt de game uiteraard nog wel redelijk goed overeen.
dying light 2f1622447869

Dying Light 2 Stay Human

Releasedatum: 7 december 2021
Als laatste compleet nieuwe game op deze lijst hebben we uiteraard ook nog Dying Light 2 Stay Human. Het vervolg op de 2015-hit komt dit jaar, na veel uitstel, eindelijk uit en dat belooft een titel te worden waar velen niet op kunnen wachten. Techland heeft namelijk dubbel en dwars uitgepakt voor het vervolg en spelers zijn dan ook vrij om The City te doorkruisen.
Dit doe je net zoals het origineel in een first-person perspectief, waarbij je naast flink veel schieten ook lekker moet platformen. Freerunnen is namelijk een groot onderdeel van de game, net als keuzes maken. Het verhaal is namelijk een stuk dieper dan voorheen en dus is dit zeker een titel die je niet mag onderschatten.
gta 5 ps5f1617875143

Grand Theft Auto V (PS5/Xbox Series X)

Releasedatum: 11 november 2021
Naast gloednieuwe games zijn er ook nog een aantal next-gen upgrades die uitgebracht worden voor bestaande titels, waarvan de grootste uiteraard die van Grand Theft Auto V is. De game is allang niet meer moeders mooiste en dat heeft Rockstar Games zelf ook door. Daarom krijgt de game een complete remaster en de studio achter de oorspronkelijke 2013-titel noemt het dan ook meer dan een simpele update.
We zullen niet ontkennen dat we ergens stiekem wel weer zin hebben om Los Santos te bezoeken. Het verhaal van de game is onderhand wel te dromen, maar de wereld zelf is en blijft een waar genot. Verder kan Rockstar ook verbazen met de upgrade voor next-gen, al is de vraag nog wel hoe ze dat gaan doen.
cyberpunk 2077f1665048605

Cyberpunk 2077 (PS5/Xbox Series X)

Ook Cyberpunk 2077 krijgt een gloednieuwe versie voor next-gen die, als we CD Projekt RED mogen geloven dit jaar nog uit moet komen. De Poolse studio is ondertussen wel eerst nog bezig met het afmaken van de last-gen versies, maar wil dit jaar ook nog met een speciale upgrade komen voor de PlayStation 5 en Xbox Series X. Heel onlogisch zou het niet zijn om hierop te wachten en velen doen dit dan ook.
CD Projekt RED wil de game onder andere voorzien van next-gen features als ray-tracing en drastisch verbeterde laadtijden. Visueel moet de game er ook beter uit gaan zien, wat duidt op verbeterde textures. Een releasedatum is er alleen nog niet.
the witcher 3 ciri 2f1618225673

The Witcher III: Wild Hunt (PS5/Xbox Series X)

Als laatste komt er nog een next-gen upgrade uit de stal van CD Projekt RED. De Poolse studio wilde duidelijk excuus maken voor de Cyberpunk 2077 release en maakte in 2021 bekend dat naast Cyberpunk 2077 ook The Witcher 3: Wild Hunt een next-gen patch krijgt. Ook deze patch heeft overigens nog geen releasedatum gekregen.
Net als met Cyberpunk 2077 wordt het open-world avontuur van Geralt of Rivia voorzien van betere graphics en minder laadtijden. Ray-tracing is uiteraard ook van de partij en wie The Witcher 3: Wild Hunt dan ook nog niet heeft uitgespeeld (of de uitbreidingen nog moet spelen) heeft zeker een nieuwe reden gekregen om dit wel te doen!