Top 5 bestverkochte consoles aller tijden

Article
zondag, 07 februari 2021 om 9:00
nintendo switchf1599555458
Gamen is met de jaren mee steeds populairder geworden. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat de spellen steeds uitgebreider en beter worden, maar ook de consoles gaan steeds een stap vooruit. Maar wat waren nou de consoles die het allerbest verkochten in deze populariteitsstijging van gamen? Dit is de top 5!

5. PlayStation 3

Na het grote succes van de eerste twee PlayStations, werd verwacht dat ook de PlayStation 3 weer op zou blazen. Hoewel deze console maar liefst 87 miljoen keer verkocht werd, viel dit toen toch enigszins tegen. Dit had er ook mee te maken dat de Xbox 360 rond dezelfde tijd doorbrak. Dit apparaat werd slechts anderhalf miljoen keer minder verkocht en was daarom een waardig concurrent. De PlayStation 3 wist de Xbox 360 toch af te schudden en verdient daarmee een plekje in deze top 5.

4. Nintendo WII

De WII is nog altijd de meest verkochte console van Nintendo en dat is natuurlijk niet zonder reden. Dit was een hele andere console dan de PlayStation of Xbox, maar op een eigen manier ontzettend leuk. De WII was net wat toegankelijker voor het hele gezin dan eerdere consoles. Met exclusieve games die je met het hele gezin kon spelen en een simpele manier van gebruiken werd de WII zo populair dat de console wereldwijd meer dan 100 miljoen keer verkocht werd. Dit is goed genoeg voor een vierde plek in deze lijst.
playstation 3 stopt productie in japan 112297

3. PlayStation

De allereerste PlayStation was het begin van een groot succesverhaal voor Sony en de spelers. Deze console is natuurlijk de grondlegger van PlayStation zoals we dat vandaag kennen. Hoewel dit apparaat helemaal niet meer lijkt op de meest recentelijke versie van de PlayStation, is dit wel waar de PS5 uit ontstaan is. De eerste PlayStation deed het dan ook gelijk ongelofelijk goed qua verkoop. Het werd 102 miljoen keer verkocht en daarmee net iets meer dan de WII.

2. PlayStation 4

Nadat de PlayStation 3 enigszins tegen had gevallen, ging Sony de strijd met Microsoft een stuk harder aan dan de vorige keer. De PlayStation 4 deed het gelijk geweldig en werd ruim 114 miljoen keer verkocht en kwam daarmee ruimschoots op het dubbele van de grote concurrent, de Xbox One. Deze werd 51 miljoen keer verkocht. De PlayStation 4 is ook een grote reden voor het hedendaagse succes van de PS5, die wereldwijd constant is uitverkocht.
playstation 2f1610714658

1. PlayStation 2

Het zal sommigen misschien verbazen, maar de PlayStation 2 is nog altijd met groot verschil de meest verkochte console aller tijden. In een lijst die gedomineerd wordt door de console van Sony, kan het natuurlijk niet missen dat er ook een PlayStation op de nummer één positie te vinden is. Het succes van de tweede PlayStation zat er behoorlijk aan te komen. De eerste versie was iets wat nooit eerder voor was gekomen, dus de upgrade van dit apparaat kon bijna niet mislukken. De PlayStation 2 werd maar liefst 157 miljoen keer verkocht.

Eervolle vermelding

Hoewel de Nintendo Switch nog niet genoeg verkocht is voor een plekje in deze lijst, kan dit nooit lang meer duren. Al jaren is de Switch veruit de meest verkochte console en dat zal ook nog wel even zo blijven. Zelfs de verkoopcijfers van de PlayStation 5 en de Xbox Series X komen niet in de buurt van de Switch, die momenteel 70 miljoen keer verkocht is wereldwijd. Deze cijfers stijgen wel gigantisch snel, dus het zou ons niet verbazen als deze console over een jaar een stuk hoger in deze lijst zal staan.
Verbaast deze lijst jullie? En welke van deze consoles hebben/hadden jullie? Laat het ons weten met een reactie!

Populair Nieuws