PS5 bijna 3 keer zoveel verkocht als Xbox Series X in 2023

News
woensdag, 20 december 2023 om 17:00
ps5 controller xbox series xf1619595169
De PS5 is dit jaar stukken beter beschikbaar geweest dan in zijn eerste twee jaar op de markt en dat is te zien geweest aan de verkopen van de console. Sony meldt nu hoge nieuwe cijfers. Zeker naast geschatte verkopen van de Xbox Series X doet de PS5 het erg goed.
De PS5 heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, namelijk die van 50 miljoen verkochte exemplaren, meldt Reuters (via IGN). In november, rond Black Friday is de console vaker dan ooit verkocht. PlayStation is dan ook optimistisch over de verkopen van de console en denkt dat het doel om 25 consoles te verkopen in dit fiscale jaar (dat loopt tot en met 31 maart 2024) haalbaar is. Eerder werd dat nog een ambitieus doel genoemd.
PlayStation-topman Eric Lempel gelooft ook dat het mogelijk is dat de PS5 uiteindelijk meer verkocht wordt dan de PS4. Die console is in zijn hele leven 117 miljoen keer verkocht en is daarmee de op één na meest verkochte PlayStation. De PlayStation 2 is nog altijd de meest verkochte console ooit.

Xbox Series X kan PS5 niet bijhouden

Hoewel er geen officiële verkoopcijfers van Xbox-consoles bekend worden gemaakt door Microsoft, doet die console het naar schatting een stuk minder goed. In het afgelopen jaar is de PS5 zo’n 22,5 miljoen keer verkocht, een aanzienlijke stijging. Maar de verkoop van de Xbox Series X en S is gezakt en staat nu op ongeveer 7,6 miljoen dit jaar.
Daarmee is de PS5 net geen drie keer zoveel verkocht als de Xbox. Toch maakt Sony zich zorgen om de concurrentie van Microsoft. Na de overname van Activision Blizzard is Microsoft een geduchte rivaal, vindt Sony. PS Plus kan volgens het bedrijf misschien niet op tegen een met Call of Duty versterkt Game Pass.

Populair Nieuws

Laatste Reacties