5 dingen die je nog niet wist over het MCU

Article
zondag, 07 februari 2021 om 11:00
marvels avengers analisisf1600073122
Dit kalenderjaar gaat de vierde fase van het Marvel Cinematic Universe van start. Deze fase duurt van 2021 tot 2023 en daarin zullen maar liefst 25 films uitkomen, waaronder een aantal Avengers films. Voordat we de komende jaren gaan genieten op een aantal heerlijke film blikken we nog één keer terug. We doken in de archieven en gingen opzoek naar de geheimen van het MCU. Vijf bizarre feitjes die hopelijk wat luchtigheid brengen in deze donkere coronadagen. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over MCU, het Marvel Cinematic Universe.

Vijf uur per dag in de make-up

We beginnen dit overzicht met de meest muzikale filmreeks van het Marvel Cinematic Universe, namelijk Guardians of the Galaxy. In 2014 verscheen alweer de eerste film, in 2017 de tweede en naar verwachting verschijnt in 2023 volume drie. De films zitten vol met heerlijke muziek en heeft hiermee vele films geïnspireerd.
In de films zien we ook niemand minder dan Dave Bautista als Drax, althans hij heeft wel een hele hoop make-up op tijdens de opnames. Tijdens de eerste opnames zat Bautista vaak drie tot vijf uur per dag in de make-up. Later duurde dit proces ‘slechts’ 90 minuten.

De muziek van Guardians of the Galaxy

We blijven nog heel even bij Guardians of the Galaxy. We gaven net al een beetje aan veel mensen ‘verliefd’ werden op de soundtrack en ook op onze redactie vielen de nummers erg goed in de smaak. De films van Guardians of the Galaxy zijn geregisseerd en geschreven door James Gunn. Gunn was zelfs erg enthousiast over de vele muziek en nam het zelfs al in de eerste scenario’s mee in het script. Een opvallende keuze die erg goed uitpakte.

Iron Man is op een hele bijzondere manier gemaakt

Van Guardians of the Galaxy gaan we naar Iron Man. Deze superheld die gespeeld wordt door Robert Downey jr. heeft al drie eigen films en komt daarnaast ook regelmatig voorbij in andere films. De eerste Iron Man film was de eerste film uit de eerste fase van het MCU en verscheen alweer in het voorjaar van 2008. De film was een groot succes, maar werd op een bijzondere manier gemaakt. Tijdens de opnames was de film was er namelijk geen heel script. Er werd telkens maar een klein deel geschreven en opgenomen, waarna de makers keken wat hierna moest komen.

De vele cameo’s van Stan Lee

Stan Lee was één van de invloedrijkste mensen in de ‘superheldenwereld’ en bedacht onder andere: Spider-Man, Hulk, Iron Man en Thor. Stan Lee overleed ruim twee jaar geleden op 95-jarige leeftijd, maar vond het altijd erg leuk om mee te spelen in MCU-films. Natuurlijk pakte hij niet de hoofdrol, maar hij had wel 59 keer een cameo in een superheldenfilm. Eind 2018 verscheen hier op XGN al een overzicht van. Benieuwd wat de beste cameo’s van Stan Lee waren? Check hier de top tien!

Dit heb je allemaal gemist

Overigens is Stan lee niet de enige die ‘verstopt’ zit in MCU-films. De meeste films hebben een hoop Easter Eggs en/of cameo’s. In Iron Man 2 ligt bijvoorbeeld het schild van Captain America in zijn werkplaats en in The Incredible Hulk speelt Lou Ferrigno de bodyguard van Stan Lee. Ferrigno speelden in de vorige eeuw de Hulk en maakt zo stiekem toch zijn opwachting.
Pssst…. Opzoek naar nog een aantal bizarre feitjes over superhelden? Check dan ook eens 5 dingen die je nog niet wist over Marvel en 5 dingen die je nog niet wist over DC Comics!