Logitech G Pro Review - Hét toetsenbord voor de professionele gamer?

  Logitech is een gerenommeerd merk als het aankomt op PC-accesoires, zoals headsets, muizen en keyboards. Het Zwitserse bedrijf timmert nu ook aan de weg om e-Sport-waardige accessoires te creëren, met de Logitech G Pro als nieuwste toevoeging. Of het toetsenbord de concurrentie aankan, kun je lezen in onze Logitech G Pro review.

  Op het moment dat je de Logitech G Pro uit de doos haalt, zal hoogstwaarschijnlijk meteen het vrij zware gewicht opvallen. De Logitech G Pro weegt namelijk 980 gram en dat is opmerkelijk te noemen voor een toetsenbord dat volledig van plastic is gemaakt. De Corsair K65 is bijvoorbeeld een toetsenbord dat gemaakt is uit een blok aluminium en weegt ‘maar’ 860 gram. Dankzij het gewicht blijft de Logitech G Pro goed op zijn plaats en zal het niet bewegen tijdens intensieve gaming- of typsessies.

  Een ander aspect wat ons meteen opvalt, is de aansluitingskabel. De Mini USB-kabel is breed en heeft twee vorkjes ernaast, die de kabel op zijn plaats houdt. Over het algemeen hebben toetsenborden een normale Mini USB-kabel, die na verloop van tijd kan verbuigen of soms zelf afbreken, dus we zijn blij dat Logitech hier aandacht aan heeft besteed.

  Logitech G Pro Review

  Geen toetsenbord voor Excel

  De Logitech G Pro is in vrijwel alle opzichten te vergelijken met de Logitech G810, maar de Logitech G Pro is gemaakt met het oog op e-Sport-toernooien en is daarom een TKL-toetsenbord. Dat betekent dat het geen numpad heeft en daarmee ook geen plek voor speciale media-toetsen, die nu met de FN-functie onder de F-toetsen zijn ondergebracht.

  De Logitech G Pro mist daardoor wat functionaliteit, maar het toetsenbord is een stuk makkelijker om mee te nemen en het missen van een numpad zorgt voor veel meer speelruimte voor de muis. Het heeft niet alleen een meer natuurlijke houding als gevolg, maar zorgt ook voor minder kans op fouten. In een spel als Counter-Strike: Global Offensive wil je niet dat je muis per ongeluk botst tegen je toetsenbord en het numpad wordt bovendien in de meeste games niet gebruikt.

  Logitech G Pro Review

  Heerlijk typen en gamen met de Romer G-toetsen

  Net zoals alle andere recente Logitech toetsenborden, maakt ook de Logitech G Pro gebruik van de exclusieve Romer G-toetsen, een mechanische toets die Logitech heeft geproduceerd in samenwerking met Omron. Als je overstapt van een Cherry MX-toetsenbord, dan zal het zeker even wennen zijn, want de Romer G-toets verschilt vrij veel in vergelijking met andere mechanische toetsen.

  De meeste mechanische toetsen hebben een actuation distance van 2mm, terwijl de Romer G-toets al na 1,5mm de bodem bereikt. Ook de feedback die je krijgt verschilt met veel Cherry MX-toetsen, want de grootste druk ligt bij de Romer G-toets aan het begin, terwijl die bij Cherry MX-toetsen halverwege ligt, wanneer de toets wordt geregistreerd. Het is dus zeker wennen, maar als je eenmaal aan de toets bent gewend zorgt het voor een snellere en soepele ervaring, waarbij het niet alleen fijn is bij gamen, maar ook bij het typen.

  Logitech G Pro Review

  Alle kleuren van de regenboog

  Zoals elk toetsenbord tegenwoordig heeft de Logitech G Pro een volledige RGB-verlichting aan boord, waarbij je elke toets individueel een andere kleur licht kan toedelen. De Logitech Gaming Software is daarvoor noodzakelijk, maar de software is de meest gebruiksvriendelijke op markt en binnen de kortste keren heb je een prachtig kleurenpalet op de Logitech G Pro getoverd. Omdat de LED middenin de toets zit, in de belichting vol, gelijk en loopt het niet over naar andere toetsen.

  Naast normale belichting, zijn er ook opties voor vooraf ingestelde speciale belichting en kan je ook je eigen profiel maken. De speciale belichting bestaat uit opties als een kleurengolf, een wisseling door de verschillende kleuren en een bliksemstorm. Daarnaast heeft de Logitech G Pro instellingen voor bepaalde games, zoals Mass Effect: Andromeda, waarbij de belichting automatisch wordt aangepast naar de relevante toetsen.

  Logitech G Pro Review

  Ideaal toetsenbord met een flink prijskaartje

  Logitech heeft met de Logitech G Pro alle relevante vakjes aangekruist en het is een ideaal toetsenbord voor elk soort type gamer, maar leent zich daarnaast ook perfect voor typen. De Romer G-toets is langzaamaan verbeterd sinds zijn introductie, de belichting is fenomenaal, het toetsenbord is lekker zwaar en het gebrek aan een numpad zorgt voor veel ruimte.

  Voor dat totaalpakket moet je echter wel diep in de buidel tasten, want met een prijskaartje van 130 euro is het allesbehalve goedkoop. Heb je dat bedrag tot je beschikking en ben je op zoek naar een goed TKL-toetsenbord, dan is de Logitech G Pro een aanrader.

  9

  De plus- en minpunten

  • TKL-figuratie zorgt voor veel ruimte voor de muis
  • Blijft dankzij het hoge gewicht goed liggen
  • Romer-G-toetsen zijn perfect voor gamen en typen
  • Prachtige RGB-belichting
  • Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.