Wat vind jij ervan dat Nintendo stopt met de NES Classic? - XGN Doe Mee

  Een extra lang weekend in april, dat is altijd fijn. De XGN Doe Mee maakt er daarom een iets langere stelling van en is benieuwd naar jullie mening over Nintendo en diens NES Classic. Welkom bij de XGN Doe Mee!

  Een weekje geleden vroegen wij wat jullie nou van de Xbox Scorpio verwachten. Microsofts nieuwste geüpgraded console moet ervoor zorgen dat wij massaal gebruik gaan maken van de Xbox in combinatie met een 4K-televisie. Meningen genoeg, met vooral hele uitgebreide reacties; iets waar de XGN Doe Mee altijd blij van wordt. Chris Boers krijgt nu het woord:

  Chris Boers – Level 7

  Oh, hier heb ik wel een mening over. Als Sony Playstation fan, hoop ik dat de Scorpio Microsoft weer terug in de 'console race' brengt, en dat de console dus inderdaad 4K native vlotjes aankan, EN dat er interessante games op uitkomen. Dus niet de standaard Forza, Gears of War en dergelijke, maar echt vernieuwende exclusives, waardoor ze mij jaloers weten te krijgen. Niet dat ik een Xbox zal kopen, ik zit te diep in het Sony ecosysteem, (mede dank zij PS Plus) maar ik houd wel van concurrentie, en daarmee hoop ik dat MS Sony ook wakker houdt.

  Die hebben het de laatste twee jaar veel te makkelijk gehad, waardoor je toch wat arrogantie dan wel gemakzucht zit. De PS4 Pro is het gewoon net niet, dat is echt een PS4 met turbo, geen baanbrekende vernieuwing. Ik hoop dat de Scorpio dat wel is, en dat daarmee een nieuwe 'race for the best' ontstaat.

  Wat ik NIET hoop, is dat Microsoft zijn exclusives gaat inkopen, zoals ze met Rise of the Tomb Raider gedaan hebben. Daar heeft helemaal niemand wat aan, behalve de developer, die een flinke zak geld ziet. Ook hoop ik niet dat we met deze snellere releases een nieuw patroon zien, waarbij de hardware niet 6-7 jaar meegaat voordat deze vervangen wordt, maar al na drie-vier jaar betere versies verschijnen. Dan valt het hele voordeel van Consoles ten opzichte van de PCs toch grotendeels weg.

  Een zeer duidelijke mening van Chris Boers, die daarmee ook een groot probleem van de Xbox One op dit moment aankaart: exclusieve titels. Waar PlayStation-gebruikers en liefhebbers zich op dit moment vermaken met Horizon: Zero Dawn, Persona 5, Nioh en NieR: Automata zijn alleen al enkele titels die dit jaar op Sony’s paradepaardje uitkwamen. Op Microsofts console blijft het toch angstvallig stil.

  Maar even genoeg over die eeuwigdurende consolestrijd, tijd voor de nieuwe stelling! Groot nieuws uit het Nintendo-kamp deze week: de ontwikkelaar annex uitgever liet namelijk weten dat zij in Noord-Amerika al gaan stoppen met de productie van de NES Classic! Onze vraag is dan ook:

  Wat vind jij ervan dat Nintendo stopt met de NES Classic?

  De mini-console wordt al sinds de releasedatum in november geteisterd met een groot tekort; ook in Nederland is de NES Classic weinig tot niet leverbaar. Het nieuws dat Nintendo stop met de NES Classic, om wat voor een reden dan ook, kan een flinke impact zijn voor de prijs van het hebbedingetje en ervoor zorgen dat het echt een collectors item wordt. Maar wat vind jij daar nu van? Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat vindt. Zien we jullie volgende week bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn paasweekend gewenst!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.