Top 5 beste remastered games van 2015

  Klassiekers in een nieuw jasje, dat is het idee achter de remaster anno 2015. Natuurlijk speelt tijd geen rol bij enkele van deze ‘klassiekers’, want het gaat om de ervaring en de impact van een game. Ook in 2015 kwamen er enkele titels in een nieuw jasje voorbij. XGN biedt jou de top 5 beste remastered games van 2015!

  5. Grim Fandango Remastered

  Volgens velen is Grim Fandango één van de beste point and click adventure games ooit gemaakt. Commercieel gezien was Grim Fandango een gigantische flop tijdens diens release, maar na verloop van tijd begonnen gamers de magie van het spel te waarderen: het enerverende verhaal, tjokvol met bizarre en herdenkingswaardige personages plus die typische humor van Tim Schafer (die nu bezig is met Psychonauts 2).

  De remaster wijkt niet veel af van het origineel. De originele cutscènes zitten er nog steeds in en de graphics zijn ietsjes strakker dan toentertijd. De gameplay is nagenoeg hetzelfde gebleven, waaronder ook de soms ontzettend moeilijke en onlogische puzzels. Toch biedt Grim Fandango Remastered ontzettend veel moois en daarom verdient hij een plekje in deze top 5!

  4. DmC Definitive Edition

  Een remastered versie van een reboot; het is niet iets wat je vaker ziet. Toch staat DmC Definitive Edition in dit lijstje en dat verdient de titel ook. De game bulkt van de extra’s zoals meer modi, alle DLC en zelfs de originele Dante-skins. Meng dat samen met die typische Devil May Cry gameplay - snel, bruut en bloederig – en je hebt een succesformule in de handen.

  DmC Definitieve Edition loopt iets soepeler dan het origineel wat in 2013 uitkwam op de vorige generatie consoles en voegt dus ook enkele extra’s toe. Hierdoor is de game meer geperfectioneerd dan het origineel en zeker een aanschaf waard voor gamers die nog niet bekend zijn met het verhaal van Dante en de gameplay.

  3. The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D

  Na de remake van Ocarina of Time op de 3DS, smachten de fans naar een remake van Majora’s Mask, die begin dit jaar uitkwam. De Zelda-titel wordt gezien als het zwarte schaap van de franchise vanwege zijn toon, sombere verhaal en manier van verhaalvertelling. Het stadje Clocktown wordt namelijk bedreigd door een naderende maan, die de hele wereld dreigt te vernietigen bij inslag. Als Link heb je 72 uur de tijd, drie volle dagen, om de stad te redden.

  Drie dagen klinkt weinig en een aftellend klokje was ook een reden voor fans om de game toentertijd links te laten liggen. Toch is het iets anders, aangezien je met je ocarina de tijd kunt terugspoelen. En niet alleen de tijd is een belangrijk element in Majora’s Mask, ook diverse maskers spelen een grote rol. Drie maskers laten je namelijk van gedaante veranderen, waardoor je de rol aanneemt van een Goron, Zora of Deku. Deze personages hebben allemaal hun eigen krachten en vaardigheden, maar ook hun eigen zwaktes.

  Wij gaven de game een erg mooie 9.0 en daarom verdient de titel een plekje in deze top 5!

  2. Borderlands: The Handsome Collection

  Borderlands was dit jaar goed vertegenwoordigd. Natuurlijk waren daar de fantastische episodes van Telltale met Tales from the Borderlands, maar ontwikkelaar Gearbox Software bracht ook The Handsome Collection uit. Een collectie bestaande uit Borderlands 2, Borderlands: The Pre-Sequel! en meer dan vijftig add-ons voor beide games.

  Natuurlijk is het zonde, verhaaltechnisch en voor de collectie in zijn geheel, dat de originele Borderlands niet in het pakket prijkt, maar daar mogen we niet te lang bij stil staan. Met The Handsome Collection ben je een hele tijd zoet. Met de diverse personages wandel je door een absurd en hilarisch verhaal met excentrieke karakters en een paar geweldige sidequests.

  The Handsome Collection kent natuurlijk ook extra toevoegingen, zoals een split-screen modus waardoor je met vier spelers op één bank de game kunt spelen. Ook heeft Gearbox Software cross-save toegevoegd aan deze collectie, waardoor je jouw oude savedata kan overzetten naar de nieuwe generatie consoles.

  1. Uncharted: The Nathan Drake Collection

  Ondanks al die mooie remasters kan er maar één de beste zijn. Naughty Dog wil zoveel mogelijk spelers kennis laten maken met avonturier en waaghals Nathan Drake en zijn kompanen Sully, Elena en Chloe en biedt ons daarom The Nathan Drake Collection aan.

  Met maar liefst drie games in een bundel – Drake’s Fortune (2007), Among Thieves (2009) en Drake Deception’s (2011) – verdrievoudig je het speelplezier met deze charismatische held. Voor PlayStation 3-spelers is het een mooie hereniging met oude locaties en puzzels, terwijl een nieuwe garde aan gamers kennis kan maken met deze drie geweldige games.

  Deze remastered versie bevat natuurlijk ook wat extraatjes. Niet alleen zijn alle graphics opgepoetst naar de standaard van ‘deze tijd’, maar ook zitten er twee extra moeilijkheidsgraden bij, een hele set nieuwe trophies, verbeterde audio en een photomode, waarmee je Nathan op diverse manieren kunt vastleggen.

  Van alle remasters dit jaar is Uncharted: The Nathan Drake Collection dé beste remaster van 2015. Naughty Dog heeft een slimme zet gemaakt door de titels opnieuw uit te brengen, om zo zoveel mogelijk aandacht te generen voor Uncharted 4: A Thief’s End die in maart 2016 uitkomt.

  Grim Fandango Remastered

  Verkijgbaar vanaf 27 january 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.