Top 5 time travel op Netflix - Tijdreizen vanaf de bank

Article
maandag, 17 april 2017 om 15:44
xgn google image
Tijdreizen spreekt de mens al lange tijd tot de verbeelding en is voor veel film- en serieproducenten een inspiratiebron. Ook op Netflix zijn meerdere titels te vinden waarin tijdreizen centraal staat. Wij hebben een selectie gemaakt van deze titels en een top 5 time travel op Netflix opgesteld.

5. Paradox

In deze film werkt een groep jonge wetenschappers aan een geheim project waarmee ze hopen vooruit de tijd in te kunnen reizen. In een ondergrondse bunker proberen ze met een deeltjesversneller een soort zwart gat te openen. Ze testen hun project door een van hen een uur vooruit de tijd in te sturen, maar als hij terugkomt heeft hij schokkend nieuws.
De wetenschappers hebben dan nog geen idee van de problemen die ze nog tegen gaan komen. Met elke volgende tijdreis stapelen de paradoxen zich op. Elke verandering in de tijdlijn zou het einde kunnen betekenen voor de nog jonge wetenschappers, maar het zou ook kunnen dat ze juist ten onder gaan door niets te veranderen.
In de cast van deze time travel op Netflix film zitten onder andere Zoë Bell en Malik Yoba. Zoë Bell is vooral bekend door haar rol als stunt double in Inglorious Bastards en in de Kill Bill serie. Ook speelde ze als actrice in Django Unchained, Gossip Girl en Oblivion. Malik Yoba speelt ook in de nieuwe serie Designated Survivor, waarin hij de rol van Jason Atwood vervult.
4 arq 108824

4. ARQ

De film ARQ volgt het verhaal van Renton, een uitvinder, en zijn nieuwe uitvinding de ARQ. Hij wordt wakker naast zijn ex-vriendin Hannah, als zijn huis wordt binnengevallen door drie gewapende mannen. Uiteindelijk blijkt dat de ARQ een tijdlus veroorzaakt, wat inhoudt dat Renton en Hannah om de zoveel tijd weer naast elkaar wakker worden in bed.
Deze interessante manier van 'tijdreizen' is erg anders dan de meeste films en series over tijdreizen. Meestal is er een soort apparaat wat ingesteld kan worden op een bepaalde tijd en plek om iemand naar toe te sturen. De ARQ zorgt er echter voor dat alles eigenlijk steeds opnieuw begint en kan niet bestuurd worden door de maker. Na een vaste tijd reset de ARQ de tijd weer, waarna de hoofdpersonen proberen te anticiperen op wat er in de vorige tijdlus gebeurde.
De hoofdrolspelers in deze time travel op Netflix film ARQ zijn Robbie Amell en Rachael Taylor. Amell is bekend van The Flash en The X Files. Taylor heeft onder andere gespeeld in Transformers en Jessica Jones. Ze zal waarschijnlijk in de nieuwe serie over The Defenders te bewonderen zijn.
3 12 monkeys 108825

3. 12 Monkeys

De serie 12 Monkeys is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1995 en volgt het verhaal van James Cole. James komt uit een post-apocalyptische toekomst, waarin het menselijke ras bijna is uitgeroeid door een epidemie. Hij wordt terug de tijd in gestuurd om uit te vinden waar deze plaag ontstaan is en om ervoor te zorgen dat de epidemie niet zal uitbreken.
In het 'heden' loopt hij Cassandra Railly tegen het lijf, een dokter die is gespecialiseerd in virussen. Zij probeert hem zo goed mogelijk te helpen, maar haar carrière en relaties lijden onder het feit dat niemand gelooft dat ze een tijdreiziger kent.
De hoofdrol in deze time travel op Netflix serie wordt gespeeld door Aaron Stanford. Je kunt hem kennen van Traveler (zie de volgende pagina) en Mad Men. De rol van Cassandra Railly wordt gespeeld door Amanda Schull. Zij speelt onder andere in Suits en Pretty Little Liars.
2 travellers 108826

2. Travelers

De serie Travelers heeft weer een andere insteek op tijdreizen. Fysiek tijdreizen is niet mogelijk, maar het is wel mogelijk om het bewustzijn van iemand terug de tijd in te sturen. De serie volgt een team travelers, die elk in het lichaam terechtkomen van iemand uit het heden. Hun missie is het stoppen van een aantal rampen, zodat die geen invloed meer hebben op de toekomst.
Het mooie aan deze nieuwe manier van tijdreizen is dat de travelers het leven van het lichaam waar ze in terechtkomen zo onopvallend mogelijk moeten doorzetten. De een heeft een vrouw, de ander moet naar school, weer een ander is een junkie en allemaal moeten ze ervoor zorgen dat niemand doorheeft dat er een ander persoon in het lichaam zit.
Twee van de hoofdrolspelers zijn Eric McCormack en Nesta Cooper. McCormack is bekend van onder andere Will & Grace en Cooper speelde in The 100.
1 continuum 108827

1. Continuum

De serie Continuum volgt het verhaal van Kiera Cameron. Kiera is een detective uit het jaar 2077, die door een ongeluk tijdens een doodstraf in het heden is beland. Samen met leden van de terroristische organisatie, Liber8, is ze in het hedendaagse Vancouver terechtgekomen. Daar proberen de terroristen het heden en dus de toekomst te veranderen, terwijl Kiera hen juist probeert tegen te werken zodat alles hetzelfde blijft.
Van deze vijf titels is Continuum degene die het diepst op het concept van tijdreizen ingaat: zo denken de personages vaak hardop na over hoe ze de toekomst of het verleden beïnvloeden. Het gaat dan bijvoorbeeld over tijdsparadoxen of over over parallelle tijdlijnen. Het tijdreis element voegt echt iets toe aan de serie, maar het zorgt er ook voor dat je extra goed op moet letten. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je een flashback ziet die eigenlijk een flashforward is, omdat het verleden van de personages zich afspeelt in de toekomst.
De hoofdrol in Continuum wordt gespeeld door Rachel Nichols, die je kunt kennen uit onder andere Criminal Minds en Chicago Fire. De rol van Carlos Fonnegra wordt door Victor Webster ingevuld. Hij heeft gespeeld in Castle, NCIS en Surrogates.
Heb je naast deze toffe time travel op Netflix titels nog meer inspiratie nodig voor nieuwe series op Netflix? Bekijk dan onze special over Netflix series in 4K.

Populair Nieuws