De top 5 beste parkour games - Free running op z'n best

  Mirror's Edge 2 is aangekondigd, een game vol met parkour mogelijkheden. Tijd om te kijken welke games free running mogelijkheden hebben. Maar wat zijn nou de beste top 5 parkour games? Wij zetten de top 5 beste parkour games op een rij!

  Free running is zo oud als de weg naar Rome. Ondanks dat Foucan er in 2003 een echte term van maakte, renden dieven in de oude Griekse tijd al over gebouwen. Op de redactie werd iedereen laaiend enthousiast bij de aankondiging van Mirror's Edge 2 en werd er over bureaus gesprongen, maar de echte free runners onder ons doken achter hun consoles om alle free running games weer te demonstreren. Dit is de top 5 beste parkour games. Free running op z'n best!

  5. Prince of Persia The Sands of Time

  Prince of Persia is de grondlegger van parkour games en kon daarom niet ontbreken in de top 5 beste parkour games lijst. Prince of Persia The Sands of Time is de eerste game uit de triologie en kwam in 2003 uit. De gruwelijke vecht skills in combinatie met geweldige free running demonstraties zorgden voor gevaarlijke, maar interessante scenes. De free running skills in Prince of Persia waren de grondleggers voor onder andere Assassin's Creed en andere geweldige spellen.

  4. InFamous First Light

  In InFamous games beschik je over speciale krachten. Met deze speciale krachten kan je onder andere vliegen, vijanden laten vliegen en vijanden vernietigen. Maar naast alle krachten beschikken alle karakters in de series ook over de skills om over obstakels heen te springen en over gebouwen te rennen. De perfecte parkour game is InFamous niet te noemen met bovendien de gameplay als een van de valkuilen, maar desondanks scoorde de game redelijk goed. Daarom staat de stand alone in de top 5 beste parkour games lijst.

  3. Assassin's Creed Unity

  De opvolger van Prince of Persia werd de geweldige Assassin's Creed serie waar steden volledig open werden om te beklimmen. De perfecte kill vanaf boven, Leap of Faith, maar ook de intense achtervolgingsscenes (via daken van gebouwen!) in alle Assassin's Creed games zorgen ervoor dat de serie in de top 5 beste parkour games lijst hoort. Assassin's Creed Unity scoorde een 8.0 in de review omdat er aardig wat bugs en fouten in zaten, maar qua parkour had de game het goed voor elkaar.

  Desondanks kreeg Assassin's Creed Unity een nieuw parkour-systeem dat door veel spelers als prettig werd ervaren vanwege de nieuwe besturing en flow van de bewegingen. De immense vrijheid en snelheid die gebruikt kon worden om te ontkomen of juist een tactische aanval te plannen in combinatie met co-op mogelijkheden maakten Unity een betere Assassin's Creed game. Maar alsnog werd Assassin's Creed Unity niet de beste parkour game genoemd en al helemaal niet de beste Assassin's Creed game.

  2. Mirror's Edge

  De eerste Mirror's Edge game scoorde een 8.3 in de review en werd één van de meest innovatieve games van 2008 genoemd. Het first-person perspectief in free running actie zorgde voor spectaculaire aspecten en was vernieuwend. Later volgden andere games met het first-person free running aspect, maar Mirror's Edge heeft een plekje veroverd in ons hart.

  Met de Mirror's Edge 2 aagekondiging voor 2016 zijn wij klaar voor een nieuw avontuur en spectaculaire free running moves. De game scoort niet voor niets zo hoog in de top 5 beste parkour games. Helemaal aangezien de game special gemaakt is, gebaseerd op free running.

  1. Dying Light

  Zombies vermoorden, rennen over daken, springen over zombies en vluchten voor gevaarlijke nachtzombies. Dying Light heeft het allemaal. Het punt waar Dying Light goed op scoort is het feit dat je niet begint als een perfecte free runner. Je moet werkelijk je best doen om de vaardigheden onder de knie te krijgen en om alle functies vrij te spelen.

  Het unieke parkour element deel je door middel van de co-op mogelijkheden waarbij je soms episch faalt, maar soms ook euforisch blij bent wanneer je weet te ontkomen van de nachtelijke zombies. Het gevaar dat om elke hoek aanwezig kan zijn zorgt voor spanning, maar dat is niets vergeleken bij het springen van dak naar dak waarbij je je nog net vast kan houden.

  Dying Light scoort misschien maar een 7.5 in de review, maar in de top 5 beste parkour games staat hij op nummer 1. Wat is jullie favoriete parkour game? En wat willen jullie graag zien in Mirror's Edge 2? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

  Prince of Persia: The Forgotten Sands

  Verkijgbaar vanaf 21 may 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.