Top 5 beste laptops met een Intel i9 processor!

  Vandaag de dag worden programma’s en games steeds geavanceerder. Programmeurs, foto- en video-editors en gamers hebben daardoor steeds meer mogelijkheden, maar je hebt er wel een flinke grafische kaart en processor voor nodig, zoals de krachtigste CPU’s van Intel. Dit zijn de top 5 beste laptops met een Intel i9 processor!

  MSI

  MSI GS75 10SFS

  Met een krachtige processor en grafische kaart zal er veel hitte worden gegeneerd. Dat is precies de reden waarom sommige gaming laptops eruitzien als een ruimteschip van een vreemd, buitenaards ras. Toch bewijst MSI dat het niet noodzakelijk is om een bakbeest van een laptop rond te slepen en dat je ook smalle laptops kan maken met specificaties van de bovenste plank.

  De MSI GS75 10SFS is namelijk een slanke gaming laptop, met een indrukwekkend 17,3 inch 1080p scherm. Dankzij de IPS-technologie ziet alles er kleurrijk en levensecht uit en met een verversingssnelheid van 300 Hz zal alles supervloeiend over je scherm vliegen. Om er optimaal gebruik van te maken zit er in de GS75 dan ook een Nvidia GeForce RTX 2070 Super Max-Q en een Intel i9 10980HK processor. Tel daar 16GB aan RAM en een 1TB SSD bij op en je kan de komende jaren vooruit met deze krachtige laptop.

  ASUS

  ASUS ROG Strix G732LXS

  Als het aankomt op gaming laptops is ASUS ook een household name dat jaar in en jaar uit sterke modellen op de markt weet te brengen. Het vlaggenschip van het Taiwanese merk is de ASUS ROG Strix G732LXS, dat rechtstreeks de concurrentie aangaat met met de MSI GS72 10SFS.

  Ook de G732LXS huisvest namelijk een 17,3 inch 1080p IPS scherm met een verversingssnelheid van 300 Hz. In tegenstelling tot MSI heeft ASUS er alleen voor gekozen om een stapje verder te gaan met de grafische kaart en er een Nvidia GeForce RTX 2080 Super in te stoppen. Gecombineerd met de Intel i9 10980HK processor zal dat zorgen voor een geweldige game-ervaring in huis of onderweg. Met de 1TB SSD kan je bovendien alles zorgeloos opslaan en wanneer je de laptop nu aanschaft, krijg je er bovendien Marvel’s Avengers gratis bij!

  HP

  HP Omen 15

  Ben je een echte multitasker en wil je meer doen dan één activiteit per keer op je laptop - of mis je onderweg toch echt dat tweede scherm? - dan is de HP Omen 15 een goede keuze. Qua design gaat HP namelijk een stapje verder dan de vorige twee opties, met niet één scherm, maar twee schermen!

  Het hoofdscherm is een 15,6 inch 1080p IPS scherm met opnieuw een verversingssnelheid van 300 Hz. Ideaal dus om op te gamen, maar als je ondertussen wil streamen en je Twitch chat in de gaten wil houden, dan kan je dat doen op het tweede scherm. Die zie boven het toetsenbord en is een OLED display, waardoor kleuren eruit springen en zwart echt zwart is. De keuze wat je erop wil tonen is helemaal aan jou!

  De Nvidia GeForce RTX 2080 zorgt ervoor dat je met een hoge framerate kan gamen, terwijl de Intel i9 9880H processor en maar liefst 32GB aan RAM ervoor zorgt dat je ongestoord andere applicaties kan draaien op de achtergrond. Over opslag hoef je je al helemaal geen zorgen te maken, met zelfs 2TB aan SSD geheugen. Na één sessie op de HP Omen 15 wil je niks anders meer.

  ASUS

  ASUS Zenbook Pro Duo

  De laptops die we in dit artikel hebben besproken, vallen allemaal in categorie gaming laptops. Niet iedereen legt alleen de prioriteit bij gamen en wil voornamelijk productief werken op zijn of haar laptop, om mogelijk daarna nog te ontspannen met een game of een avondje Netflix.

  Voor die doelgroep is de ASUS Zenbook Pro Duo de perfecte laptop. Dit apparaat richt zich namelijk volledig op productiviteit met een prachtig 15,6 inch 4K OLED scherm, dat zo natuurgetrouw mogelijk kleuren zal vertonen op het scherm. Ideaal dus voor werk waarbij dat zeer belangrijk is, zoals Photoshop of video-bewerking. Je krijgt bovendien bij het werken talloze opties extra, door het tweede 4K scherm tussen het toetsenbord en het hoofdscherm. Plaats en bijvoorbeeld handige macro’s of opties die je veel gebruikt tijdens het werken. Het zal het proces flink versnellen en met de Intel i9 10980HK processor, 1TB NVMe SSD en 32GB aan RAM hoef je sowieso niet lang te wachten voordat het eindresultaat af is.

  Naast deze krachtige precificaties huisvest de ASUS Zenbook Pro Duo ook nog eens een Nvidia GeForce RTX 2060. De videokaart is misschien niet zo sterk als een RTX 2070 of 2080 Super, maar zeker goed genoeg om van de meeste games te genieten met een mix van medium tot high settings. Als je bovendien wil genieten van een film of serie, dan is er geen beter scherm dan de 4K OLED van de Zenbook Pro Duo. Een werklaptop van alle markten thuis.

  Apple

  Apple MacBook Pro 16 Touch Bar

  Hoewel het besturingssysteem van Microsoft een stuk is verbeterd met de lancering van Windows 10, kiezen nog steeds veel mensen die dagelijks werken met foto- en videobewerking of programmeren voor het OS van Apple. Zij zullen dan ook zeer blij zijn met de nieuwste MacBook Pro in hun handen.

  De laptop van Apple heeft geen IPS paneel, maar een prachtig Retina display van 16 inch groot met een opvallende resolutie van 3072x1920. In tegenstelling tot de andere laptops in deze top 5 maakt de MacBook Pro geen gebruik van een Nvidia videokaart, maar van AMD, de Radeon Pro 5500M om precies te zijn. Programma’s worden daarnaast gedraaid met de Intel i9 9880H en 16GB aan RAM en alles wordt opgeslagen op een 1TB NVMe SSD.

  Boven het vernieuwde toetsenbord zit een Touch Bar, waarmee je meer opties krijg bij het bewerken van programma’s. Het neemt weinig ruimte in beslag, maar biedt wel veel meer mogelijkheden binnen handbereik. Precies zoals we Apple kennen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.