Top 5 beste Killer Clowns in games

  Clowns zijn scary as hell en voor menigeen lang niet meer die grappige kindervriend van vroeger. Zeker door het nieuws van killer clowns dat de afgelopen dagen overal opduikt, zullen velen een blokje omlopen wanneer ze een clown tegenkomen. Omdat die creeps in games dan toch eigenlijk wel weer leuk zijn, een top 5 beste killer clowns in games!

  Niemand zit te wachten op zo'n hysterisch lachende geschminkte psycho, maar toch komen killer clowns in games relatief vaak voor. Hoewel het the stuff of nightmares is, weten veel ontwikkelaars ons te verrassen met hun eigen versie van de killer clown. Sommige zijn bedoeld om ons angst in te boezemen en anderen niet, maar in elk geval zouden we snel de andere kant op rennen als we één van deze figuren in een donker steegje tegen zouden komen.

  Lees snel verder voor de vijf beste Killer Clowns in games!

  5. Needles Kane (Twisted Metal)

  Op nummer vijf staat Needles Kane, bij velen van jullie beter bekend als Sweet Tooth. Sweet Tooth is de naam van zijn ijscokar, niet van de clown zelf. De bestuurder zelf, een psychisch gestoorde, moordachtige clown, heet Needles Kane. Deze killer clown is de mascotte van de serie en komt voor in elke Twisted Metal game die tot nu toe is uitgekomen, elke keer in een net iets andere uitvoering.

  Needles Kane is de stereotype killer clown, met typische schmink en clownspruik. De Mascotte van Twisted Metal haalt deze lijst beste Killer Clowns in games door zijn uiterlijk, signature weapons, herkenbare catch phrases en natuurlijk Sweet Tooth.

  4. Adam the Clown (Dead Rising)

  Adam McIntyre, beter bekend als Adam the Clown is één van de eindbazen in de originele Dead Rising. Adam jongleert met kettingzagen en dat feit alleen al levert hem een plek op deze lijst beste Killer Clowns in games op. Daarnaast is deze killer clown compleet van het pad geraakt door de ellende van een zombie apocalypse. Het gegeven dat niet een zombie, maar een survivor je kansen om te overleven aanzienlijk verkleint, verdient daarnaast een vermelding.

  De herinnering aan Adam the Clown die je met zijn kettingzagen achterna zit in Willamette Parkview Mall blijft je dan ook bij voor de rest van je leven. Deze iconische en geschifte killer clown levert onze vriend Frank West dan ook flink wat hoofdpijn op.

  3. Shaco (League of Legends)

  Menig League of Legends spelers kan zich wel een moment herinneren dat ze door een gank van deze irritante clown aan hun einde zijn gekomen. In al zijn uitvoeringen in deze killer clown angstaangjagend en dat komt niet alleen door hoe hij eruitziet. Shaco haalt de lijst beste Killer Clowns in games namelijk voornamelijk door zijn skills.

  Zijn skillset stelt hem in staat om voor een korte tijd onzichtbaar te worden, waardoor Shaco het ultieme verrassingseffect krijgt. Zorg dus maar dat je genoeg wards meeneemt als je ziet dat deze killer clown is gekozen door een van je tegenstanders!

  2. Clown Infected (Left 4 Dead 2)

  Hoe kun je een killer clown nog angstaanjagender maken? Maak er een Infected van, want een permanente grimas is niet genoeg om je de stuipen op het lijf te jagen. De makers van Left 4 Dead 2 hebben ervoor gekozen om deze kenmerken te combineren met de rottende stank van de ondoden. Als kers op de taart zorgen deze vijanden er met hun piepneus ook nog eens voor dat er hordes Infected je kant op komen.

  Deze gedachteloze killer clowns zijn misschien nog wel het engst doordat het hier niet gaat om één enkele clown, maar om meerdere freaks. Alsof het al niet genoeg is om een horde Infected achter je aan te hebben, zorgen deze clowns ervoor dat je nog eens extra de stuipen op het lijf gejaagd wordt. Stuk voor stuk zullen ze je leven zuur maken in Left 4 Dead 2. Daarmee verdienen ze hun rechtmatige plek op deze lijst beste Killer Clowns in games.

  1. The Joker (Batman Arkhamverse)

  Wellicht de meest iconische clown in de geschiedenis van killer clowns is DC's The Joker. De superschurk uit de games van het Batman Arkhamverse is de definitie van een psycho killer clown en daarmee de nummer één van deze lijst beste Killer Clowns in games.

  Met zijn kenmerkende groene haar, witte schmink, knalrode grijns en paarse maatpak zal iedereen The Joker van afstand kunnen zien aankomen. The Joker is daarnaast niet alleen maniakaal slecht, maar ook nog eens geniaal slim. De meestercrimineel en zelfbenoemde Clown Prince of Crime is een geduchte rivaal voor Batman en met stip op nummer 1 de meest iconische killer clown ooit.

  Ben je het eens met deze lijst beste Killer Clowns in games? Laat het ons weten in de comments wie jouw favoriete killer clown is!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.