PlayStation VR headset FAQ - Alle belangrijke vragen op een rijtje

Article
donderdag, 13 oktober 2016 om 11:06
xgn google image
13 oktober komt steeds dichterbij. Dan zal Sony de PlayStation VR headset lanceren. Ondanks verscheen op de PlayStation Blog een uitgebreide FAQ over het nieuwe VR apparaat. Geen Nederlandse versie van de FAQ vooralsnog, dus hebben wij die alsnog vertaald.
De geboden PS VR FAQ lijst is alleen beschikbaar in het Engels. Dus wij hebben de gehele lijst vertaald naar Nederlands, zodat iedereen een kans krijgt om zich beter in te lezen.
Notabene: de onderstaande vertaling is onder voorbehoud. De informatie is afkomstig van de Europese PlayStation Blog. Bij verdere vragen, raden wij je aan om contact op te nemen met Sony
De volgende topics komen aan bod in de onderstaande FAQ:

PlayStation VR headset - de basics

Wat is PlayStation VR? Hoeveel kost het?
PlayStation VR is ons Virtual Reality systeem voor de PlayStation 4, deze is beschikbaar vanaf 13 oktober. Het pakket bestaat uit het PlayStation VR headset (+ Processing Unit), een hoofdtelefoon en de nodige kabels, en de adviesprijs is €399.99
Wat heb ik nodig om PS VR te ervaren?
PlayStation VR maakt het mogelijk om de toekomst van gaming, middels Virtual Reality en het PS VR systeem te ervaren in combinatie met je PS4 en PlayStation Camera. De meeste VR-games maken gebruik van de Dualshock 4 controller. Vele PS VR spellen hebben de optie om de gebruikerservaring te bevorderen door middel van twee PlayStation Move controllers, alhoewel maar een aantal games om twee move controllers vragen. De PS VR exclusieve sci-fi FPS-game Farpoint, gebruikt de PS VR Aim controller om een realistische en precieze manier van besturen te geven aan de game.
Wat zijn de afmetingen en wat is het gewicht van de PlayStation VR headset?
Deze weegt rond de 610 gram (exclusief kabel) en heeft een grootte van 19 x 18.5 x 27.5 cm (breedte x hoogte x lengte)
Wat is VR?
VR staat voor Virtual Reality. Dat is een simulatie van een andere realiteit, één die door de ontwikkelaars en programmeurs is gemaakt. Momenteel werkt de PS VR een met Virtual Reality-ervaring via je ogen en oren, door 360 graden 1:1 volgen van je hoofd, en via een breed FOV van stereoscopische beelden die wordt geleverd met een refresh rate van 120Hz. De binaurale 3D audio doet je hersenen geloven dat je getransporteerd bent naar een andere wereld. Het is alsof je voelt dat je in een andere ruimte bent en je hersenen nemen deze 'virtuele realiteit' aan als de waarheid.
Zal ik ook games kunnen spelen die geen VR ondersteunen, evenals video's afspelen op de PlayStation VR headset?
PS VR heeft de feature 'Cinematic Mode (bioscoop modus)'. Deze geeft je de mogelijkheid om 2D content, waaronder PS4 spellen en films, op een gigantisch virtueel scherm te kijken, terwijl je de VR-headset draagt. De PS Camera is nodig voor de configuratie van de PS VR, maar zal niet nodig zijn tijdens het gebruik van de Cinematic Mode.
Waar kan ik de PS VR proberen voordat ik besluit om te kopen?
(Antwoord gaat over de markt in Verenigd Koninkrijk) In Nederland kan je het beste contact opnemen met de grotere winkelketens en vragen waar jij de PS VR kan testen.
Waar kan ik de PS VR kopen?
In Europa startten de PlayStation VR pre-orders in maart 2016; deze zijn uitverkocht. Maar er zullen eenheden beschikbaar zijn bij betrokken retailers vanaf de lancering, op 13 oktober, 2016. Klik hier om te bestellen.
Wanneer ik de PS VR gebruik, zullen andere mensen in de kamer ervaren wat ik zie?
Jazeker. PlayStation VR toont wat jij ziet in VR middels een 2D beeld op je beeldscherm via de 'Social Screen' functie. Dit geeft de mogelijkheid om te observeren, en in andere gevallen om ook mee te doen. Bijvoorbeeld bij de gratis launch game The Playroom VR, waarbij spelers met elkaar samenwerken of juist spelen tegen de persoon die de PlayStation VR headset draagt.
Wat is de minimum leeftijd om de PlayStation VR headset te mogen gebruiken?
Vanaf 12 jaar en ouder.
98800 1

PlayStation VR headset FAQ - Games

Hoeveel games zijn er momenteel in de ontwikkeling voor de PS VR?
Honderden ontwikkelaars werken momenteel aan games voor de PS VR. Er komen ongeveer 50 titels uit voor het einde van 2016. Hou de PlayStation Blog in de gaten voor meer informatie over aankomende games en VR-ervaringen.
Wat voor type spellen is beschikbaar voor de PS VR?
PlayStation VR is een nieuwe manier van games spelen en media ervaren. Het aanbod spant over verschillende genres, waaronder shooters, (RIGS Mechanized Combat League, Until Dawn: Rush of Blood), puzzel (SuperHyperCube), racing (GT Sport), horror (Resident Evil 7 Biohazard, due out 2017) en meer. Vooralsnog, mede door de grote stap in interactie en betrokkenheid die de PS VR geeft, kijken wij (Sony) uit naar het ontstaan van hele nieuwe genres en entertainment ervaringen.
Hoe zal ik weten dat een game de PlayStation VR headset ondersteunt?
Of je een game ziet in de PS Store, of bij de lokale retailer; je zal kenmerkende aanduidingen zien die ondersteuning van PS VR aangeven. Hetzelfde geldt voor hardware zoals de PlayStation Move controller.
Komt er een specifieke sectie in de PS Store voor PS VR games?
Ja. De PS Store zal een specifieke PlayStation VR sectie krijgen.
Kan ik PS VR spellen spelen zonder de PlayStation VR headset?
Je hebt de headset nodig om VR te ervaren. Maar sommige titels, zoals The Playroom VR, ondersteunen lokale multiplayer modi, deze staan toe dat PS VR gebruikers en andere spelers samen spelen op de PS VR's Social Screen. Daarnaast zijn er ook games, zoals Bound en Resident Evil 7 Biohazard die PS VR ondersteunen. Deze geven spelers de optie om met of zonder VR te spelen. Om deze games in VR te spelen heb je alsnog een headset nodig.
Zitten er games bij de PlayStation VR headset?
De Playroom VR zal gratis te downloaden zijn voor alle PS VR bezitters. PS VR komt ook met een gratis demo disc die een scala heeft aan verschillende speelbare demo's.
Welke spellen staan op de demo disc die bij de PlayStation VR headset zit?
De bijgevoegde PS VR Demo Disc kent een aantal speelbare demo's die verdeeld zijn over verschillende games. Klik hier voor de hele lijst.
Wat is Playroom VR?
De Playroom VR is een gloednieuwe collectie van zes VR-games die speciaal gemaakt zijn voor de PlayStation VR headset. Spelers kunnen hun VR headset gebruiken terwijl maximaal vier vrienden op TV de multiplayer meespelen in dezelfde ruimte.

Elke game in de PlayStation VR Playroom is uniek en leent zich als de perfecte introductie tot de magie van VR.

Mini Robots is de ontvangstruimte waar spelers interactie kunnen hebben met schattige robots.
Monster Escape is een competitieve partygame voor maximaal vijf spelers (één VR-speler versus vier spelers op TV). De speler met de PlayStation VR headset verandert in een groot monster en vernietigt de miniatuurstad. Eén tot vier spelers gebruiken de Dualshock 4 controller om tegen het monster te vechten in een episch gevecht.
Cat & Mouse is een competitieve partygame voor maximaal vijf spelers (één VR-speler VS vier spelers op TV). De speler met de PlayStation VR headset verandert in een cat die klaarstaat om de keuken van muizen (spelers met controllers) te beschermen.
Ghost House is een cop-op communicatie-game, waarin spelers moeten samenwerken om een spookhuis binnen een tijdslimiet van spoken te ontdoen. De speler die de PlayStation VR headset draagt, gebruikt de Dualshock 4 controller om met een zaklantaarn te schijnen en spoken te schieten. Deze zijn niet zichbaar voor hem/haar. Dus hij moet het doen met aanwijzingen van de spelers die op TV meekijken.
Wanted! is een co-op communicatie-game die zich afspeelt in het wilde westen. Spelers komen binnen in een bar en zien een aantal karakters die aan het drinken zijn. Eén van hen is de slechterik, maar welke?
Robot Rescue is een co-op communicatie-game, waarin twee spelers (één VR en één via de TV) samenwerken om een weg te banen langs tegenstandars met het doel om gestrande VR bots te redden. De speler met de PlayStation VR headset, neemt controle over een VR bot en springt, slaat en grijpt gestrande VR bots. De speler met de Dualshock 4 controller werkt samen via een andere kijkhoek: hij bestuur een UFO en geeft ondersteuning vanuit de lucht.
Wat is PlayStation VR Worlds?
PlayStation VR worlds is een collectie van vijf verschillende VR-ervaringen die speciaal gemaakt zijn voor de PlayStation VR headset. Ontwikkeld door SIE Worldwide Studios' London Studio; VR Worlds vertegenwoordigt een verzameling aan ervaringen. Elke is gemaakt om VR te tonen op een andere manier. Zie meer details over elke PS VR Worlds ervaring hier.
Hoeveel zullen de PS VR spellen gemiddeld kosten?
Dat ligt bij de ontwikkelaar en uitgever, maar wij verwachten verschillende prijzen vanuit de uitgevers. Spellen, zoals RIGS Mechanized Combat League, zullen €59.99 kosten bij lancering, terwijl kleinere, alleen digitale titels, gratis kunnen zijn of een stuk goedkoper uitkomen.
Hebben jullie plannen om PS VR games aan te bieden via PlayStation Plus?
We kunnen daar niks over mededelen nu, maar we kijken ernaar.
1481125532 98801

PlayStation VR headset FAQ - Cinematic Mode

Wat is de PS VR Cinematic mode?
Dit is een modus waarin je het PS4-systeem UI (User Interface), niet-VR games en applicaties kan bekijken op een virtueel bioscoopscherm. De schermformaten zijn als volgt: Klein (117 inch), Medium (163 inch), en Groot (226 inch), waarbij je (virtueel) plaatsneemt op 2 tot 3 meter afstand van het virtuele scherm (de grootte van het scherm kan anders voelen per individu).
Zullen mijn bestaande, niet-VR PS4 games, werken op de PlayStation VR headset?
Ja, PS4 spellen zullen werken met de Cinematic Mode, welke gebruikt wordt om PS4 niet-VR games en applicaties af te spelen op het virtuele bioschoopscherm. Niet-VR games, welke de PS Camera gebruiken, zoals de niet-VR versie van The Playroom, en Tearaway Unfolded, worden niet ondersteund in de PlayStation VR headset Cinematic Mode.
Kan ik de SHARE button gebruiken als ik niet-VR PS4 games speel in de Cinematic Mode?
Ja. Alle SHARE functies zullen beschikbaar blijven voor niet-VR PS4 games tijdens de Cinematic Mode, zolang de game het ondersteunt.
Wat is de resolutie van de PlayStation VR headset in de Cinematic Mode?
De PlayStation VR headset toont een beeld van een enkele 1920 x 1080 display, gedeeld door twee ogen, dus content kan een maximale resolutie hebben van 960 x 1080 in stereoscopisch 3D. De werkelijke resolutie van de Cinema Mode hangt af van de grootte en resolutie van de getoonde content.
Heeft Cinematic Mode invloed op de framerate van niet-VR games?
Nee. De Cinematic Mode wordt berekend door de PS VR's Processor Unit en heeft geen invloed op de prestaties van PS4 applicaties of games.
Kan ik de achtergrond wijzigen van de Cinematic Mode?
Nee. De huidige Cinematic mode is een virtueel zwevend scherm in een donkere ruimte; het is net alsof je in een bioscoop bent.
Zal de PlayStation VR headset 3D content weergeven in de Cinematic Mode?
Nee. in Cinematic Mode zal de PS VR 3D spellen en films in 2D weergeven, wanneer er op een 3-D TV afgespeeld wordt. Wanneer je 3D content afspeelt op een TV zonder 3D, dan zal dit niet werken.
Zal het in de toekomst mogelijk worden om 3D content af te spelen in de Cinema Mode van PS VR?
We hebben hier niks over te melden op dit moment.

PlayStation VR headset FAQ - Social Screen

Wat is de Social Screen?
De term Social Screen verwijst naar de 2D beelden die de TV toont wanneer een VR game of applicatie speelt. Deze output maakt het mogelijk dat gebruikers, welke geen PlayStation VR headset dragen, toch kunnen zien wat de PS VR speler doet. Ook kunnen zij meedoen in bepaalde games, terwijl er compleet andere beelden en geluiden vanuit de TV komen, zoals in The Playroom VR.
Waarom wordt het Social Screen beeld weergegeven op de TV in 2D?
Het Social Screen beeld, dat op de TV weergegeven wordt in 2D, is een scherpe en verkleinde versie van het beeld dat in het rechter oog binnenkomt via de PlayStation VR headset. De PS VR toont een standaard 2D beeld, want deze wordt ondersteund door alle TV's en deze vergt geen extra apparatuur zodat iedereen in de ruimte kan meedoen.
98803

PlayStation VR headsetFAQ - Gezondheid en veiligheid

Hoe lang kunnen mensen de PlayStation VR headsetâ veilig dragen?
PS VR is gemaakt om de meest comfortabele VR-headset op de markt te zijn, en kan lang achter elkaar gedragen worden. Alhoewel, vanwege de intensiteit van sommige VR ervaringen, raden wij aan om na elk uur spelen een pauze van 15 minuten te nemen wanneer je PS VR gebruikt.
Is PS VR veilig voor mijn ogen?
Ja. Maar net als met alle apparatuur (tv's, telefoons, tablets etc), raden wij pauzes aan van vijftien minuten na elk uur spelen.
De PS VR display zit erg dichtbij m'n ogen, zal ik slechtere ogen krijgen door langdurig gebruik?
Nee. De focale afstand van de getoonde beelden in de PS VR, is ongeveer dezelfde lengte als bij het zitten voor een 60 inch televisie. Wederom raden wij aan om na elk uur spelen een kwartier pauze te nemen wanneer je PS VR gebruikt.
Kan ik binnenin de headset m'n bril dragen?
Ja, de PlayStation VR headset is ook gemaakt voor brildragers. Je kan de interne lens ervan dichterbij of verder weg instellen vanaf je gezicht voor het optimale pasformaat.
Ik kan moeilijk veraf zien, ka ik de PS VR gebruiken zonder een bril?
Dat ligt aan de sterkte van je bril. De focale afstand van de PS VR is ongeveer even ver als dat je op de bank TV kijkt. Dus als je een bril nodig hebt bij autorijden of TV kijken, dan zal je waarschijnlijk ook een bril moeten dragen om de PS VR beelden goed te zien. Maar sommige erg brede or vreemd gevormde brillen kunnen mogelijk niet passen.
Kan ik rondlopen terwijl ik de PS VR draag?
Rondlopen wordt niet aangeraden. Wij raden aan dat gebruikers PS VR spellen spelen terwijl zij zitten om zo de meest comfortabele en veilige VR-ervaring te garanderen.
Mijn hoofd is groter dan gemiddeld - zal de PlayStation VR headset passen?
PS VR kan aangepast worden om verschillende groottes van hoofden te accomoderen. Alsnog raden wij aan om een plaatselijke verkoper te bezoeken en te de VR-bril te proberen.
Kan ik misselijk worden door het spelen met de PlayStation VR?
De reacties van spelers op VR gameplay kunnen verschillen, maar doorgaans blijkt uit onze gebruikertests dat de grote meerderheid van spelers geen problemen ondervindt bij VR. Probeer sowieso de de PS VR demo disc om een idee te krijgen. Vaak verdwijnt het ongemak al snel zodra je gewend raakt aan de VR gameplay. Wij raden aan om pauzes van 15 minuten te nemen, wanneer je de PlayStation VR headset gebruikt hebt. Indien je ongemakken blijft ervaren kan je beter niet spelen.
Hoeveel fysieke ruimte heb ik nodig om te spelen?
De aangeraden ruimte bedraagt ongeveer 3 meter bij 2 meter, waarbij de gebruiker die 1,5 meter van de PlayStation Camera / TV zit. Wees zeker dat er geen muren, meubels of objecten de ruimte waarin je VR speelt belemmeren.
98804

PlayStation VR headset FAQ - Multiplayer en SHARE functie

Kan ik online games spelen met de PS VR?
Ja, ontwikkelaars kunnen VR-ondersteuning bieden voor bepaalde titels. Voorbeelden zijn: RIGS Mechanized Combat League van Guerilla Games, EVE: Valkyrie van CCP Games en Eagle Flight van Ubisoft.
Kunnen twee mensen met PlayStation VR headsets samen spelen op één PS4 console?
Nee. De PS4 ondersteunt maar één PlayStation VR headset per keer.
Kan ik met m'n stem chatten wanneer in de PlayStation VR headset gebruik?
Ja, de PS VR heeft een ingebouwde microfoon die gebruikt kan worden tijdens multiplayer sessies.
Werkt de SHARE knop wanneer je PS VR games speelt?
Ja, je kan foto's en video's maken via de SHARE knop. Het uiteindelijke beeld zal overeenkomen met die van het Social Screen.
Kan ik PS VR gameplay uitzenden / live-streamen?
Ja, je kan je PS VR ervaringen uitzenden via Twitch, YouTube, of andere streaming diensten via de SHARE knop welke op de Dualshock 4 controller zit. De resulterende video zal overeenkomen met wat gebruikers ervaren op het Social Screen.
Kan ik m'n PS VR gameplay sessie opnemen of live-streamen?
Ja, net zoals dat je de standaard PS4 gameplay kan opnemen of streamen. Het beeld van de stream wordt hetzelfde als die van het Social Screen.

PlayStation VR headset FAQ - Entertainment & Media

Zullen er ook VR-ervaringen zijn buitenom spellen?
Ja, er zullen een aantal niet-VR ervaringen komen naar de PS VR, waaronder VR storytelling ervaringen door Penrose Studios en anderen. Verdere details over deze VR ervaringen komen in de toekomst aan bod.
Zal PS VR entertainment apps ondersteunen?
In de komende weken en maanden zullen verschillende VR media applicaties komen naar de PS VR - later meer details hierover.
Kan ik films, YouTube video, of andere media kijken door de PlayStation VR headset?
Ja, je kan alle soorten van bestaande media in de Cinema Mode kijken wanneer je PS VR gebruikt. Er zullen ook specifieke, op VR gerichte, applicaties komen voor de PS VR.
98805

PlayStation VR headset FAQ - Controls & extra apparatuur

Wat is de PS Move motion controller?
De PS Move motion controller is een controller voor één hand die werd geintroduceerd op de PS3. Deze voorziet van precieze 1:1 hand-tracking. Voor PS VR spellen die deze ondersteunen, kan de PS Move motion controller in in elk van de twee handen geplaatst worden, dit zorgt ervoor dat je beter kan interacten met de VR wereld.
In VR, is de PS Move motion controller een vertegenwoordiger van bijvoorbeeld je eigen handen, een zwaard, een zaklap, of wat de ontwikkelaars ook in gedachten hebben. De positie en richting van de PS Move controllers kan door de PS Camera opgespoord worden, zoals deze dat bij de PlayStation VR headset en de Dualshock 4 controller doet.
Heb ik een PS Move motion controller nodig om spellen te spelen met PS VR?
De grote meerderheid van PS VR-games ondersteunt de Dualshock 4 controller, terwijl PlayStation Move as een optie wordt ingezet om de ervaring te bevorderen. Er is een beperkt aanbod van titels die twee PS Move motion controllers vereisen. Kijk a.u.b. naar de verpakking om de precieze benodigdheden te achterhalen, of lees de bijhorende informatie in de PS Store.
Kan ik m'n Dualshock 4 controller gebruiken met PS VR?
Ja,en in sommige PS VR spellen zal je de Dualshock 4 controller ook zien in de PS VR wereld. De PS Camera kan het lichtje van de Dualshock 4 controller volgens, net zoals die dat met de lichtjes op de PlayStation VR headset doet.
Wat is de PS VR Aim Controller?
De PS VR Aim Controller is een nieuwe tweehandse controller die gemaakt is voor PS VR first person shooter (FPS) games. Deze zal tegelijkertijd op de markt komen met de PS VR exclusieve sci-fi FPS game Farpoint. Bezoek de pagina van deze game voor meer informatie.
Wat is 3D audio?
3D audio simuleert het effect van geluid dat bij je oor aankomt van verschillende richtingen en afstanden, en slaagt erin om de manier waarop geluid zich in het echt gedraagt na te doen. Niet alleen simuleert de PS VR geluid dat van links, rechts, voor en achter komt, maar ook van onder en boven. Dit type van audio bevordert het effect van meeslependheid in VR.
Heb ik een nieuwe hoofdtelefoon nodig om de 3D audio te benutten?
Nee, elke stereo hoofdtelefoon met kabel (evenals earbuds met kabel) kunnen de 3D-technologie ondersteunen. Een stereo hoofdtelefoon zit al bij de PS VR, maar je kan ook een ander type gebruiken, zolang deze maar de 3,5mm (mini-jack-mannetje) ondersteunt.
Zijn Surroundsound hoofdtelefoons beter voor PlayStation VR headset?
Nee, elke door de hoofdtelefoon zelf gegenereerde surround sound zal voor storingen zorgen in combinatie met de 3D-audio van de PlayStation VR headset. Het wordt daarom aangeraden om alle surround sound functies van de hoofdtelefoon uit te zetten, of om een standaard stereo hoofdtelefoon te bruiken die geen surround sound functionaliteit kent.
Kan ik m'n draadloze PULSE headset gebruiken of andere draadloze headsets samen met PlayStation VR headset?
Ja, maar je zal deze moeten verbinden met de standaard 3.5 mm audiokabel. Een draadloze audioverbinding werk niet samen met PS VR.

PlayStation VR headset FAQ - Andere vragen

Moet de ruimte donker zijn terwijl ik speel op de PlayStation VR headset?
Achtergrondverlichting zal doorgaans geen invloed hebben op PS VR gameplay. Felle lichtbronnen die direct achter de gebruiker van de PS VR geplaatst zijn, lichtbronnen van andere kamers of vanuit ramen, en lichten die weerkaatsen via spiegels, kunnen de PS Camera verstoren en onderbreken het traceren van de LED-lampjes op de PlayStation VR headset. Het wordt daarom aangeraden om felle lichten die achter de gebruiker schijnen te verwijderen.
Ik hoorde dat spiegels en weerspiegelende oppervlakken problemen kunnen veroorzaken met de PS VR. Klopt dit?
Ja, de PS Camera verwacht maar één set van lichtjes te volgen. Spiegels die in het zicht van de PS Camera staan zullen het volgproces verstoren. Kleine, lichtgevende oppervlaktes zijn over het algemeen niet zo'n probleem, maar als je problemen ondervindt, dan kunnen deze mogelijk hierdoor komen.
Hoe kan ik een PlayStation VR headset koppelen aan de PS4?
Anders dan bij de DualShock 4 en andere draadloze apparaten, hoeft de PS VR niet gekoppeld te worden aan de PS4, aangezien deze direct verbonden zit via HDMI en USB. Kijk naar de Quick Setup handleiding die in de doos zit om meer informatie te verkrijgen over hoe je de PS VR verbindt aan je PS4.
Hoe navigeer in de PS4-interface terwijl ik e PS VR gebruik?
De PS VR headset zal het standaard PS4 beginscherm tonen in de Cinematic Mode. Vanuit hier kan je ervoor kiezen om PS VR spellen te starten.
Zijn er instellingen waarmee je de PS VR kan aanpassen, zoals bijvoorbeeld 'gevoeligheid'?
Binnenin de PS4 instellingen, bij 'apparaten' kan je het 'PlayStation VR' apparaat-menu vinden. Vanuit hier kan je instellingen veranderen, zoals de helderheid van het PS VR scherm, evenals de grootte van het scherm in de virtuele theater modus wanneer deze wordt gebruikt via de Cinematic Mode. Het aanpassen van de oog-tot-oog afstand kan hier ook, wat de 3D-ervaring optimaliseert bij het dragen van de headset. Via de optie 'Adjust Tracking LIghts' kan je aanpassingen maken zodat de PS Camera op correcte wijze de PlayStation VR headset traceert, evenals correct rand-apparatuur zoals de DualShock 4 en de PS Move motion controllers traceert.
Er zijn ook opties om de plaatsing en de omgeving te controleren en te kijken op de PlayStation Camera alles correct ziet. Daarnaast is er ook een optie om te kijken of je de PS VR headset correct draagt, en waarbij je de plaatsing van de camera nogmaals kan aanpassen. Sommige van deze instellingen zijn beschikbaar zodra je langdurig de PS-knop op de DualShock 4 indrukt.
Heeft de PS VR eigen software updates nodig?
Zodra je PS4 systeem nieuwe PS VR software geïnstalleerd heeft, dan zal de PS VR automatisch beginnen met updaten als de PS4 aanstaat. Daarnaast, je PS4 moet voorzien zijn van de laatste systeem updates, zodat de PS VR kan updaten. Je kan ook kijken naar nieuwe PS VR apparaat software updates door je PS VR apparaat menu onder instellingen te openen.
Hoe schakel ik tussen het spelen van PS VR games, en PS4 games op m'n TV?
Zodra je klaar bent met het spelen van een PS VR game, dan kan je de headset af doen en op de PS-knop drukken op de DualShock 4 drukken om bij het begin scherm te komen. Daar kan je andere, niet-VR games lanceren. Als je de PlayStation VR headset nog draagt, dan zal je de game in niet-VR modus zien via het virtuele scherm van de PS VR's Cinematic Mode.
Zullen standaard PS4 spellen langzamer draaien als de PS VR headset verbonden is?
Nee. Er zal niet ingeleverd worden op de rekenkracht als de PS VR aangesloten zit op de PS4.
Kan ik reizen met de PS VR?
Ja. Het PS VR systeem is een gecertificeerd elektronisch consumentenproduct en kent geen problemen wat betreft ermee reizen. Wij adviseren je om een PS VR tas te kopen, zodat je de PS VR headset en processor unit veilig kan vervoeren.
Moet ik de PS VR schoonmaken of onderhouden?
Wij raden aan dat je de PS VR geregeld schoonmaakt voor de best mogelijke ervaring
Moet ik met het internet verbonden zijn terwijl ik de PS VR spellen speel?
Een internetverbinding is niet verplicht, tenzij je online wil spelen of titels wil downloaden uit de PlayStation Store.
Moet ik met het internet verbonden zijn om PS VR games te spelen?
Een internetverbinding is niet nodig, tenzij je online multiplayer wilt spelen, of titels wilt download vanuit de PS Store.
Heb ik een TV nodig om PS VR te spelen?
Je zal een TV nodig hebben voor bepaalde systeeminstellinge, en daarnaast vragen bepaalde lokale multiplayerspellen om een TV vanwege de Social Screen feature.
Kan iemand anders van kanalen wisselen op TV terwijl ik VR speel, of deze uitzetten?
Ja, je kan de kanalen of inputs veranderen, zonder dat de PS VR gebruiker daar last van heeft.
Kan ik m'n PS VR ook gebruiken met een PC of Mac?
Nee. PS VR is alleen gemaakt voor de PS4.
Heb ik de PS Camera nodig om PS VR te gebruiken?
Ja, je hebt de PS Camera nodig om PS VR te gebruiken.
Kan ik de PS VR gebruiken in een andere regio?
PlayStation raadt aan dat alle gebruikers PS VR aanschaffen in de regio waar zij leven. Dit vanwege veiligheidsregulaties van het product, evenals om de best mogelijke klantenservice te garanderen.