De top 5 beste Japanse games van 2015

Article
zondag, 13 december 2015 om 12:02
xgn google image
Japan: het land van de rijzende zon, sushi, samoerai en bijzondere games. In het land uit het verre oosten komen regelmatig games uit die ook goed scoren in de westerse wereld. Bekende gamepersonages als Mario en Link komen immers uit Japan. De top 5 beste Japanse games van 2015 vind je hier!
Het jaar 2015 was een goed jaar voor de Japanse game-industrie. Met diverse titels als Tales of Zestiria of Super Mario Maker wisten de Japanse ontwikkelaars dit jaar hoge ogen te scoren. Sommige games van Japanse komaf behoren zelfs tot de betere titels van het jaar! De vijf beste games van 2015 van Japanse komaf vind je in dit artikel.

5. Tales of Zestiria

Deze JRPG is alweer het vijftiende deel van de Tales franchise. Dit keer krijg je hoofdpersoon Sorey onder de knoppen. Langzaam maar zeker wordt Sorey The Shepherd, de persoon die de balans tussen licht en donker in de gaten moet houden. Het verhaal speelt zich af in een wereld genaamd Elysia.
In plaats van turn based combat, zoals veel JRPG's hebben, heeft Tales of Zestiria een wat actiever combatsysteem. Niet iedere vijand kan geraakt worden door alle elementen: soms moet je uitvinden welke vijand schade oploopt van wat voor element voordat je de vijand kan verslaan. De voice-acting is dik in orde wat betreft de Japanse stemmen. De game is zonder twijfel een van de betere Japanse games van dit jaar.
Tales of Zestiria kun je spelen op de PS4, PS3 en PC.
82977

4. The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D

Misschien is het wat verwarrend dat Majora’s Mask 3D in dit lijstje voorkomt. Majora’s Mask 3D is immers een remaster van het originele Majora’s Mask, die in 2000 voor het eerst verscheen. Dit jaar kreeg de game een remaster voor de Nintendo 3DS en deze is nog steeds geweldig. Eerder kreeg ook alltime klassieker The Ocarina of Time een remaster, dus wat dat betreft verdient Majora’s Mask ook zeker een remaster.
In Majora’s Mask is het verhaal wat droeviger en duisterder. De game vormt wat dat betreft zeker een contrast met bijvoorbeeld The Ocarina of Time. Je hebt als speler 72 uur de tijd om de maan te stoppen, voordat deze de wereld vernietigt. Binnen 72 uur dien je dus een deel van de klus te klaren, anders is het game over.
Dit heeft als gevolg dat je regelmatig de tijd weer terugzet naar 72 uur om vervolgens de volgende stap te zetten om de maan te stoppen. Je kunt tijdens het avontuur allerlei maskers verzamelen die ieder hun eigen speciale krachten hebben. Bovendien is de game wat toegankelijker door allerlei aanpassingen, waardoor iedereen (weer) van deze klassieker kan genieten op de 3DS. Deze game hoort thuis in de collectie van een ieder die zich een Nintendo-fan waant.
82978

3. Super Mario Maker

Tijdens de vele Super Mario games ren en spring je met de besnorde loodgieter door allerlei levels. Hoe leuk zou het zijn om zelf zulke levels na te maken? Nintendo heeft daar dit jaar een oplossing voor gemaakt. Super Mario Maker is dé game waarin je zelf levels kan maken en je kunt ze zo doldwaas maken als je zelf wil.
Met behulp van de controller van de Wii U kun je heel gemakkelijk een level maken. Kies een grondsoort of een vijand en plaats deze waar jij het hebben wil. Als je bijvoorbeeld een grote Goomba wil of een vliegende plant, dat kan. Zolang het tot de mogelijkheden behoort, kun je het maken en verwezenlijken in Super Mario Maker.
De game is exclusief speelbaar op de Wii U. Dankzij de hoge replay waarde van de game is dit zonder twijfel een van de betere Japanse games van 2015. De game is verplichte kost voor spelers en makers, aldus de review.
82979

2. Bloodborne

Tientallen, dan wel honderden doden sterven: dat gebeurt alleen in games van From Software. Deze Japanse ontwikkelaar heeft zich de laatste jaren al flink bewezen door toptitels als Dark Souls en Demon’s Souls af te leveren. De hoge moeilijkheidsgraad en prachtige ervaringen die je opdoet tijdens het spelen van de game zijn Genot met een hoofdletter G. De meest recente titel van onze oosterburen genaamd Bloodborne is net zo goed als zijn voorgangers.
Bloodborne is een geweldige game die net als zijn voorgangers het uiterste van je vraagt om de game te halen. De vijanden zijn meedogenloos en je wordt van alle kanten aangevallen. In tegenstelling tot in Dark Souls kun je je niet verbergen achter een schild, maar moet je juist alles ontwijken. Juist daarom is de actie sneller en spannender dan ooit in Bloodborne.
Met een enorm arsenaal aan wapens waar je uit kan kiezen zit er altijd wel wat voor je bij. Bovendien kun je alle wapens transformeren waardoor deze een groter bereik hebben of juist meer schade aanrichten. De heerlijke gameplay en prachtige omgevingen maken Bloodborne tot een van de beste (Japanse) games van 2015. Je speelt deze game op de PS4 en deze game hoort in iedere gamecollectie thuis.
82980

1. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

De game van Japanse komaf die dit jaar zonder twijfel het beste is, is Metal Gear Solid 5. Het vijfde deel van de bekende Metal Gear Solid franchise legt de nadruk op gameplay in plaats van verhaal. Dit maakt de game toegankelijk voor meer mensen die bijvoorbeeld nog nooit een Metal Gear Solid game hebben gespeeld. De game is geproduceerd onder meesterbrein Hideo Kojima.
The Phantom Pain speelt zich af in zowel Afrika als Afghanistan. Er zijn meer dan 50 missies die je kan spelen, om nog maar te zwijgen van de vele side ops missies die je eveneens nog kan doen. De replaywaarde van de game is hierdoor enorm hoog en iedere missie daagt je op een andere manier uit. Je hebt verschillende wapens ter beschikking, maar voor de echte fans is het het leukst om slechts tranquilizer wapens te gebruiken, waardoor je niemand kan doden.
Als je niemand dood en niemand merkt je op, krijg je een hogere rang voor je missie. Je wil natuurlijk wel een S-rang halen voor alle missies in de game. De gameplay is als vanouds heerlijk en zowel leken als veteranen kunnen gelijk met de game aan de gang. Dit pareltje is zonder twijfel een van de betere (Japanse) games van 2015.
Metal Gear Solid 5 speel je op PC, Xbox One, Xbox 360, PS4 en PS3.