Top 5 beste horrorfilms 2016 - Een goed jaar voor horror

  Het is winter! Dat betekent niet alleen donkere nachten en koude dagen, maar ook het einde van 2016 dat in zicht komt. Hoe beter deze dagen spenderen dan op de bank met een horrorfilm? Lees welke keus het beste is voor jou in de top 5 beste horrorfilms 2016.

  Zoals elk jaar zetten we op een rij welke films het goed en welke het minder goed hebben gedaan. Hoewel er in het afgelopen jaar veel films geflopt zijn, heeft het horrorgenre veel goeds gebracht. Het zou toch zonde zijn als deze aan je voorbij gaan? Lees daarom snel verder om er achter te komen wat de must-see’s zijn van 2016.

  5. Ouija: Origin of Evil

  Laten we beginnen met een prequel die dit jaar een onverwacht succes boekte. Origin of Evil is het tweede deel van de Ouija reeks en speelt zich af voor de gebeurtenissen uit de eerste film. Ondanks de matige ontvangst van Ouija besloot de filmstudio het vervloekte spelbord opnieuw te verfilmen, ditmaal met een andere regisseur. Dat bleek een goede zet geweest te zijn met als resultaat Origin of Evil.

  De formule is enigszins hetzelfde gebleven: een kwade geest wordt uitgenodigd in een huis door middel van een Ouija bord. Toch weet deze prequel, door middel van een sterke cast en bijzondere setting, de franchise een boost te geven en kijkers te bieden wat ze willen zien. Ouija: Origin of Evil is een film die ideaal is om op zondagavond te kijken met een kleedje waar je je onder kunt verstoppen.

  4. Lights Out

  De volgende titel heeft flink in de schijnwerpers gestaan. Lights Out, gebaseerd op Sandbergs korte film uit 2013 en Dont be Afraid of the Dark, werd dit jaar razend populair onder de horrorfanaten. Logisch, want het concept van een duistere vrouw die alleen in het donker verschijnt is iets wat voor velen hun grootste nachtmerrie is. Het gevoel dat je nergens veilig bent staat centraal in Lights Out wat zorgt voor een unieke ervaring.

  Hoewel hier en daar wat clichématig, vertelt Lights Out een verhaal dat de kijkers meeneemt in het verhaal. De meeste titels die recent uitkomen zijn vaker gericht op veel geld in het laatje brengen in plaats van originaliteit. Originaliteit is in dit geval het sleutelwoord van de film. Niet heel verrassend is het dus dat het vervolg al in de maak is.

  3. 10 Cloverfield Lane

  Niemand zag het aankomen. Acht jaar lang heeft J.J. Abrams filmbedrijf Bad Robot het geheim rondom 10 Cloverfield Lane geheim weten te houden. Twee maanden voor de release werd de low budget film pas bekendgemaakt. Zo groot als deze verrassing was, zo groot was het eindresultaat.

  Deze sci-fi speelt zich bijna geheel af in een ondergrondse schuilkelder waar een drietal onderduikt. Waarvoor precies is een raadsel en gedurende de film word je constant verschillende kanten op gestuurd. Zelden lukt het een film om zo’n intense spanning te creëren als in 10 Cloverfield Lane. Alleen al door de intense plot twist is deze film de moeite waard om te kijken.

  2. Don’t Breathe

  Hoelang kun jij je adem inhouden? Dat is de vraag die gesteld moet worden voor je aan Don’t Breathe begint. Een drietal inbrekers probeert bij een blinde veteraan in te breken om zo duizenden dollars te stelen. Maar wat ze niet weten is dat er een verrassing te wachten staat.

  Die verrassing is voor de kijker net zo groot want al snel na het begin zit je op het puntje van je stoel. Dit gevoel blijft voor de resterende speeltijd aanwezig en is op sommige momenten zo erg dat je met je handen voor je gezicht zit. Don’t Breathe is misschien wel een van de meest geslaagde horrorfilms. Let wel op, dit is niet voor mensen met een zwak hart.

  1. The Conjuring 2

  De absolute winnaar van dit jaar is zonder twijfel The Conjuring 2. Zelden komt het voor dat een vervolg van een horrorfilm zo goed is ontvangen als deze. De reacties zijn zelfs zo positief dat critici beweren dat het zijn voorganger is voorbij gegaan. Dat heeft natuurlijk zijn redenen.

  Niet alleen zit je als kijker de hele film vol spanning te kijken, de hele setting is fenomenaal. Van het acteerwerk tot de duistere wezens die het meisje Janet overnemen, The Conjuring 2 is zonder twijfel de beste horrorfilm van 2016. Daarnaast heeft de film meerdere links met andere horrorfilms, zoals Insidious of Annabelle, die fans waarschijnlijk zullen herkennen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.