5 Nintendo mobile games die we willen zien

Article
woensdag, 28 december 2016 om 13:52
xgn google image
Nintendo breidt haar grenzen uit. Afgelopen zomer kwam het razend populaire Pokemon GO uit en deze maand konden we aan de slag met Super Mario Run. Naar aanleiding van deze games belooft Nintendo dat er per jaar twee of drie Nintendo mobile games komen. Maar welke moeten dit zijn?
Nintendo is in ieder geval op de goede weg, want de eerste twee Nintendo mobile games zorgden voor een absolute hype. Welke games kunnen aan dit rijtje worden toegevoegd? In deze special worden vijf games behandeld die een goede keuze zouden kunnen zijn als Nintendo mobile games.

5. Kirby

Kirby is een echte Nintendo klassieker en hoort zeker in het rijtje thuis van Mario, Link, Luigi en Donkey Kong. Kirby heeft de hoofdrol in verschillende Nintendo games omdat hij er eigenlijk altijd prima bij past door zijn leuke concept: veranderen in alles wat hij maar op kan eten.
Zo heeft Kirby een racegame gehad, is hij iedere keer weer te zien in Super Smash Bros en heeft hij natuurlijk zijn eigen klassieke games. Ook op je mobiel zou Kirby zich prima kunnen thuisvoelen. Er zou namelijk een originele Kirby game, dus het opzuigen van wezens en zo een level proberen te halen, voor de smartphones uit kunnen komen. Deze versie van de game is al enorm populair op de huidige Nintendo consoles.
Er zou ook iets anders als Nintendo mobile game kunnen worden uitgebracht. In 2015 kwam namelijk Kirby and the Rainbow Curse voor de Wii U uit en in 2005 was die game op de DS al te bewonderen. In deze game moet je met je stylus lijnen trekken om Kirby door een level te helpen.
Voor een smartphone is dit dus ideaal. Je kunt namelijk simpel met je vinger lijnen trekken en daarom lijkt dit ook een van de betere opties om Kirby op de mobiele apparaten uit te brengen.
103418 1

4. Donkey Kong

Iedereen kent wel de klassieke Donkey Kong die in de vorige eeuw fanatiek in de arcadehallen werd gespeeld. Net zoals Kirby is Donkey Kong niet meer weg te denken uit de hedendaagse Nintendo line-up en zou dus een prima karakter zijn voor Nintendo mobile games.
Donkey Kong zou op een nieuwe manier op de smartphones kunnen worden gebracht. Zo zou de game een kopie kunnen zijn van de klassieke arcade Donkey Kong met een vernieuwde, hedendaags concept zoals het vrijspelen van nieuwe levels en personages. Daarnaast zou Donkey Kong meer uitdaging hebben en voldoen aan de hedendaagse verwachtingen van een mobiele game.
De klassieke Donkey Kong voor mobile is niet alleen leuk om te zien, maar zou ook een uitstekende keuze voor Nintendo zijn. Veel oudere gamers hebben Donkey Kong vroeger in de arcadehallen ontzettend veel gespeeld en zouden eerder bereid zijn de klassieke Donkey Kong te spelen dan enig andere Nintendo game. Dit is namelijk de game waar zij mee zijn opgegroeid!
103419

3. Mario Kart

Racing games zijn al jarenlang erg populair op de smartphones. In het begin van het ‘mobiele tijdperk’ waren ze misschien niet altijd even goed, maar tegenwoordig zijn er ook serieus goede en mooie racing games die laten zien dat je zeker lekker kunt racen op de smartphones.
Een perfecte manier voor Nintendo om hierop in te spelen is Mario Kart. De game is al jarenlang een echte topper op de Nintendo consoles en Nintendo zou dit succes uit kunnen breiden door de game voor mobile uit te brengen. De besturing is makkelijk: sturen doe je door je smartphone te draaien en gassen/remmen/items afvuren doe je door het scherm te gebruiken.
Er is nog een andere reden waarom Mario Kart perfect zou zijn voor de smartphone: de multiplayer! Mario Kart staat bekend om de intensieve gevechten met je vrienden waarbij je schreeuwend voor de buis zit. Doordat bijna iedere smartphone tegenwoordig met internet zit verbonden zou dit dus ook ontzettend leuk zijn voor de Nintendo mobile games.
Stel je voor om in je pauze fanatiek met elkaar de strijd aan te gaan op je mobiel, dat zou toch geweldig zijn voor zowel jong als oud?
103420

2. WarioWare

WarioWare lijkt wel gemaakt voor de mobiele apparaten. In WarioWare moet je als speler verschillende minigames voltooien binnen een korte tijd, maar iedere keer als je een minigame haalt gaat de tijd alsmaar sneller. Aan jou de taak om zoveel mogelijk minigames te voltooien voordat de tijd verlopen is.
De minigames die in de WarioWare games zitten zijn ideaal voor de smartphone. Het zijn namelijk allemaal korte games waarbij je simpele dingen moet doen. Denk aan het trekken van een lijn of het ontwijken van voorwerpen. De game begint heel simpel, maar wordt later ontzettend stressvol doordat je continu sneller moet werken en dit zorgt voor hilarische momenten.
De minigames zijn kort en simpel, dus makkelijk te gebruiken op de smartphone. WarioWare lijkt dus de perfecte mogelijkheid voor de Nintendo mobile games.
Er is alleen één andere game die nog beter zou kunnen zijn voor de smartphone. Dit jaar is er al een game in hetzelfde genre gemaakt die voor een gigantische hype heeft gezorgd.
103421

1. Meer Pokémon

De game die wellicht het meest geschikt zou kunnen zijn voor de mobiele apparaten is Pokemon. Dit keer niet in de vorm zoals we die nu al kennen met Pokémon GO, maar een remastered of speciale versie van de ‘main’ Pokémon games. Hierbij moet je denken aan een speciale mobile versie van bijvoorbeeld Pokémon Red, Gold of Ruby.
Pokémon is perfect voor de smartphone. Alles zou je met je vinger kunnen besturen en grafisch kunnen de smartphones van tegenwoordig dit ook meer dan aan.
Veel mensen spelen Pokemon al illegaal op de smartphones, dus het is wel degelijk mogelijk. Voor Nintendo de zaak om nu een officiële game te maken. Het zou niet eens een nieuw verhaal hoeven te zijn, een remake is al voldoende aangezien de games al een flinke tijd oud zijn.
Met een remake zou je op ieder moment Pokemon kunnen spelen. In de bus, in de wachtrij bij de dokter of thuis op de bank. Niet veel mensen willen namelijk het geld neerleggen voor een speciale 3DS, voor diegene zou een mobile Pokemon versie ideaal zijn. Daarnaast heeft Pokemon dit jaar al laten zien dat de franchise nog steeds ontzettend populair is.
Welke Nintendo mobile games zou jij graag willen zien? Laat het weten!

Populair Nieuws