De top 5 beste games voor mannen van 2016 - Keiharde actie

  Het was weer een enerverend jaar in de game-industrie, met een rits van titels die dit jaar het levenslicht zagen. Er waren overhypte games, er waren stille hits en er waren games waarvan je wist dat ze het goed gingen doen. XGN zet ze voor jou op een rijtje in de top 5 beste games voor mannen van 2016.

  Noot vooraf: De volgende special moet je lezen met een knipoog. In die zin: natuurlijk zijn er niet alleen games voor mannen. Want FIFA neerzetten als echte mannen-game is onzin, genoeg vrouwen die ook FIFA leuk vinden. Zie het meer als: wat moet je kopen voor je beste maat? Nou, één van deze games. Of wat speel je met je vrienden tijdens oud en nieuw? Bijvoorbeeld één van onderstaande titels!

  5. Forza Horizon 3

  Met een schitterende bolide keihard scheuren door het mooie Australië, wie wil dat nu niet? Met Forza Horizon 3 kan die droom in ieder geval gedeeltelijk uitkomen, aangezien dat virtuele landschap aan je wielen ligt. De game zit tjokvol met activiteiten, van normale races, diverse stuntschansen tot aan vele driftzones. Ontwikkelaars Turn 10 en Playground Games laten hiermee duidelijk weten waar de focus ligt: plezierig autoracen!

  Iets waar je zeker aan toekomt met minstens 340 verschillende auto's, die je naar hartelust ook nog kunt aanpassen zodat ze meer bij jouw eigen rijstijl horen. Dat rondracen hoef je trouwens niet alleen te doen, maar kun je ook gewoon rustig met je vrienden doen.

  Forza Horizon 3 kreeg van ons een schitterende 9.5.

  4. FIFA 17

  Oud voetbalcoach Rinus Michels zei het al een keertje: "voetbal is oorlog". En met FIFA 17 verandert daar niks aan. Elke wedstrijd is een slijtageslag om het beste resultaat en natuurlijk de mooiste goals. Gelukkig biedt EA's nieuwste titel daar ons weer veel van met FIFA 17, waarin de vertrouwde elementen terugkeren en er ook nieuwe aspecten aan de footie zijn toegevoegd.

  Je eigen team creëren in Ultimate Team waarmee je online tegen allerlei mensen kunt spelen, of gewoon op de bank tegen je vrienden spelen om te zien wie nu de beste in de footie is. Als je daar even geen behoefte aan hebt, kun je ook rustig de singleplayer spelen, waaronder The Journey. Hierin bestuur je een jonge, opkomende speler die het probeert te maken in de wereld van voetbal.

  FIFA 17 kreeg van ons een denderende 9.3.

  3. Battlefield 1

  Al sinds de eerste beelden op de E3 van dit jaar, waarin een gigantische zeppelin het slagveld uit elkaar scheurt, wisten wij dat Battlefield 1 een gruwelijke game zou worden. Natuurlijk steelt de multiplayer wederom alle aandacht, maar ook de singleplayer telt enkele memorabele momenten. Toch zullen de meesten onder ons volop online door de gigantische veldslagen sprinten met hun bajonetten om de tegenstanders eens goed te grazen te nemen.

  Ondanks dat heeft de singleplayer ook zijn eigen sterktes; van een bekvechtend team bij een tank dat ver achter de vijandelijke linies vastzit, tot aan een laatste poging van een vliegenier. Het maakt van Battlefield 1 een unieke game en meerderen zijn dolblij dat DICE de focus heeft verlegd naar het verleden. Mede daardoor staat Battlefield 1 op nummer 3 in deze lijst.

  Battlefield 3 kreeg in onze recensie een 9.0.

  2. Uncharted 4: A Thief’s End

  Op nummer twee staat het laatste huzarenstukje van Naughty Dog, waarmee ze dit jaar vele gameliefhebbers omver bliezen. Het sluipen-en-schieten van de eerdere Uncharted games is nog meer iets aangepast en werkt in deel vier vloeiend, waardoor je met Nathan Drake en consorten weer langs allerlei tropische locaties springt, rent en sluipt op zoek naar allerlei schatten. En naar de grootste schat: de piratenschat van Henry Avery.

  Voor velen zal Uncharted 4: A Thief’s End misschien wel de game van het jaar zijn en dat is ook wel logisch, gezien het feit dat de game levert wat het beloofde: een enerverend verhaal met personages die we al zo lang kennen, en waar we al zo lang van houden, met een einde waarmee je als gamer ontzettend tevreden mag zijn. En daarom staat Uncharted 4 op de tweede plek in deze top 5.

  Uncharted 4: A Thief's End kreeg van ons een overweldigende 9.5.

  1. DOOM

  De absolute nummer één in de top 5 beste games voor mannen uit 2016 is DOOM. Want zeg het nou zelf: dit is toch echt wel de meest mannelijke game van het jaar! id Software wilde teruggaan naar de basis van de franchise en is daar volgens ons ontzettend goed in geslaagd. DOOM laat je genadeloos knallen met de tofste wapens, inclusief kettingzaag en de meest brute finishing moves. Als naamloze marinier moet je het opnemen tegen hordes aan duivels gespuis en daarin stelt DOOM absoluut niet teleur.

  Teleurstellen is iets wat DOOM ook ongetwijfeld niet doet in diens multiplayermodus. Hierin staan snel rennen, veel springen en constant blijven schieten centraal en zal je na één potje al snel weer de verschillende maps willen induiken om nogmaals in een demoon te veranderen om zo je tegenstanders uit elkaar te scheuren. En mede door die toffe gruwelijkheden staat DOOM op nummer één in de top 5 beste games voor mannen uit 2016.

  Wij gaven DOOM in onze recensie een 8.0.

  Forza Horizon 3

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.