Nacon Revolution PS4 Controller Review - Ideaal voor eSports

  Tegenwoordig is het competitief gamen een groot onderwerp in de game-industrie. Op de PC zijn er talloze producten die je op jouw voorkeur kunt afstellen, maar voor de consoles is het aanbod schaars. Nu komt Nacon met een speciale eSports controller, maar is die controller het geld wel waard? Dat lees je in deze Nacon Revolution PS4 Controller review.

  De eSports controller heet de Nacon Revolution Pro Controller en het is een officieel licensed PS4 product. Deze nieuwe controller moet voor eSporters dé manier zijn om op je PlayStation 4 professioneel te gamen. Maar is de Nacon Revolution een controller die eSporters moeten hebben?

  Foto voor de Nacon Revolution PS4 Controller review

  Bekend design

  De Nacon Revolution Pro Controller komt in een handige doos met alles erop en eraan. Een snoer, gewichten, boekjes, een opbergtas en stickers. De doos is in ieder geval van hoge kwaliteit en bevat alles wat je kunt verwachten, maar hoe zit het dan met de controller?

  Op het eerste gezicht komt de controller je bekend voor, als je een Xbox One in je bezit hebt. De Nacon Revolution lijkt namelijk enorm veel op de Xbox One controller! Zo is de vorm van de Nacon Revolution hetzelfde als die van de Xbox One en zijn de joysticks op exact dezelfde plekken neergezet. Natuurlijk heeft de controller wel een PS4 stijl.

  Ondanks dat het lijkt op een Xbox One controller, is het design van de controller erg mooi. De matzwarte kleur geeft een strakke indruk en de LED-lichtjes onder de rechter joystick brengen ook de nodige sfeer met zich mee. De controller is een stuk groter en dikker dan de standaard PS4-controller, maar het gewicht is ongeveer hetzelfde.

  De Nacon Revolution Pro Controller ligt ontzettend lekker in de hand. Hij voelt dan wel heel anders dan de normale PS4 controller, maar geeft je snel een vertrouwd en lekker gevoel. Helaas is de controller niet draadloos te gebruiken, maar het snoer van drie meter geeft je voldoende ruimte. Eigenlijk is draadloos spelen voor eSporters geen optie, aangezien een draad ervoor zorgt dat je geen 'input lag' hebt en alles dus sneller reageert. Toch is het jammer dat deze controller niet beide opties ondersteunt.

  Een foto voor de Nacon Revolution PS4 Controller review

  Veranderen naar eigen voorkeuren

  De controller is wel duidelijk gericht op eSports. Hij is namelijk compleet aanpasbaar volgens jouw voorkeuren. Zo kun je met de bijgeleverde gewichten er zelf voor kiezen hoe zwaar je de controller maakt. Daarnaast is de controller volledig programmeerbaar via een PC companion app.

  De controller is plug & play, maar heeft dus meerdere manieren om hem naar jouw wensen in te stellen. De PC companion app zorgt ervoor dat je bijna alles kunt veranderen. Hierbij moet je denken aan de kleur van de LED-lampjes, hoe ver de triggers ingedrukt kunnen worden en of de trilfunctie aan of uit moet staan.

  Je kunt met de companion app ook iedere knop van je controller opnieuw programmeren. Heb jij liever dat je met bepaalde knoppen andere dingen kan doen, dan is dat volledig in te stellen via dit programma.

  Een probleem wat je hier dan meestal mee krijgt, is dat je voor de ene game misschien andere instellingen wilt hebben dan voor de ander. Hier speelt de Nacon controller goed op in door je de mogelijkheid te geven vier profielen aan te maken, die je tijdens het gamen met één druk op de knop kunt veranderen.

  Companion app voor de Nacon Revolution PS4 Controller review

  Nieuwe knoppen

  Een van de kernfuncties van de Nacon Revolution controller is dat er op de achterzijde van de controller vier nieuwe knoppen zitten. Deze knoppen kun je via de companion app zelf een functie geven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens het racen met deze knoppen te schakelen of in Call of Duty een granaat te gooien.

  Dit werkt enorm lekker en geeft je nog meer mogelijkheden van gamen, zeker voor eSports. Net zoals de rest van de controller is alles volledig naar jouw voorkeur aan te passen.

  Foto van de knoppen voor de Nacon Revolution PS4 Controller review

  Niet helemaal perfect

  Zoals het er nu in deze review voor staat, is de controller een perfect apparaat dat iedere gamer in huis zou moeten halen, maar de controller is niet helemaal perfect.

  Zo is de standaard dubbele trilfunctie van de controller leuk, maar zorgt deze er wel voor dat de controller veel te vaak trilt. Daarnaast is het geluid wat de controller standaard maakt terwijl hij trilt best hard en dit irriteert enorm. Gelukkig is hier een oplossing voor, je kunt namelijk de sterkte van de trilfunctie volledig aan jouw voorkeuren aanpassen en zelfs helemaal uitzetten. Dit laat zien tot in welke details je de controller kunt optimaliseren.

  Een ander minpunt van de controller is de prijs. De adviesprijs voor de Nacon Revolution controller is 110 euro. In vergelijking met andere eSports controllers is dit niet duur, maar de vraag is of de controller wel genoeg extra's biedt om dit het bedrag waard te maken. Deze controller biedt enorme optimalisatie en ligt prima in de hand, maar hij is wel twee keer zo duur dan de normale PS4 controller.

  Nacon Revolution PS4 Controller review

  Nacon Revolution PS4 controller review - Prijzig, maar ontzettend goed

  De Nacon Revolution PS4 controller is van hoge kwaliteit en je speelt er heerlijk op weg. De controller is gericht op eSports en dat is te merken aan de enorme hoeveelheid optimalisatiemogelijkheden. Van het plaatsen van gewichten tot het veranderen van de gevoeligheid van je triggers: (bijna) alles is naar jouw voorkeur aan te passen.

  De vraag is alleen of het wel waard is om 110 euro voor deze controller neer te leggen. De controller heeft een enorme hoeveelheid aan opties om allerlei eigenschappen aan te passen en als eSporter is dit natuurlijk optimaal. Om dit te kunnen moet je alleen wel de dubbele prijs van de normale PS4 controller neerleggen. Heb je dat geld makkelijk voor een controller over en ben je competitief van aard? Dan is de Nacon Revolution een uitstekende optie voor jou.

  9.2

  De plus- en minpunten

  • Mooi design
  • Ligt heerlijk in de hand
  • Volledig aanpasbaar met Companion App
  • Extra knoppen
  • Niet draadloos

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.