Top 5 beste easter games - Vijf games om te spelen tijdens Pasen

  Pasen staat alweer voor de deur en dat betekent voor veel mensen een hoop gezelligheid en veel chocolade in de vorm van eieren. Voor anderen betekent het een extra vrije dag, waarop je heerlijk kan gamen. Maar welke games speel je eigenlijk tijdens Pasen? Dat lees je in de top 5 beste easter games lijst!

  Bij Pasen draait het veelal om gezelligheid en voor velen staat het feest in teken van nieuw leven. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om tijdens pasen een film op te zetten met de familie, maar soms wil je de regie in eigen handen nemen en gewoon heerlijk gamen. Niet getreurd, met de top 5 beste easter games lijst helpen wij je uit de brand!

  5. Deponia

  In deze lijst beginnen we met een spel dat volledig in het thema staat van puzzels oplossen door voorwerpen te zoeken. Wanneer jij alle chocolade eieren thuis hebt gevonden en eigenlijk nog niet klaar bent met zoeken, raden wij Deponia of een ander goed zoek-en-vind-spel aan.

  In Deponia bestuur je Rufus, een eenzame, slordige, maar toch hilarische jongen die ervan droomt om de vuilnisplaats die hij zijn thuis mag noemen te verlaten. Op een dag komt een mysterieus meisje Goal letterlijk uit de lucht vallen in Rufus zijn armen en kan de ‘romantische’ komedie beginnen. Goal komt uit de zwevende stad Elysium, waar iedereen zorgeloos in luxe leeft, maar niet voor lang..

  Door Rufus te besturen kan je op zoek gaan naar voorwerpen om te ontsnappen uit de vuilnisplaats. Omdat het spel op cartoon-achtige wijze is weergegeven, vallen de items niet snel op en is het niet een spel dat je in één dag uitspeelt. Laten er nu net twee paasdagen zijn, waarop jij je kan gaan vermaken!

  4. Assassin's Creed

  Oke, Assassin's Creed is niet echt een game waar je aan denkt met Pasen, maar luister eerst naar ons voordat je oordeelt. In Assassin's Creed zitten zoveel geheimen en easter eggs verwerkt, dat het uitspelen van de Ezio collectie met werkelijk alle geheimen en collectibles wel eens een hele lange tijd kan duren.

  In Assassin's Creed Unity heeft Ubisoft bijvoorbeeld Nostradamus Enigmas toegevoegd, waarin je raadsels moet oplossen. Door symbolen te zoeken krijg je de raadsels te zien die verwijzen naar een locatie of gebouw waar hetzelfde symbool te zien is. Dit zijn dan misschien geen easter eggs, maar de Nostradamus Enigmas kunnen je wel uren zoet houden.

  Voeg de ontelbare easter eggs die Ubisoft heeft verstopt in Assassin's Creed toe, en je bent uren zoet tijdens pasen. Nog een mooi pluspunt is dat je Assassin's Creed Unity samen kunt spelen met iemand anders. Ben je toch nog een beetje sociaal bezig tijdens pasen! De nummer 3 in de top 5 beste easter games is een spel dat je ook samen met anderen kunt doen.

  3. Overcooked

  De volgende game op de top 5 beste easter games lijst is een spel dat hoog werd beoordeeld in de top 5 beste co-op games van 2016. In Overcooked moet je samenwerken met vrienden om zoveel mogelijk bestellingen in een bepaalde tijd klaar te maken. De verschillende levels in de game hebben allemaal obstakels die jou en jouw medekoks het leven zuur maken.

  Overcooked is een game die ideaal is voor een avondje samen op de bank. Omdat de game simpel opgezet is, kunnen jongere broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes gezellig meedoen. Als je vader en moeder niet goed zijn in gamen, kunnen zij ook gewoon aanschuiven natuurlijk. Misschien komt er wel een ingewikkeld paasgerecht langs!

  In de eerdergenoemde top 5 beste co-op games van 2016 lijst komen nog meer toffe games voorbij die uitermate geschikt zijn om samen te spelen. Alleen zijn sommigen een stuk minder geschikt om met Pasen te spelen... Snel door naar de nummer 2 van de top 5 beste easter games lijst!

  2. Mario

  Met Pasen vieren we eigenlijk dat Jezus is opgestaan uit de dood. In games doen we dat ook vaak genoeg, maar dan gaat het natuurlijk wel een stukje makkelijker. Wie gaat er heel vaak dood, maar weet er altijd weer bovenop te komen? Mario, natuurlijk!

  Dat Mario zijn avonturen niet altijd zonder slag of stoot gaan, is niet geheel onbekend. In zijn vele avonturen komt Mario veel obstakels en vijanden tegen en valt hij soms nogal ongepland in een gat. Geen probleem, want onze goedgehumeurde loodgieter komt altijd terug!

  In Super Mario 3D World voor de Wii U is het, net als in de New Super Mario Bros-games, mogelijk om met anderen te spelen. In Super Mario 3D World is het nog steeds platformen geblazen, maar dan veel meer in 3D. Uiteraard raden wij je aan om niet in gaten te springen, maar niet getreurd wanneer het wel gebeurt. Mario of één van zijn vriendjes is zo weer terug!

  Aangezien Super Mario 3D World een leuke 3D game is waarin je samen kan gamen en continu terug kan keren, is het een geschikte game voor de top 5 beste easter games lijst. Maar ook andere Mario games zoals Mario Kart, Mario Party en de Mario sport games zijn prima om op een heerlijke paasdag te spelen!

  1. Yoshi's Woolly World

  Onze favoriete dino uit de Mario serie is terug, maar dit keer als een wollen beestje. Yoshi's vijand, Kamek, uit de game Yoshi's Island heeft alle Yoshi's in wonderwol veranderd. Alsof dat nog niet erg genoeg is, ontvoert hij de karakters ook nog eens en verspreidt hij ze vervolgens over de werelden. Aan jou de taak om hem achterna te zitten en om alle Yoshi's weer te repareren.

  Als er één game is waarin veel eieren voorkomen, dan is het wel Yoshi's eigen game. Laat iedereen nu net met Pasen op zoek gaan naar eieren en eieren versieren. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om met Yoshi te spelen in een Mario game of in een Super Smash Bros game, maar niks komt in de buurt van Yoshi's Woolly World met betrekking tot eieren en Pasen!

  Geen zin om een van de spellen uit de top 5 easter games lijst te spelen? Met Pasen kan je natuurlijk ook een goede paasfilm kijken!

  Overcooked! Gourmet Edition

  Verkijgbaar vanaf 14 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.