Komend weekend is het Pasen. Veel families komen dan bij elkaar om een lekker paasontbijtje of een lekkere brunch te nuttigen, de kinderen zoeken paaseieren in de tuin en het is alom gezelligheid. Het is het feest van de chocolade eieren.

In de avonduren worden dan de nodige paasfilms herkauwd tot in den treure. Om te voorkomen dat jij met Pasen voor de honderdste keer naar dezelfde film zit te kijken hebben wij vijf paasfilms voor je op een rijtje gezet!

5. Hop (2011)

Laten we in deze lijst met vijf beste paasfilms meteen met de paashaas beginnen. En dan kom je al snel bij Hop terecht. Het is een animatiefilm die volledig draait om de zoon van de Paashaas, of zoals hij in deze film heet, E.B. De Paashaas wil namelijk met pensioen gaan en dat betekent dat het familiebedrijf naar E.B gaat. Een bedrijf dat al ruim 400 jaar in de familie is.

E.B. heeft alleen niet zo veel zin om het bedrijf te gaan leiden en knijpt er tussenuit naar Hollywood om zijn droom te vervullen; hij wil graag rockartiest worden. Al snel ontmoet E.B. Fred O' Hare en krijgt hij een auditie bij David Hasselhoff. Zijn rockcarrière lijkt een soepele start te krijgen, maar intussen is het chocolade imperium van de Paashaas in groot gevaar.

Hop is een leuke film voor volwassenen, maar zeker ook voor de kleintjes!