De leukste Disney easter eggs om op Disney+ te zoeken met Pasen

Article
zondag, 04 april 2021 om 7:00
frozen2f1700220758
Deze Pasen is het even aanpassen. We moeten, als het even kan, thuisblijven. Dat betekent niet dat er niet gevierd kan worden. Zo kun je natuurlijk een lekker ontbijtje verzorgen en kan er gewoon naar eieren gezocht worden. Easter eggs wel te verstaan. Wij geven je de leukste Disney easter eggs om op Disney + te zoeken.

Frozen 2 in vogelvlucht door Olaf

Als je Frozen gezien hebt, dan ken je vast Olaf de sneeuwpop wel. De altijd opgewekte sneeuwpop kwam in deze film tot leven en maakte het avontuur van Anna en Elsa als geen ander mee. Daarover vertelt hij graag aan anderen zoals we in Frozen 2 kunnen zien in een hilarische scene. Het is een scene waarbij je dubbel zult liggen van het lachen, zeker wanneer je het eerste deel gezien hebt.
Als je na Frozen 2 lang genoeg blijft zitten krijg je een leuke easter egg voorgeschoteld. Na de aftiteling vertelt Olaf namelijk ook hoe het avontuur in Frozen 2 verlopen is. Dat doet hij op dezelfde dramatische en grappige manier zoals tijdens de film, maar zijn publiek is dit keer anders. Hij vertelt het namelijk aan ijscreaturen die duidelijk vermaakt zijn door zijn verhaal.
brother bearf1586258359

Nemo in Brother Bear

In Brother Bear maak je het leven van de beer Kenai in het bos van dichtbij mee. Kenai raakt bevriend met de kleine beer Koda die hem alles leert over hoe hij een beer moet zijn. Een hartverwarmend verhaal over broederschap en vriendschap volgt. Zo gaan de beren samen vissen. Tijdens dat vissen komt een leuke cameo voorbij van een andere Disney bekende.
Nemo uit Finding Nemo komt namelijk ineens uit het water gesprongen als Kenai tijdens het vissen op zalm in het water bezig is. Je moet goed opletten tijdens deze easter egg, want Nemo is maar een klein visje dat zo weer uit beeld verdwijnt. De reis van Nemo was dus langer dan we eigenlijk al dachten!
herculesf1586258415

Scar als verslagen leeuw

Iedereen die de Disney klassieker The Lion King gezien heeft, kent Simba’s boosaardige oom Scar wel. Hij zorgde ervoor dat Simba de schuld kreeg van de dood van zijn vader en verpestte daarna de Pridelands met zijn groep hyenas. Uiteindelijk werd Scar verslagen in The Lion King, maar het blijkt dat dit niet de enige keer is dat hij het onderspit delft.
In Hercules is Scar namelijk te zien als een verslagen leeuw die voortaan als tapijt dient. Deze easter egg is niet moeilijk te missen als je erop let, maar voor een ongetraind oog valt het niet eens op dat Scar voorbij komt.
tangledf1586258451

Een lange neus in Tangled

De Disney animatiefilm Tangled begint in een hoge toren, waar Rapunzel opgesloten zit. Al snel wordt ze bevrijd en begint een heus avontuur voor de dame met ongekend lang blond haar. Natuurlijk komen daar ook de nodige liedjes in voorbij zoals I’ve Got a Dream.
Tijdens dit lied kun je, als je goed oplet, een karakter uit een hele andere Disney film voorbij zien komen. Pinokkio is namelijk verstopt op de eerste verdieping vlak boven Flynn Rider. De kleine marionet komt niet heel duidelijk in beeld, dus je moet goed opletten tijdens de scene anders mis je hem.
lilostitchf1586258483

Lilo, Stitch en Dumbo?

De tekenfilm Lilo and Stitch is een hartverwarmend verhaal over een buitenaards wezen dat leert liefhebben. Stitch is eigenlijk een wapen, maar al snel smelt hij door de liefde van het Hawaiiaanse meisje Lilo. Samen doen ze allerlei leuke dingen. Zo zitten ze op een avond samen te kijken naar een vallende ster.
Op dat moment heeft Disney een leuke easter egg in de film verstopt, want op de achtergrond zien we niemand minder dan Dumbo. Op de achtergrond is het kleine olifantje als speelgoed te zien bij de schildersezel die daar staat. Een leuke referentie!
frozenf1586258513

Bijzondere gasten in Frozen

Disney+ heeft het eerste avontuur van Anna en Elsa, Frozen, al vanaf dag 1 beschikbaar gesteld. De film was een gigantisch succes door de vele leuke liedjes, maar ook door het hartverwarmende verhaal. Op een gegeven moment wordt Elsa beëdigd en daar hoort een groot feest bij. De perfecte plek voor Disney om een leuke easter egg te verstoppen.
Tijdens dit feest zien we namelijk Rapunzel uit Tangled voorbij komen. Zij is duidelijk bevriend met Elsa en Anna en kon dit feest niet laten schieten. Tussen de festiviteiten door ook een aantal aanwijzingen voorbij dat er meer karakters uit Rapunzel op het feest waren. Kun jij ze ontdekken?
zootopiaf1586258546

Elsa en Anna in Zootopia

Elsa en Anna doen zelf overigens ook de nodige uitstapjes. In Zootopia zijn ze alleen niet zelf op pad, maar zien we een leuke verwijzing naar de beide dames. In Zootopia kon Disney namelijk niet zomaar twee mensen tussen alleen maar dieren verstoppen. Dat zou meteen opvallen. Toch zijn Anna en Elsa te zien tijdens een scene in de grote stad.
Op een gegeven moment kun je in de besneeuwde omgeving allerlei kleurrijke borden zien zoals het bord van Fishtown Market. Er lopen ook allemaal dieren in de sneeuw zoals twee kleine olifantjes met de kleding van Anna en Elsa! Frozen komt bovendien vaker voorbij in Zootopia. Zo is Hans’s Pastry Shop te zien in Little Rodentia, zien we borden uit Frozen en nog veel meer.
Zootopia is overigens compleet volgestopt met referenties naar andere Disney films. Mickey Mouse komt onder andere als pen voorbij, Moana is op een auto te zien, Baymax uit Big Hero 6 is te zien en nog veel meer!
littlemermaidf1586258587

Mickey, Donald en Goofy bij Ariel op bezoek

Als je een Disney film kijkt komt er nog wel eens een feestje voorbij. De momenten waarop feestjes of liedjes voorbij komen in een Disney film, zijn momenten voor oplettende kijkers om easter eggs te spotten. Zo ook in De Kleine Zeemeermin.
Tijdens het avontuur van Ariel is er op een gegeven moment een heleboel te doen bij de ingang van het paleis van Koning Triton. Er staat zelfs een hele menigte voor de deur. Tussen al deze bezoekers is een aantal hele bekende gezichten verstopt. Zo kun je Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy zien in de groep. Wist je trouwens dat Mickey in nagenoeg iedere Disney film voorbij komt?
aladdinf1586258624

Een opvallend zandkasteel

Disney houdt ervan om in de intro van haar films met het kasteel te spelen. Zo zagen we in Tron een kasteel bestaand uit allemaal neon-lijnen en is in de intro van de live action remake van Aladdin een schip te zijn in de rivier voor het kasteel. Het kasteel maakt in Aladdin nog een opwachting.
Als de geest Aladdin in de woestijn aan het aankleden is als prins, kun je namelijk het magische tapijt zien spelen op de achtergrond. Hij is iets aan het bouwen in het zand. Als je goed oplet, kun je aan het einde van deze scene zien wat hij gemaakt heeft: het is het Disney kasteel!
dumbof1586258656

Death Star in Dumbo

De live-action remake van Dumbo vertelt het verhaal van het kleine olifantje net even anders dan het origineel. Toch zitten er ontzettend veel verwijzingen naar de tekenfilm in de film. Zo zien we Timothy de muis voorbij komen en heeft Dumbo een veertje van een kraai. Ook het hoedje van Dumbo is vertegenwoordigd, al draagt hij dat nu zelf niet.
Een opvallende easter egg in Dumbo is te vinden in Dreamland, het pretpark waar Dumbo belandt. Dit park wordt namelijk overzien door mensen in een controletoren. Die toren lijkt wel heel veel op de Death Star uit de Star Wars franchise. Dit kleine detail kun je even kort spotten als Dreamland voor het eerst in beeld komt en de toren boven de attracties uit steekt. Je moet wel goed kijken, want er gebeurt op dat moment heel veel op het scherm.

Veel meer Disney easter eggs om op Disney+ te zoeken

Dit zijn de tofste easter eggs op een rijtje. Disney is bekend om het gebruik van easter eggs in haar films en er is dan ook veel meer te vinden. Nagenoeg iedere film bevat wel ergens een verwijzing naar een andere Disney film. Heb jij nou een toffe easter egg gevonden die niet in deze lijst staat? Deel hem in de reacties hieronder!