Top 5 beste coop games voor de Alienware Steam Machine

  Het is weer de eerste dag van de maand en dat betekent dat we weer een top 5 Alienware Steam Machine hebben. Deze keer staan co-op games centraal, want er is niets leuker dan samen met één of enkele vrienden een spelletje spelen. De top 5 beste coop games voor de Alienware Steam Machine vind je hier.

  Wat is er nou leuker dan met één of enkele maten op de bank te zitten met een biertje en spelletjes te spelen? Juist, helemaal niets. Ook de Alienware Steam Machine biedt die mogelijkheid met enkele leuke co-op titels. Zo kan je eens wat anders doen dan alleen maar FIFA 16.

  De Steam Machine biedt 241 co-op games waarin jij met je vrienden samen kunnen spelen, zij het splitscreen of online. Bijvoorbeeld door samen zombies af te knallen of puzzels op te lossen. Maar er zijn vijf titels die er uitspringen en die ook door liefhebbers ontzettend goed gewaardeerd worden. En juist deze games vind je in de top 5 beste coop games voor de Alienware Steam Machine!

  En je hebt helemaal geluk, want niet alleen zijn alle games voor je geselecteerd, ze zijn ook nog eens in de Steam Summer Sale die tot 4 juli loopt. Snel binnenhalen dus.

  De top 5 beste coop games voor de Alienware Steam Machine

  5. Don't Starve Together

  Don't Starve Together is de op zich staande multiplayer game van Don't Starve. Don't Starve Together is een co-op survival game waarin jij met je vrienden moet proberen te overleven. Je begeeft je in een onbekende wereld vol rare wezens, gevaren en verrassingen. Aan jou de taak om je samen met je vrienden een weg te slaan door deze mysterie.

  Zorg dat je onderweg middelen verzamelt om gereedschap of gebouwen van te maken. Alles wat jij denkt nodig te hebben in het avontuur van jouw en je vrienden. Je kunt alles doen, zolang je maar overleeft. En mocht je even geen vrienden hebben die langs willen komen voor een potje Don't Starve Together dan kan je ook gewoon online lotgenoten opzoeken.

  Don't Starve Together is te koop voor 15 euro, maar in verband met de Steam Summer Sale nog tot 4 juli te koop voor 9,75 euro.

  4. Killing Floor

  Killing Floor is een co-op game uit 2009 waarin jij wederom samen met je vrienden moet overleven. Dit keer moet je geen spullen verzamelen en maken, maar simpelweg zombies afknallen. In een team van maximaal zes man moet je zorgen dat jij en je vrienden uit de handen van meerdere golven ondoden. De survival horror speelt zich af in de verwoeste steden en het platteland van Engeland.

  In deze FPS moet jij samen met je maten zorgen dat de verschillende gebieden gezuiverd worden, nadat een kloonexperimenten gruwelijk mislukt is. Vecht de zombies met twaalf verschillende wapens, varierend van hakbijlen tot shotguns, van je af. Verbeter je karakters met de punten die je verdient en ga een niveautje hoger spelen om nog meer uitgedaagd te worden.

  Killing Floor is tot 4 juli met korting te koop en kost slechts 4,49 euro. Na de Steam Summer Sale kost de game weer 18 euro. Momenteel is er ook een Killing Floor 2 in ontwikkeling waarin spelers in twee teams van zes het tegen elkaar op kunnen nemen, als ze het samenwerken even zat zijn. Dit spel is al te spelen via Steam Early Access.

  3. Broforce

  De titel van de game zegt het al, dit spel speel je met je bro's. In deze side scrolling ga je opnieuw samen met je vrienden de strijd aan met de slechteriken in deze game wereld. De wereld roept om de hulp van de bro's en jij moet dan ook een einde maken aan de terroristische eenheden en andere foute wezens in Broforce.

  Team up met maximaal vier vrienden en run and gun door de verschillende werelden en zend alle terroristen en wezens naar het hiernamaals. Door de verschillende unieke wapens en en aanvallen die in de game zitten, kan je grote kettingreacties veroorzaken met gigantische explosies van vuur, napalm en ledematen. Ben je het zat of altijd de wereld te moeten redden van zijn ondergang, dan kan je ook eens met een vier tegen vier Team Deatchmatch aan de slag, of de Explosion Run game mode waar extra tijdsdruk bij komt kijken.

  Broforce is eveneens in de Steam Summe Sale. Je koopt de game tot 4 juli voor 5,59 euro, hierna kost de game 13,99 euro. Mensen die geen Alienware Steam Machine hebben, maar wel een PlayStation 4, hebben geluk want Broforce is ook daarop uitgekomen.

  2. Portal 2

  Portal 1 won in 2007 30 verschillende 'Game of the Year' titels en sinds de komst van Portal 2 in 2011 kan je nu ook in co-op modus puzzels oplossen. Speciaal voor deze multiplayer versie is een volledig nieuw verhaal geschreven met unieke testkamers en twee nieuwe speelbare karakaters. Hier door worden spelers nog meer uitgedaagd om niet alleen samen te werken, maar ook samen te denken over hoe de puzzels op te lossen.

  In Portal is het namelijk de bedoeling dat je met het gebruik van verschillende elementen puzzels oplost. Deze zes uur durende campagne bestaat voornamelijk, zoals de singleplayer, uit het oplossen van puzzels aan de hand van portals, maar bestaat ook uit de nodige humor. Je kan daarnaast ook je vrienden een beetje plagen door ze naar andere plekken te sturen. Helemaal handig is het dat mocht jij alleen in het bezit zijn van een Alienware Steam Machine, je vriend die niet per se hoeft te hebben. Portal 2 is namelijk ook voor PlayStation 3 uitgekomen en ondersteunt hierop cross-play.

  Portal 2 is in de Steam Summer Sale te koop voor 4,99 euro. Vanaf 4 juli wordt dit weer de oude prijs, namelijk 20 euro.

  1. Left 4 Dead 2

  In 2009 verscheen het langverwachte vervolg op Left 4 Dead. Left 4 Dead 2 is net als onze nummer 4 uit de top 5 beste coop games voor de Alienware Steam Machine een FPS die zich afspeelt in een zombieapocalyps. Ditmaal niet op het platteland van Engeland, maar in steden, moerassen en begraafplaatsen van Savannah tot New Orleans. Left 4 Dead 2 bestaat uit vijf uitgebreide missies waarin jij met maximaal drie vrienden als enige overlevenden de wereld moeten redden van volledige ondergang.

  Je doet dit met behulp van oude en nieuwe vuurwapens, maar ook met het nodig hakwerk met kettingzagen en bijlen. Left 4 Dead 2 heeft een volledig nieuw verhaallijn en enkele nieuwe geinfecteerde zombies. Het spel kent naast de co-op modus ook nog een versus en survival modus, waarin je het tegen elkaar opneemt of een wedstrijdje doet wie het langst in leven kan blijven. Left 4 Dead 2 is een geweldige game om er samen eens op lost te rauzen, zo goed zelfs dat vandaag het gerucht naar buiten kwam dat men bezig is met Left 4 Dead 3. Even afwachten nog dus, maar voor nu kan je aan de slag met je vrienden in Left 4 Dead 2.

  Left 4 Dead 2 is nog tot 4 juli met maar liefst 80% korting te koop. Je koopt de game voor 4 euro, vanaf maandag zal dit weer de standaardprijs van 20 euro zijn.

  Don't Starve: Giant Edition

  Verkijgbaar vanaf 2 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.