Dicota Backpack eSports - Een rugzak voor echte eSporters!

Article
zaterdag, 02 juli 2016 om 9:11
xgn google image
eSports is tegenwoordig niet meer uit de gamingwereld weg te denken. De vele toernooien die overal en nergens plaatsvinden zijn spectaculair en immens populair. Als gamer wil je op zo’n toernooi het liefst je eigen spullen meenemen, maar dat is nogal wat om mee te slepen. Daarom is er de Dicota Backpack eSports! Maar wat biedt deze je nou precies?
Tijdens de E3 zijn dit jaar veel titels onthuld die ingestoken zijn op eSports. Denk aan Quake Champions die Bethesda onthulde of Electronic Arts die aangaf dat er wekelijks eSports uitdagingen in haar sportgames zullen komen. En dan zijn er nog de games zoals League of Legends, Street Fighter V en DOTA 2 die nu al volop competetief gespeeld worden.
Zo ook in Nederland. BNL League organiseert bijvoorbeeld verschillende toernooien, waaronder een Call of Duty PS4 toernooi. Daarij was Dreamhack, één van 's werelds grootste toernooien afgelopen maand weer in Europa. En ook tijdens FirstLook zal een toernooi gehouden worden. Je begrijpt het waarschijnlijk wel al, eSports wordt groter en groter, ook in ons kikkerlandje.

Een comfortabele manier om alles mee te slepen

Steeds meer games zullen in de toekomst wedstrijdmatig gespeeld worden en steeds meer gamers zullen professioneel aan de bak gaan met hun favoriete titel. Maar om deel te nemen aan toernooien moet je wel de juiste uitrusting hebben. En de uitrusting waarmee je het beste presteert is natuurlijk altijd nog je eigen uitrusting.
Dus deze wil je het liefst meenemen. Maar dat moet wel op een beetje een veilige manier gebeuren. Daarbij is het natuurlijk niet zomaar even meeslepen. Je hebt een toetsenbord, een muis met muismat, een controller, wat games, accessoires en natuurlijk het allerbelangrijkste: je laptop of pc. Dat past nooit in één tasje.
Dus ga je in de weer met een grote doos, een boodschappentas, nog wat plastic tassen, een rugzak en je komt helemaal kapot en bezweet aan op je eSports evenement. Maar met de Dicota Backpack eSports 15-17.3 inch is dat verleden tijd. Deze rugzak biedt je namelijk een manier om alles (behalve een pc) op een confortabele en veilige manier mee te nemen.

Ergonomisch vormgegeven

En dat dus zonder dat je een lijdensweg moet ondergaan door het gewicht van al dat spul. De rugzak heeft met zijn 35 liter inhoud tenslotte ruimte voor bijna al je spullen en dat weegt wel wat. De rugzak zelf is van lichtgewicht materiaal en weegt in totaal 1200 gram.
Dicota heeft ervoor gezorgd dat de rugzak nooit voor een hernia zal zorgen (bij normaal gebruik). Hij is ergonomisch , heeft gewatteerde schouderbanden en is voorzien van een Thermal Vent systeem, dat voorkomt dat je hele rug bezweet is na 100 meter lopen.
En dat terwijl je echt ál je Esports spul mee kan nemen naar je toernooi. De Dicota Backpack eSports biedt je helaas niet de ruimte voor je PC en je monitor, maar als je een laptop bezit kun je deze wel meenemen. Er is namelijk ruimte voor een 15 of 17.3 inch laptop in het achterste vak. Als je een vak verderop openritst kom je nog verbazingwekkend veel compartimenten tegen.

Speciale segmenten voor je eSports gear

Dit tweede deel van de rugzak is verdeeld over twee segementen. De achterste is bedoeld voor je toetsenbord met aansluitend een speciaal vak voor je headset. Want ook die wil je natuurlijk meenemen naar je DOTA toernooi of ander eSports evenement. Aan de andere kant, dus het stuk wat je feitelijk openritst, zitten vakken voor je handheld en je trouwste vriend, je muis.
Het vak is bovendien ruim genoeg om bijvoorbeeld nog je lader(s) in op te bergen, want als je eenmaal naar een toernooi gaat, verwacht je niet met een uurtje weer buiten te staan. Je gaat met je team (of alleen) strijden voor die hoofdprijs. De eeuwige roem en natuurlijk dat geldbedrag wat alleen voor de winnaar bestemd is. En dat duurt wel een paar uur, dus een lader is wel een pré.
Aan de voorkant van de Dicota Backpack eSports zit een verhard stuk, waarin een compartiment voor een zonnebril, een (maximaal 10 inch) tablet en een powerbank verborgen zit. Ook dit vak is weer voorzien van extra ruimte, mocht je nog wat kwijt willen.

Veiligheid voor alles

Bovendien kun je de kabel van de powerbank via een opening aan de binnenkant doorlussen naar het volgende vak van de rugzak. Ideaal als je in de trein hebt zitten gamen op je handheld en deze wat stroom wil geven zonder met een open rugzak rond te rennen.
En dat brengt ons naar de volgende vraag. Hoe veilig is die Dicota Backpack eSports eigenlijk? Nou, dat is een beetje dubbel. De rugzak is zoals genoemd ergonomisch vormgegeven, dus veilig voor je rug is hij sowieso. Daarbij zitten aan de buitenkant reflectoren om je in het verkeer op te doen vallen.
Maar minstens net zo belangrijk: Voor je dure eSports apparatuur is de rugzak ook behoorlijk veilig. De rugzak is namelijk aan de rugkant, in het vak voor de laptop endat voor je toetsenbord, gevoerd met High Density Foam (HDR). Dat kan wel een finke tik hebben zonder dat je naar de Mediamarkt moet rennen.
Daarbij is de rugzak ook tegen een drupje regen bestemd. Altijd fijn met al die electronica erin als je onderweg bent. Ideaal voor de reizende e-sporter. Maar er is wel iets vreemds aan de rugzak. Het laptopvak is namelijk af te sluiten bij de rits, maar de andere compartimenten niet. En daarin stop je toch ook hoogwaardige en dure spullen?

Het kost wat, maar dan heb je ook wat

Bij elkaar kunnen die spullen gemakkelijk net zo duur zijn als je laptop. En zonder toetsenbord of muis ben je in een eSports toernooi nog steeds nergens. Je kunt dan die hoofdprijs in ieder geval wel op je buik schrijven tenzij je echt de held uit kunt hangen met je touchpad. Kort gezegd is het vreemd dat deze vakken niet afsluitbaar zijn zoals het laptopvak.
Er is nog wel enige veiligheid aanwezig door de banden die aan de buitenkant deels over de rits lopen, maar een slimme dief heeft daar echt geen uitdaging aan zonder dat jij het weet. Hoe dan ook is het fijn dat in ieder geval je laptop in een af te sluiten vak zit.
De Dicota Backpack eSports biedt je dus de veiligheid en de ruimte voor al je eSports apparatuur en zorgt ervoor dat jij zonder een centje pijn van het slepen aankomt op je toekomstige e-sports toernooien. Dit gebeurt onder andere door middel van het Thermal Vent systeem en een ergnonomisch design.
En de prijskaart die eraan hangt is eigenlijk ook best prima. Je telt ongeveer 160 euro neer voor de rugzak, maar krijgt daar een hele berg comfort voor terug. Daarbij ben je eindelijk niet meer die ene gamer die op een DOTA2 toernooi aankomt met een trolly, een doos en een boodschappentas.