Top 10 Steam Summer Sale 2016 deals

10. De Indies

Het allereerste kijken we even naar de kleine jongens. De individuele ontwikkelaars die de afgelopen jaren toch wel een heel aantal toffe games hebben weten te maken. Voor onze top 10 Steam Summer Sale 2016 deals hebben we vijf titels uit het enorm uitgebreide aanbod eruit gepikt.

  • De eerste game is This War of Mine. In deze game wordt er gekeken naar de andere kant van een oorlog die bijna nooit in games wordt belicht. In plaats van de soldaat ben jij een gewone burger die moet zien te overleven in een stad die wordt belegerd door vijandelijke troepen in een gebied waarbij er een tekort is aan alles van medicijnen tot voedsel.

  • De tweede indie game is Stardew Valley. In Stardew Valley moet je een vervallen boederij en stadcentrum opnieuw opbouwen. De stijl van de game doet een beetje denken aan de Gameboy Advance spellen.

Stardew Valley is een van de best gerecenseerde games op Steam van dit moment. 97% van de spelers zijn positief gestemd over deze game. De Steam Summer Sale 2016 is dus een perfecte kans om deze game nu binnen te slepen.

  • De derde indie game is Subnautica. We schreven al eerder over deze game als een de beste Early Access games die Steam te bieden heeft. In Subnautica dompel je jezelf onder (letterlijk) in een onderwater wereld op een vreemde planeet.

Je bent gestrand toen je ruimteschip neerstorte in de oceaan en nu moet je zien te overleven door materialen en voedsel te zoeken, een basis te bouwen en je omgeving te verkennen. Net zoals de meeste overlevingsgames heeft Subnautica nog geen einde, je kunt dus blijven spelen!

  • Rust is de volgende Indie game die wat aandacht verdiend. Hoewel er op dit moment veel survival games zijn, zoals DayZ, 7 Days to Die en H1Z1 zijn er maar weinig survival games die zich bijna volledig richt op het overleven tegenover andere spelers.

Het enige echte gevaar in Rust zijn namelijk je medespelers. In Rust zijn er wel dieren en radioactieve gebeiden maar deze zijn nog vrij makkelijk te controleren. Het grootste gevaar zijn de andere spelers. Rust is een survival game waarbij het van belang is dat je snel een sterke en goede basis weet te bouwen, of er een weet te creëren die uit het zicht staat van de andere spelers.

  • De laatste Indie game die we behandelen is Verdun. Met de hype rondom de aankomende Battlefield 1 game kunnen we Verdun niet links laten liggen. Verdun is namelijk een shooter met een Eerste Wereldoorlog thema.

Verdun is een spel wat meer focust op de loopgravenoorlog van de Eerste Wereldoorlog dan dat Battlefield 1 dat doet. Ook wordt er gezegd dat Verdun een meer realistisch beeld vormt van deze oorlog dan Battlefield 1. Verwacht in Verdun dan ook minder machinegeweren, tanks en grote zeppelins. Verdun is ook erg positief ontvangen met 90% van de spelers die de game zouden aanraden.

Verdun is de shooter voor diegene die niet kunnen wachten op Battlefield 1 of voor hen die bang zijn dat Battlefield 1 hen niet de realistische WW1 shooter zal geven die ze gehoopt hadden.