Top 5 beste Call of Duty DLC multiplayer maps - Typisch CoD

  De Call of Duty franchise kent al enkele jaren de toevoeging van nieuwe multiplayer maps gedurende het Call of Duty seizoen. Zo verscheen onlangs het derde deel 'Descent' voor Black Ops 3. Een goed moment om eens terug te kijken wat de top 5 beste Call of Duty DLC multiplayer maps zijn.

  DLC is tegenwoordig redelijk de standaard geworden bij het uitbrengen van een game. Het voorziet spelers van nieuwe content om ze niet verveeld te laten raken van de inhoud dat bij de release van de game meekomt. Voor de Call of Duty franchise geldt dat zij dit ook al enkele jaren doet en gedurende het jaar dat een Call of Duty game is verschenen, deze per enkele maanden wordt voorzien van vier nieuwe multiplayer maps. Er zijn de afgelopen jaren dus genoeg nieuwe maps verschenen voor de populaire shooter en we hebben het dan niet over remakes van eerder verschenen maps. Het is de hoogste tijd om de top 5 beste Call of Duty DLC multiplayer maps eens op een rijtje te zetten.

  5. Sideshow - Advanced Warfare - Havoc DLC

  Sideshow was een map van de Havoc DLC voor Call of Duty Advanced Warfare. Het open veld dat in vier stukken ingedeeld was en voorzien was van een hotel, tankstation en een enge clown in het midden werd door verschillende wegen met elkaar verbonden. De map kende veel felle opgewekte kleuren waardoor de map een lust voor het oog was. De daken van de verschillende gebouwen konden de nodige snipers huisvesten, terwijl je voor het korte snelle gevecht in de hotelkamers terecht kon.

  In Advanced Warfare waren dynamische map elementen ook geen onbekende. In Sideshow maakten we opnieuw kennis met een dergelijk element. De clown die in het midden van de map geposteerd stond, liet met een luide toon weten als hij enkele bommen zou lanceren. Zo moest je als speler niet alleen je tegenstander in de gaten houden, maar ook zorgen dat je geen explosieven koud op je dak kreeg.

  4. Stadium - Black Ops - First Strike DLC

  Het was lang twijfelen tussen Kowloon en Stadium, beide onderdeel van de First Strike DLC van Call of Duty Black Ops. Stadium speelt zich, zoals je al doet vermoeden, naast het Chance stadion waar doorgaans ijshockey wordt gespeeld. Het stadion wordt omringd door steigers en kantoorruimtes waarin je je snel voort kunt bewegen. Juist doordat de map voornamelijk uit korte gangetjes en kleine ruimtes bestaat, moet je altijd op je hoede zijn voor tegenstanders.

  Hoewel het een kleine map was met veel korte combat, waren er ook de bekende spots waar je met wat groter geschut aan de slag kon. Al was het beste dat je kon doen gewoon richting de kuil in het midden rennen, want daar was alle actie. Dat Stadium goed werd ontvangen door de fans, werd nog maar eens bevestigd toen in Black Ops 2 een remake van de map werd gemaakt. De map heette Takeoff en speelde zich af op een booreiland ergens in de oceaan, maar had alle kenmerken van Stadium.

  3. Rush - Black Ops 2 - Vengeance DLC

  Rush speelde zich af op een kleurrijk paintball veld, waarbij de verfballetjes zijn ingeruild voor echte kogels. Deze map was onderdeel van de Vengeance DLC uit Call of Duty Black Ops 2. De map had alles wat je verwacht van een veld waarop je met vrienden 'oorlogje' zou voeren. Snel, korte afstanden en veel voorwerpen om je achter te verschuilen.

  De map kende een binnen deel met luchtkussens, veel kleuren en een winkeltje. En een wat grauwer deel buiten waar je de nodige loopplanken en auto's vond om je snel van de ene kant naar de andere kant van de map te verplaatsen. Door de vele gangetjes en routes, leende deze map zich erg goed voor game modes zoals capture the flag.

  2. Climate - Advanced Warfare - Ascendance DLC

  Het gaat bij Call of Duty natuurlijk niet om de grote, mooie gevechten zoals we die kennen van Battlefield, maar juist om de snelle gameplay. Daarom op nummer twee opnieuw een map die erg compact was. Climate was onderdeel van de Ascendance DLC uit Call of Duty Advanced Warfare en speelde zich af in een futuristische natuurlijke omgeving. In het midden van de map bevindt zich een gebouw, welke omringd is door water en land.

  Zoals eerder vermeld, stond Advanced Warfare bekend om de dynamisch map elementen. Zo ook in Climate, want hier moest je zorgen dat je niet geraakt werd door het giftige water dat zo nu en dan op kwam zetten. Climate was vooral goed en leuk, omdat de map niet teveel de hoogte in ging met de Exo suits uit Advanced Warfare, maar juist meer op gelijk niveau bleef. Iets wat je met al het nieuwe 'dubbel jumpen' en vliegen weer een beetje terug liet denken aan de authentieke Call of Duty stijl.

  1. Drive-In - Black Ops - Annihilation DLC

  Annihilation was de derde map pack die beschikbaar werd voor Call of Duty Black Ops. De mappack bestond uit Hangar 18, Silo, Hazard en Drive-In. Silo en Hazard waren vooal erg groot en een speeltuin voor snipers, Hangar 18 was een leuke map, maar vooral Drive-In was erg leuk om te spelen. De map bood namelijk ruimte voor ieder type speler. Als je wilde snipen, kon je dat vanuit de verschillende uitkijkposten doen, maar ook met assault rifles en submachine guns kon je op deze map erg goed uit de voeten.

  De map was een Drive-In bioscoop die zijn beste tijd wel gekend heeft. Deze bioscoop is bijna veranderd in een autokerkhof, want overal staan kapotte auto's en oude gebouwen die goed konden dienen als schuilplaats. Deze vond je in de grote open ruimte in het midden van de map. Aan de weerzijden hiervan vonden zich nog twee wegen die je iets 'veiliger' van de ene naar de andere kant van de map leidden.

  Drive-In bestond uit alle onderdelen die een Call of Duty map nodig heeft, waardoor iedere speler goed uit de voeten kan op deze map. Open ruimtes afgewisseld met snelle korte actie zorgde ervoor dat vrijwel iedere game mode leuk was op deze map.

  Call of Duty: Modern Warfare 3

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.