Call of Duty Advanced Warfare Ascendance DLC Review - Nog meer chaos

  Gisteren was de release van de tweede DLC-pack voor Call of Duty Advanced Warfare voor PlayStation 4, PlayStation 3 en PC, een mooie aangelegenheid om de nieuwe content onder de loep te nemen in deze Call of Duty Advanced Warfare Ascendance DLC review.

  Ascendance is de tweede downloadbare content pack voor Call of Duty: Advanced Warfare. De DLC neemt je mee naar deel twee van de Exo Zombies co-op ervaring. Daarnaast zijn er vier nieuwe multiplayer maps geïntroduceerd. En een bonus OHM Directed Energy two-in-one LMG/Shotgun en de OHM Werewolf Custom Variant. Plus een nieuwe Exo Grapple Playlist die zorgt voor nog meer dynamische multiplayer gameplay.

  We beginnen deze Call of Duty Advanced Warfare Ascendance DLC review met de vier nieuwe multiplayer maps (Perplex, Site 244, Climate en Chop Shop) uit de Ascendance DLC

  Perplex - Call of Duty Advanced Warfare Ascendance DLC review

  Perplex

  Perplex is een map met een vijf verdiepingen tellende modulaire appartementencomplex nabij het Sydney Opera House. Deze kleine to middelgrote map kenmerkt zich door de grote hoeveelheid verschillende niveaus. De map leent zich dan ook ideaal voor de Exo mogelijkheid in Call of Duty Advanced Warfare.

  Perplex is een dynamische map en tijdens de strijd worden de modulaire appartementen verplaatst, waardoor er nieuwe routes worden gecreëerd waar je jouw strategie op moet aanpassen. Het dynamische effect zorgt ervoor dat je in principe meerdere mappen in een map hebt. Dit leidt ertoe dat deze map niet snel gaat vervelen.

  Een klein nadeel aan de map is dat er teveel niveaus zijn. De meeste spelers rushen zich een weg naar de top van de map waardoor andere plekken in de map vrij rustig zijn. Het is jammer dat deze mooie map niet volledig wordt benut.

  Site 244 - Call of Duty Advanced Warfare Ascendance DLC review

  Site 244

  In de map Site 244 heeft een buitenaards ruimteschip een crash gemaakt nabij Mt. Rushmore in de Verenigde Staten. De gezichten van de Amerikaanse presidenten vormen dan ook het decor van de achtergrond van deze map. Deze medium tot grote map met drie wegen speelt zich af in en rondom het neergestorte ruimteschip. Je kunt de strijd aangaan door voor de middelste weg door het ruimteschip te kiezen of om er omheen te lopen op een van de twee andere wegen.

  Site 244 heeft een vrij druk uiterlijk, waardoor het wel eens lastig wil zijn om vijanden in het vizier te krijgen. De map heeft een unieke map-based scorestreak die een alien spore vrijgeeft die invloed heeft op perks en exoskeleton mogelijkheden.

  Climate - Call of Duty Advanced Warfare Ascendance DLC review

  Climate

  In Climate kun je de strijd aangaan in een futuristische en utopische bio-dome wereld. Deze kleine tot middelgrote ronde map speelt zich af op het land en in het water. In het midden van de map bevind zich een centraal gebouw.

  Van alle maps is dit toch wel de meest uitblinkende map. Climate is zeer kleurrijk en oogt lekker. De ronde map geeft je een echt old-skool Call of Duty gevoel. Dit komt voornamelijk doordat er niet te veel de hoogte in wordt gegaan.

  Een mooie maar soms ook irritante functie is het water dat in de loop van een gameplay verandert in een dodelijk borrelend obstakel. Hierdoor moet je het water zien te ontwijken met je Exo mogelijkheden anders ga je dood aan het radioactieve water.

  Chop Shop - Call of Duty Advanced Warfare Ascendance DLC review

  Chop Shop

  Chop Shop speelt zich af op een zwarte markt voor exoskeleton onderdelen in een industrieel complex. De map Chop Shop is symmetrisch en middelgroot. De map heeft ook zijn eigen scorestreak. Je kunt controle krijgen over een Advanced Repulsion Turret die dodelijke EMP stralen uitzendt, waardoor je gebieden kunt verdedigen.

  De map speelt heerlijk en om iedere hoek ligt de actie dan ook op de loer. Een nadeel van de map Chop Shop ligt hem in de hoeken. De map beschikt over veel hoeken die camp gevoelig zijn. Zodra je een hoek omloopt is het vaak KOEKOEK door een irritante camper.

  Burger Town - Call of Duty Advanced Warfare Ascendance DLC review

  EXO Zombies

  Exo Zombies Part Two: Infection introduceert een uitgebreide co-op ervaring in onder meer een Burger Town en nieuwe vijanden als een reuze Goliath Exo Zombie, Acid Drippers en meer. Naast de sterkere zombies is ook de technologie om ze te verslaan verbeterd, met nieuwe valstrikken en wapens.

  EXO Grapple Playlist

  De unieke grappling mogelijkheid uit campaign mode is nu ook te gebruiken in alle Ascendance DLC multiplayer maps via de Exo Grapple Playlist. Met de Exo Grapple Ability kun je jezelf nog sneller door een map verplaatsen. Zo kun je de Exo Grapple Ability gebruiken voor nog meer chaos is Advanced Warfare. Je kunt nu bijvoorbeeld jezelf vooruit boosten, de Exo Grapple Ability gebruiken om je diagonaal te verplaatsen en daarna omhoog te boosten met een Exo boost jump.

  OHM - Call of Duty Advanced Warfare Ascendance DLC review

  OHM Werewolf Custom Variant

  Met Call of Duty Advanced Warfare Ascendance DLC krijg je de beschikking over een nieuw bonus wapen: de OHM directed energy two-in-one LMG/Shotgun en de OHM Werewolf Custom Variant.

  Het nieuwe wapen ziet er zeer gelikt uit en is fijn in de omgang. Het wapen reageert een beetje traag, waardoor het lastig is om een gevecht van dichtbij te winnen. Maar zodra de OHM op gang is zijn de flitsende kogels zeer dodelijk.

  CoD Advanced Warfare Ascendance DLC Review - Lekker!

  Geconcludeerd kan worden dat de Ascendance DLC perfect aansluit bij de Advanced Warfare gameplay. De nieuwe mappen spelen lekker, maar het is nog afwachten of het echte klassieke mappen worden of weer dertien in een dozijn zijn. Als je op zoek bent naar een uitgebreidere Call of Duty ervaring dan is deze DLC een aanrader, anders kun je jouw zwaar verdiende centen sparen voor Call of Duty: Black ops 3.

  8

  De plus- en minpunten

  • DLC sluit perfect aan bij de Advanced Warfare gameplay
  • EXO Grapple Playlist
  • Dynamische mappen
  • Hoge prijs voor een DLC

  Call of Duty: Advanced Warfare

  Verkijgbaar vanaf 4 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.