Call of Duty Advanced Warfare Havoc DLC Review - Zombies, bruuuuut!

  Vond je Kevin Spacey al het oogappeltje van Call of Duty Advanced Warfare? Maak je borst dan maar nat. Want de eerste DLC, Havoc, brengt naast nieuwe mappen en wapens de zombiemodus terug met nóg meer beroemdheden. Je leest het in deze Havoc DLC review.

  Zombies zijn niet nieuw in de Call of Duty franchise en dus moest er iets anders gebeuren. Een sterrencast. In de modus Exo Zombies zitten vier bekende acteurs: John Malkovich, Bill Paxton, McGowan en Jon Bernthal. Vooral als je de stem van Malkovich hoort, krijg je meteen kippelvel. Minstens net zo'n eindbaas als Spacey!

  Vechten voor je leven in Havoc DLC

  De zombie modus kan dus met vier man gespeeld worden. Het verhaal van Havoc DLC gaat over vier medewerkers van Atlas, een privé militair bedrijf. Iets met DNA dat fout gaat en stront aan de knikker: een zombie-uitbraak! Vechten voor je leven dus.

  Dé nieuwe toevoeging in Call of Duty Advanced Warfare was het exo-suit, waarmee de gameplay nog sneller werd en waardoor je als speler heel snel in de lucht op en neer kan springen. De kunst is om in Exo Zombies zo snel mogelijk de beschikking te krijgen over zo'n exo-suit. Want voor je het weet gaat een ondode ermee vandoor en dat wil je niet hebben.

  Havoc DLC Review

  Ouderwets co-op plezier

  Hoewel de modus niet heel nieuw is, speelt het wel weer verdomd lekker weg én grafisch is de modus indrukwekkend. Malkovich schittert enorm en is een aanwinst, maar ook de zombies zelf zien er erg realistisch uit. Voor zover dat kan dan natuurlijk. Maar als je door een golf van die gasten wordt aangevallen, ga je vanzelf wel vluchten als je kogels op zijn, want ze zien er soms écht eng uit.

  Voor de rest is het -niet verrassend- the same old story: samenwerken, elkaar reviven en golf na golf aan vijanden verslaan, precies zoals je eerder al deed in de Exo modus. En natuurlijk haal je ondertussen betere gear om goed uitgerust te zijn. Ga vooral eens aan de slag met de CEL-Cauterizer, het nieuwe wapen uit de modus.

  Nieuwe mappen

  Maar hé, 15 euro betalen voor de eerste DLC (of 50 voor de season pass) is natuurlijk wat te veel voor iets wat we al eerder gedaan hebben. Gelukkig biedt Havoc meer, in de vorm van een paar nieuwe wapens en belangrijker: nieuwe mappen in de multiplayer! Dit zijn Core, Urban, Sideshow en Drift. Kortom, je gaat van de Gobiwoestijn naar de Rocky Mountains!

  Elke map biedt weer wat anders en het is smaakgebonden wat jou het beste ligt. Core neemt je mee naar een nucleaire basis in de Gobiwoestijn, Urban naar een stadje, Sideshow naar een motel en Drift naar de Rocky Mountains, compleet met lawine. Elke map is gericht op het exoskelet, dus lekker springen naar daken en afknallen die bende!

  Havoc DLC Review

  Havoc DLC is de aanschaf waard

  Want jawel, ook deze nieuwe mappen spelen stuk voor stuk anders dan de mappen die je al gewend bent. En daarmee is de Havoc DLC een aangename toevoeging voor de hardcore Call of Duty speler. We zeiden het al eerder in de Advanced Warfare recensie, maar dit is serieus de beste Call of Duty in jaren.

  Zelfs als je af en toe maar eens een potje speelt, is Havoc een goede aanschaf, vanwege de zombies waarop je lekker co-op los kunt gaan. Zombies + nieuwe wapens + nieuwe mappen, wie wil dat nou niet?

  8

  De plus- en minpunten

  • Zombies zien er verdomd goed uit
  • Malkovich is net zo'n baas als Spacey
  • Nieuwe mappen
  • 15 euro
  • Been there, done that

  Call of Duty: Advanced Warfare

  Verkijgbaar vanaf 4 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.