Pokemon GO Items - Alles wat je moet weten

  Pokemon GO is er! 'Down-under' is geweest, een dag later volgde de Verenigde Staten. Vandaag was het dan eindelijk de beurt aan ons landje. Als je nog niet met de Pokemon GO app aan de slag bent geweest, wil je wel goed voorbereid op pad kunnen. Daarom zetten we alles wat je moet weten over de Pokemon GO Items op een rij.

  Er waren enkele andere manieren om via-via aan de slag te gaan met de nieuwe AR game van Nintendo en Niantic. Op die manier heb je wellicht al kennis gemaakt met de Pokemon GO items die in de mobiele game zitten. Het zijn er een aantal en ze helpen je allemaal op enig manier met het vangen van Pokemon en het worden van de beste Pokemon trainer van het land.

  Maar ze kunnen je ook geld gaan kosten als je een item niet meer voorradig hebt en je die ene Marowak toch wilt vangen. We zetten alle Pokemon GO Items daarom even uiteen, zodat je niet plotseling voor verrassing komt te staan en je goed voorbereid aan de game kunt beginnen.

  Pokemon GO Items - Pokecoins

  Een heel belangrijke item uit de Pokemon GO game en misschien ook wel de gevaarlijkste; de Pokecoins. Deze Pokecoins zijn de valuta waarmee jij microtransacties kunt doen in de shop. Je koopt ze per 100 voor een euro, maar ze gaan tot 14.500 munten voor 100 euro. Het kan dus behoorlijk uit de hand lopen als je eenmaal bezig bent met het spelletje. Om boze ouders en grote drama's te voorkomen, hebben we een speciaal artikel gewijd aan de Pokemon GO microtransacties.

  Pokemon GO Items

  Pokemon GO Items - Pokeball

  De Pokeball is natuurlijk het belangrijkste item uit de game. Het behoeft eigenlijk geen uitleg, omdat iedere Pokemon fan weet waar dit ding voor dient. Het vangen van Pokemon uiteraard. Zorg dus altijd dat je genoeg van deze rood-witte dingen voorradig hebt, want het zal je maar net gebeuren dat je een zeldzame Pokemon tegenkomt en je geen Pokeballs meer hebt.

  Je begint je reis met vijftig Pokeballs, maar je komt er al snel achter dat je hard door je voorraad gaat. Om te zorgen dat je altijd voldoende Pokeballs hebt, kan je deze per 20, 100 of 200 stuks kopen. Dit doe je met voornoemde Pokecoins. Heb je iets meer geduld dan kun je ook gewoon nieuwe Pokeballs verdienen door je te levelen als trainer.

  Pokemon GO Items - Incense

  Incense kan heel erg handig zijn wanneer je nog enkele Pokemon moet vinden, of juist om in je prille carriere als Pokemon trainer op weg geholpen te worden. Incense lokt namelijk voor dertig minuten lang Pokemon naar je toe.

  Hierdoor kan je net wat makkelijker Pokemon verzamelen. Je krijgt bij de start direct twee stuks van Incense, als je meer nodig hebt dan kan je deze met Pokecoins kopen. Eén Incense kost je 80 eurocent, een pakket van 25 'lokkers' kost je "nog maar" 12,50 euro.

  Pokemon GO Items - Lure Modulator

  Een Lure Modulator is eigenlijk Incense 2.0. Het zorgt er namelijk, net als Incense, voor dat er meer Pokemon in de nabije omgeving van een Pokestop zullen opduiken. Het mooie aan de Lure Modulator is dat niet alleen jij, maar iedereen die bij deze Pokestop in de buurt is, deze Pokemon ziet. Het biedt je dus de mogelijkheid om een Lure Modulator in te zetten en met vrienden bij de Pokestop af te spreken om daar, terwijl je een bak koffie drinkt, Pokemon met je vrienden te vangen.

  De Lure Modulator is dan logischerwijs ook wel ietsje duurder dan Incense. Je koopt er namelijk 1 voor een euro. Net als met alle microtransacties geldt dat het voordelig is als je een grotere bundel koopt. 8 Lure Modulators kosten dan ook nog maar 6,80 euro.

  Pokemon GO Items - Potion

  Het vechten om gyms gaat je Pokemon niet in de koude kleren zitten. Zo nu en dan zullen ze ook de nodige klappen te verwerken krijgen. Mocht je als bovenliggende partij uit de strijd zijn gekomen, maar wel de nodige tegenslagen te verduren gehad hebben dan kan je een 'potion' inzetten. Deze zorgt er namelijk voor dat je Pokemon voor 20HP herstelt.

  Pokemon GO Items - Revive

  Mocht je helaas niet de winnende partij zijn en is je Pokemon 'dood' gegaan dan kan je deze weer tot leven wekken met een 'revive'. Dit medicijn zorgt ervoor dat je Pokemon weer terug op aarde is en geeft hem gelijk de helft van zijn maximale levens terug. Zo is je kleine diertje weer helemaal klaar voor een tweede ronde.

  Pokemon GO Items - Lucky Eggs

  Lucky Eggs kan je zien als een XP-boost. Deze eieren kan je alleen verkrijgen door ze in de shop te kopen en leveren je vervolgens 30 minuten lang twee keer zoveel XP op. XP heb je nodig om als trainer een hoger level te worden en krijg je door Pokemon te vangen. Met de Lucky Eggs gaat dit dus twee keer zo snel en dat betekent dat je eerder level 5 bent en als Gymleader door het leven kan. Een losse Lucky Egg koop je voor 80 Pokecoins ofwel 80 eurocent. Acht stuks gaan voor 5 euro over de toonbank, maar ben je van plan veel te lopen de komende tijd dan kan je er net zo goed 25 voor 12,50 euro kopen.

  Pokemon GO Items - Egg Incubator

  Je kunt ook 'gewone' eieren met Pokemon erin vinden op je weg als Pokemon trainer. Deze eieren kan je uit laten komen met de Egg Incubator. Je krijgt er bij de start van je reis één die je oneindig lang kunt gebruiken. Let wel, je moet vijf kilometer lopen om een ei uit te laten komen.

  Het duurt dus even voordat je een Pokemon uit een ei hebt gekregen. Duurt het je allemaal te lang, dan kan je ook gewoon een Egg Incubator kopen voor 150 Pokecoins ofwel anderhalve euro. Deze kan je drie keer gebruiken en kost dus eigenlijk 50 eurocent per uitgekomen ei. Je moet evengoed hiervoor vijf kilometer lopen, maar zodoende kan je er wel meer tegelijk uitbroeden. Het kost je een paar centen, maar dan heb je wel eerder alle Pokemon verzameld!

  Pokemon GO Items - Bag Upgrade

  De Bag Upgrade is één van de twee upgrades die te vinden is in de Pokemon GO shop. Het spreekt redelijk voor zich; het vergroot namelijk de capaciteit van je rugtas. Normaliter kan de tas 350 items herbergen, maar per upgrade die je koopt, komen er daar nog eens 50 bij. Een upgrade kost je 200 Pokecoins, dat is 2 euro. Wat het maximum aantal upgrades is, is op dit moment niet bekend.

  Pokemon GO Items - Pokemon Storage Upgrade

  De Pokemon Storage Update is eigenlijk hetzelfde principe als met de rugtas. Vanaf het begin heb je namelijk plaats voor 250 Pokemon in je Pokedex. Met de 151 aanwezige Pokemon moet je dus wel wat extra ruimte hebben, wil je meer van dezelfde Pokemon vangen. Deze extra ruimte koop je voor 2 euro of 200 Pokecoins en geeft je 50 extra plaatsen in je Pokedex. Ook hiervoor geldt dat er op dit moment niet bekend is wat het maximum aantal upgrades is. Je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om je Pokemon in te leveren, lees weggooien, bij Professor Willow.

  Pokemon GO Items 2

  Pokemon GO Plus

  Het is dan wel geen in-game Pokemon GO Item, maar wel een item dat jouw Pokemon reis een stukje vergemakkelijkt. De armband is namelijk via Bluetooth verbonden met je mobiele telefoon. Op het moment dat er een Pokemon bij jou in de buurt verschijnt, krijg je hiervan een melding op je armband middels trilling en een LED berichtje. Je kunt vervolgens via de armband overgaan tot het vangen van deze Pokemon of er toch voor kiezen om je telefoon er bij te pakken.

  De Pokemon GO Plus kost je 40 euro, maar is nog niet uit. Deze zou snel nadat de Pokemon GO release had plaatsgevonden, uitkomen.

  Voor alle nieuws, specials, tips & tricks omtrent de Pokemon GO app kan je terecht op onze Pokemon GO pagina.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.