Top 5 beste biografieën op Netflix - De levens van beroemdheden

Article
donderdag, 12 april 2018 om 10:13
top 5 beste biografieen op netflix de levens van beroemdheden 129426
Wie lijkt het nou niet fascinerend om in de levens te duiken van mensen waar wij tegen op kijken of die zorgde voor een belangrijke gebeurtenissen in de wereld. Wij duiken in op de beste biografieën op Netflix die de levensverhalen van beroemde mensen vertellen.

5. Steve Jobs: Billion Dollar Hippy

Natuurlijk kennen we Steve Jobs als medeoprichter van het populaire merk Apple. In de documentaire wordt zijn hele levensverhaal verteld. Hier valt ook het begin van het merk Apple onder dat Jobs met Steve Wozniak en Ronald Wayne oprichtte in 1977 onder de naam Apple Computer.
In de documentaire komen interviews met Stephen Fry, komiek, Tim Berners-Lee, oprichter van het world wide web (www) en Rita Clifton, reclame professioneel. In de documentaire vertellen zij meer over Jobs en het merk Apple. Het is natuurlijk inspirerend om te zien hoe Apple van een merk ontwikkelt in een garage naar een reusachtig merk van producten die velen dagelijks gebruiken.

4. The Final Year (Barack Obama)

Het laatste jaar van Barack Obama als president van de Verenigde Staten werd bijgehouden. Vorig jaar kwam deze documentaire uit met Obama, Ben Rhodes, beveiligingsadviseur, en Samantha Power, ambassadeur van de Verenigde Naties, in de hoofdrollen.
De belangrijkste gebeurtenissen van de laatste twaalf maanden van Obama’s presidentschap zijn gefilmd. Hieronder valt ook het nieuws dat Donald Trump de volgende president is geworden. Om te zien hoe Obama en zijn team omgaan met situaties is fascinerend om te zien.

3. Apocalypse: Rise of Adolf Hitler

Iedereen kent natuurlijk wel Adolf Hitler en zijn verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de middelbare school is iedereen de boeken ingedoken om meer te weten te komen over de oorlog en de leider van Duitsland destijds. In de documentaire wordt dit verhaal nog een keer uitgelegd. Hierin is hij te zien hoe hij van een simpele man veranderde in een man die het Duitse volk achter hem had staan.
Een andere andere aanrader om te zien is Apocalyose: Stalin. Deze documentaire vertelt het verhaal over Jozef Stalin, voormalig leider van de Sovjet-Unie.
De trailer van de film bovenaan de pagina kan schokkende beelden bevatten.

2. The Story of Diana

The Story of Diana vertelt het emotionele verhaal van het leven van Diana. De documentaire is verdeeld in twee afleveringen van ongeveer anderhalf uur. Tijdens de afleveringen praten onder andere Charles Spencer, de broer van Diana, Richard Branson, Lana Marks, Wayne Sleep en India Hicks over de prinses.
Het is natuurlijk altijd interessant om achter de schermen te kijken bij bekende mensen, maar om het leven van een prinses te mogen zien is al helemaal speciaal. Helaas overleed Diana in 1997 door een auto-ongeluk in Frankrijk.

1. Kurt Cobain: Montage of Heck

De Cobain: Montage of Heck documentaire vertelt over het grote avontuur van zanger Kurt Cobain. Volgens mensen die dicht bij hem stonden zoals vrienden en familie was hij vooral op zoek naar alles dat ervoor zorgde dat hij zich niet alleen voelde. Dit waren onder andere zijn vrouw en kind.
In de documentaire zijn beelden te zien die nog nooit vertoont zijn van het legendarische muziek icoon. Het is zeker waar om de documentaire te kijken vooral omdat Cobain nog steeds een belangrijk voorbeeld is voor artiesten in de muziekwereld. In 2015 beëindigde Kurt zijn eigen leven.

Beste biografieën op Netflix

Dit waren de top 5 beste beste biografieën op Netflix. Natuurlik is er nog veel meer te zien op de streamingdienst. Lees bijvoorbeeld over de beste muziekdocumentaires die op Netflix staan of de 10 beste series waar je nu van kan genieten!