10 Solo A Star Wars Story details - Toffe weetjes over de film!

  De tweede trailer van Solo A Star Wars Story is pas een paar dagen uit. Hoewel er geprobeerd is om zoveel mogelijk van de film geheim te houden, zijn er al verschillende weetjes. Dit zijn de 10 Solo A Star Wars Story details die je moet weten!

  Solo A Star Wars Story is de tweede Star Wars film die niet genummerd is en dus niet over een Skywalker gaat. Zoals de naam al doet vermoeden gaan we wel te maken krijgen met een bekend personage, namelijk een jonge Han Solo. De film komt al over een paar weken uit en voordat de film uitkomt zijn er echt een paar dingen die je moet weten. Dit zijn dan ook de 10 Solo A Star Wars Story details die je moet weten!

  Het verhaal van Solo A Star Wars Story

  De eerste van onze Solo A Star Wars Story details gaat natuurlijk over het verhaal. In de film gaan we het verhaal zien van hoe Han Solo een smokkelaar is geworden. We gaan terug in de tijd in het avontuur wat het leven van Han voor altijd gaat veranderen. Dat is hoe Han's mentor de overval waarvoor Han wordt gerekruteerd naar hem wordt beschreven ten minste.

  Aangezien we hier te maken hebben met een prequel kan het maar zo zijn dat we in de loop van de film Hans beroemde Kessel-run te zien krijgen. Prequels beantwoorden wel vaker vragen over de achtergrond van een karakter. Het is in ieder geval zeker dat we de gouden dobbelstenen uit Star Wars: The Last Jedi gaan terugzien, want die kon je al zien hangen in de Millennium Falcon.

  De ontmoeting van Han Solo en Chewbacca

  We hebben ook Solo A Star Wars Story details kunnen halen uit de trailers. In de loop van het verhaal gaan we de ontmoeting tussen onze favoriete smokkelaar en Chewbacca zien. In de trailer hebben hier al een klein beetje van mogen aanschouwen, maar dat smaakt naar meer. Verwacht dan ook niet de relatie waar we bekend mee zijn geraakt dankzij de andere Star Wars films.

  In de film is Han nog lang niet het geliefde karakter dat we kennen. Hij heeft een stuk minder ervaring en nog onvolwassen. Hij houdt zich meer bezig met wat anderen van hem denken. Hij wil het respect van bijvoorbeeld Chewie of Lando verdienen.

  Solo wordt een western in de ruimte

  De Solo A Star Wars Story details beperken zich niet tot de trailers, al geven die wel wat bevestiging. In de nieuwste trailer van Solo is goed te zien dat de film voor een ander soort genre heeft dan eerdere Star Wars films. Kathleen Kennedy, hoofd van Lucasfilm liet in interviews al weten de film meer als een western gaat aanvoelen. Daarbij zullen er ook elementen zijn die lijken op een heist film.

  Natuurlijk speelt de film zich nog steeds af in de ruimte, maar uit verschillende shots kun je zien dat klassieke western-beelden worden nagebootst. Zo zien we twee keer een rug met de focus op een geholsterd pistool. Ook dat er een roof plaats gaat vinden is duidelijk te merken aan zowel dialogen als bijvoorbeeld de shots op het transport.

  De film had een roerige productie

  De Solo: A Star Wars Story details blijven niet beperkt tot wat er op het scherm te zien is, want achter de schermen is er ook genoeg gebeurd. Regisseurs Phil Lord en Christopher Miller werden namelijk ontslagen wegens creatieve meningsverschillen met senarioschrijver Lawrance Kasdan en Kathleen Kennedy. Dit zorgde ervoor dat de film gedurende delen van de productie stilgelegd werd om een nieuwe regisseur te vinden.

  Die nieuwe regisseur werd Ron Howard, die in het verleden The Da Vinci Code en Willow maakte. Die laatste heeft hij in samenwerking met Lucasfilm gemaakt. Ook werd hij in het verleden al gevraagd door George Lucas om The Phantom Menace te regisseren, maar dit sloeg hij af.

  Actrice Daenerys Targaryen speelt een hoofdrol

  Solo: A Star Wars Story mag dan over een aantal bekende karakters gaan, maar op het eerste gezicht gaat Game of Thrones fans wat anders opvallen. Emilia Clarke, bekend van haar rol als Daenerys Targaryen, heeft namelijk één van de hoofdrollen in de film. Ze heeft de rol van Qi’ra.

  Clarke vertelt dat haar karakter Qi’ra al vanaf jongs af aan een band had met Han Solo. Dit komt doordat ze samen samen als vrienden opgroeiden en volgens Clarke heeft Qi'ra de persoonlijkheid van een echte overlever. Ook laat ze weten dat er een romantisch aspect is als het om Qi’ra en Han gaat.

  Meerdere bekende namen

  Emilia Clarke is niet de enige bekende naam in de cast. Er zijn namelijk nog een aantal andere grote televisiesterren te zien. Zo vertolkt Donald Glover, regisseur en acteur van Atlanta de rol van een jonge Lando Calrissian. De andere grote televisiester is Thandie Newton, bekend van Westworld die de rol van het schietgrage karakter Val speelt.

  Niet alleen sterren van de televisie zullen te zien zijn in de film. Filmveteranen Woody Harrelson en Paul Bettany hebben namelijk ook een grote rol. Harrelson kun je natuurlijk kennen uit The Hunger Games en Paul Bettany ken je misschien beter als The Vision in de Marvelfilms.

  Het wordt de grappigste Star Wars film

  Volgens één van de castleden heeft Solo meer humor dan alle andere Star Wars films. Donald Glover zei dat de film een stuk grappiger is dan de andere films. Volgens hem komt dat doordat we weten wat er met de karakters gaat gebeuren en er een stuk meer vrijheid is om te vertellen hoe ze daar gekomen zijn.

  Het is geen grote verrassing dat de film veel humor gaat bevatten, want ex-regisseurs Lord en Miller hebben een achtergrond met komische films. Het duo regisseerde in het verleden al 21 Jump Street en The LEGO Movie. Hoewel ze de film niet meer regisseren, hebben de heren alsnog veel invloed gehad op de film in een producerende rol.

  Solo speelt zich meer dan tien jaar voor A New Hope af

  Ook hebben we dankzij aan de officiële Star Wars tijdlijn Solo A Star Wars Story details over wanneer de film zich afspeelt. Volgens de tijdlijn speelt de film zich af tussen Star Wars: Revenge of the Sith en Star Wars: A New Hope. Dit geeft nog steeds veel ruimte voor interpretatie, want dat is een periode van 19 jaar. Gelukkig kunnen we dankzij de verschillende boeken iets specifieker zijn.

  Volgens de tijdlijn speelt de film zich specifiek af in de periode tussen de boeken Star Wars: Tarkin en Star Wars: A New Dawn. Nu speelt het boek over Tarkin zich 14 jaar voor A New Hope af en A New Dawn speelt zich 11 jaar voor de orginele film af. Dit betekent dat Solo: A Star Wars Story zich twaalf of dertien jaar afspeelt voor de Star Wars: A New Hope.

  Harrison Ford heeft meegeholpen aan de film

  Nu we het toch over de originele Han Solo hebben, is het ook goed om te weten dat één van de Solo A Star Wars Story details over hem gaat, want hij heeft een bijdrage geleverd aan de film. Hij vervulde namelijk een adviserende rol voor Alden Ehrenreich, de acteur die de rol van jonge Han Solo gaat vertolken. Een paar weken voor de productie van de film van start ging, gaf Ford een belangrijk advies aan Ehrenreich.

  Hij zei dat hij iedereen moest vertellen dat Ford alles aan Ehrenreich had verteld en dat hij er verder niets over mocht zeggen. Daarnaast heeft hij ook zoveel mogelijk informatie over de achtergrond van het karakter proberen door te geven. Ford kreeg tijdens de opnames van de originele Star Wars immers alle belangrijke karakter motivatie van George Lucas, de creatieve geest achter Star Wars.

  De film komt eerder uit

  Laat je niet foppen door de trailer, want die zegt dat de film pas op 25 mei uitkomt. De laatste van onze Solo A Star Wars Story details gaat hier dan ook over. In Nederland hebben we het geluk dat we de film al twee dagen eerder in de bioscopen mogen bekijken. Solo A Star Wars Story komt uit op woensdag 23 mei in alle grote bioscopen.

  Dit zijn de tien Solo A Star Wars Story details die je moet weten!

  Uit deze lijst kun je opmaken dat er dus al genoeg Solo A Star Wars Story details zijn. Er is in ieder geval genoeg om naar uit te kijken wanneer Solo A Star Wars Story verschijnt op 23 mei in de bioscoop. Tot die tijd moet je nog even geduld hebben en kun je de nieuwe trailer nog een keer bekijken.

  Er is ook een andere optie als je echt niet kunt wachten om terug te keren naar het Star Wars universum. Dan kun je namelijk Star Wars: The Last Jedi nog een keer bekijken. Vergeet dan vooral niet om onze Star Wars: The Last Jedi review te checken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.