Top 5 Augmented Reality GO games die ook tof zouden zijn

  Pokemon GO is een regelrechte hype, dit weten we nu wel. Maar het gaat er niet alleen om wat Pokemon GO bereikt heeft en nog zal bereiken. Het gaat er met name om hoe andere bedrijven op deze ontwikkeling inspringen. Deze top 5 Augmented Reality GO games zouden wij in ieder geval graag zien.

  Pokemon GO heeft met haar nieuwe vorm van gamen ervoor gezorgd dat mensen de straat weer op gaan. Dankzij de GPS en AR functies worden Pokemon in de wijde wereld geplaatst zodat wij als Pokemon trainers deze kunnen opspeuren en vangen. Dit blijkt een regelrecht succes te zijn, maar bij Pokemon houdt het natuurlijk niet op.

  Ook andere ontwikkelaars zouden op deze trend in kunnen springen en een eigen GO versie kunnen maken van een reeds bestaande game. We lieten onze fantasie de vrije loop en maakten een top 5 Augmented Reality GO games die wij graag zouden zien verschijnen, ook al zijn sommige games, net als Pokemon, niet altijd even veilig.

  5. Crackdown

  De eerste titel in onze top 5 Augmented Reality GO games is Crackdown. Crackdown 1 en 2 kwamen exclusief uit voor de 360, terwijl Crackdown 3 recentelijk is uitgesteld naar 2017 om uit te komen op de Xbox One.

  Crackdown leent zich uitermate goed voor een GO versie omdat je in deze game te maken hebt met twee groeperingen, de superhelden en de slechteriken. Spelers zouden net als in Pokemon GO de afweging kunnen maken in welk team zich te scharen.

  Vervolgens is het idee dat de superhelden de slechteriken uitroeien door gebieden over te nemen, terwijl de slechteriken het tegenover gestelde proberen te bewerkstelligen. Deze gebieden/gebouwen kunnen net als in Pokemon GO belangrijke locaties zijn waarin je het in een shoot-out tegen elkaar opneemt.

  Voor een succesvolle overname kan je geld en wapens verdienen waarmee je in een volgend gevecht nog beter voor de dag kunt komen.

  4. Mario Kart

  Misschien niet de meest veilige game om als augmented reality uit te brengen, maar zeker wel een leuke. Mario Kart GO is gewoon het spel dat je kent van Nintendo, maar dan voor in je auto. Zo kan je op je navigatie een route uitstippelen waarop je onderweg muntjes kunt verzamelen. Natuurlijk wordt het afschieten van anderen met wapens en een snelste tijd neerzetten een beetje lastig, maar daarvoor zou er een Mario Kart te voet kunnen worden ontwikkeld.

  Zo kan je dezelfde game lopend spelen op een van te voren bepaalde route. Je kunt een veilige route rennen/lopen, zonder onder een auto te komen, terwijl je doosjes met wapens oppakt en tegenstanders van je scherm afschiet. Dit spel is net als Pokemon GO erg goed voor je beweging op een ontzettend competitieve manier, net zoals je gewend bent van Mario Kart.

  3. Monopoly

  Iedereen kent het jaren oude bordspel Monopoly wel. Tegenwoordig is de game ook te spelen via je consoles thuis op de bank, maar hoe cool zou het zijn als je dit ook in 'het echte leven' kan spelen met je vrienden?

  Zo hebben steden hun eigen gebouwen met waarden, net zoals je dat gewend bent van het bordspel. Waarbij belangrijke straten of punten meer waarde hebben dan andere. Door middel van je camera kan je de gegevens van deze punten in augmented reality ophalen en een beslissing maken deze te kopen, met het geld dat je aan de start van het spel gekregen hebt. Uiteraard leent deze opzet zich ook perfect voor microtransacties, omdat mensen geld kunnen storten om een gebouw te kopen, over te nemen of een bekeuring te betalen.

  Op die manier fiets of loop je door je stad op zoek naar de niet bezette punten en neem je deze in handen. Zo probeer je zo snel mogelijk en zoveel mogelijk gebieden te veroveren zodat jij als sterkste uit de strijd komt en jouw vrienden, en andere mensen, jou moeten betalen.

  2. Nintendogs + cats

  Misschien niet de meest spannende titel, maar wel eentje die zich perfect leent voor augmented reality. Zeker met de features die de game kent. In Nintendogs is het namelijk de bedoeling dat jij een virtueel huisdier, in de vorm van een hond of kat, onderhoudt. Hier komt alles bij kijken, van borstelen, tot uitlaten en van eten geven tot spelen.

  Eerder deed je dit allemaal van achter je Nintendo 3DS, maar wanneer AR geïmplementeerd zou worden, zou dit betekenen dat je daadwerkelijk met je hond (of kat) naar het park moet lopen. Je zult naar winkels moeten om eten te kopen of geven en naar het park moeten lopen om je hond uit te laten en te spelen met je hond. Zo kan je zelfs frisbees gooien, net als de Pokeballs in Pokemon.

  1. Dying Light

  In Dying Light, de game die uitkwam voor PlayStation, Xbox en PC, heb je maar één doel en dat is zombies afknallen. Hoe cool zou het zijn als je door middel van AR deze zombies daadwerkelijk op straat neer kunt schieten. Door de camera van je telefoon zie je de ondoden op je af komen. Helemaal cool en schrikken als je de game 's avonds in het donker zou spelen, maar misschien is dat niet even verstandig.

  Door zombies af te schieten, weet je punten te scoren waarmee je upgrades kunt doen voor je wapens, levens terug kunt kopen en meer van dit soort zaken. Of door speciale supply drops op te pikken op plaatsen verspreid door de stad. Hierin vind je nieuwe kogels en geweren in je strijd tegen de levende doden.

  Je zou zelfs door middel van het internet, net als in de game, samen kunnen werken in een co-op met twee tot vier vrienden. Waarbij je door je locatie en je camera allen hetzelfde ziet, zodat jij en je vrienden weten met wie je moet afrekenen.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.