Top 10 nieuwe Super Smash Bros Switch fighters

  Nu Super Smash Bros Switch is aangekondigd, is het weer zover. De tijd van speculatie is aangebroken. Welke karakters gaan hun opwachting maken in de nieuwe game? Dit is onze top 10 nieuwe Super Smash Bros Switch fighters.

  De details rondom de Super Smash Bros Switch zijn nog schaars. De vraag of het een nieuwe game is of een port van de Wii U versie is nog onbeantwoord. De trailer met de aankondiging maakt wel duidelijk dat er een aantal veranderingen komen en nieuwe fighters. Daarom is het tijd om de top 10 nieuwe Super Smash Bros Switch fighters op een rij te zetten.

  Spring Man & Ribbon Girl

  Laten we deze top 10 nieuwe Super Smash Bros Switch fighters met de meest voor de hand liggende keuze beginnen. De trailer liet al zien dat de Inklings naar Smash toe komen, maar dat is niet de enige nieuwe IP die Nintendo recentelijk uitbracht. Arms heeft namelijk ook een scala aan karakters die perfect bij de Super Smash Bros Smash fighters aansluiten. Aangezien Spring Man & Ribbon Girl op de cover staan, houden we het bij die twee.

  Niet alleen zijn beide praktisch gemaakt om in Smash te vechten, maar de movesets hebben ook veel potentie. Zo de special attack goed gecombineerd worden aan de uitrekbare armen. Dan is er natuurlijk nog de Final Smash. Dit moet natuurlijk de superaanval uit Arms zijn waarbij er binnen vijf seconden meer dan honderd klappen worden uitgedeeld.

  Captain Toad

  De komst van Captain Toad Treasure Tracker naar de Nintendo Switch is iets om erg blij van te worden, zoals je ook in onze Captain Toad Treasure Tracker review voor de Wii U kunt lezen. Het feest is helemaal compleet als de Captain ook één van de Super Smash Bros Switch fighters wordt. Dit is dan ook een karakter dat we graag terug willen zien in de nieuwe Super Smash Bros.

  Ondanks dat het niet mogelijk is om te springen in Captain Toad Treasure Tracker, moet dit niet de reden zijn dat het karakter niet naar Smash kan komen. Hierdoor zou hij net als Little Mac alleen maar beter moeten zijn met zijn voetjes op de vloer. Met zijn trouwe pikhouweel kan hij genoeg schade aanrichten om Mario en Link het leven zuur te maken.

  Rayman of de Raving Rabbids

  Deze keuze is een beetje vals, want eigenlijk noemen we hier twee game personages: Rayman en de Raving Rabbids. Het is namelijk best logisch als je erover nadenkt dat één van de twee karakters in de nieuwe Smash verschijnt. Rayman was natuurlijk al een trofee in Super Smash Bros for Wii U. Toen stuurde Ubisoft een kant en klaar karaktermodel en de volgende stap is dit natuurlijk gebruiken om Rayman tot een fighter te maken.

  Dan zijn er nog de Raving Rabbids die oorspronkelijk uit Rayman Raving Rabbids komen. Het lijkt een logische keuze voor Masahiro Sakurai, de maker van Super Smash Bros om de Rabbids te gebruiken. Vorig jaar kwam namelijk Mario + Rabbids Kingdom Battle uit en als die crossover iets bewees, is het wel dat de combinatie werkte. Je kunt daarover meer lezen in de Mario + Rabbids Kingdom Battle review.

  Rex & Pyra

  Nee we hebben het natuurlijk niet over een coureur, maar over Rex uit Xenoblade Chronicles 2. Net zoals toen Shulk naar Smash for Wii U kwam, is het nu zomaar mogelijk dat de hoofdpersoon van Xenoblade Chronicles 2 één van de Super Smash Bros Switch fighters wordt. Daarnaast zijn de karakters gemaakt door een Japanse studio. Dit is belangrijk, omdat Sakurai behalve Diddy Kong alleen maar door Japanse sudio ontwikkelde karakters gebruikt.

  In tegenstelling tot Shulk, moet Rex wel samen met Pyra verschijnen. Zonder Pyra heeft Rex namelijk geen krachten. Het zou ook mooi zijn om deze combinatie te krijgen, omdat we dan vervangers hebben voor de Ice Climbers. Het is natuurlijk ook mogelijk dat die weer terugkomen, maar daarover is nog niets bekendgemaakt.

  Waluigi

  Het is eigenlijk een wonder dat dit karakter nog geen fighter is. Waluigi bestaat inmiddels al 18 jaar. Het is dus niet verwonderlijk dat Waluigi hoog in het lijstje van top 10 nieuwe Super Smash Bros Switch fighters staat. De tegenpool van Luigi valt namelijk net buiten de boot, want Wario is wel gewoon een speelbaar karakter.

  Toch blijft er een kans dat we Waluigi niet als fighter zien in Super Smash Bros Switch, want hij heeft al in eerdere Super Smash Bros games gezeten. Tot nu toe was hij altijd een ondersteunend karakter dat je kon gebruiken. De moves waarmee hij je altijd het leven zuur maakte, kunnen dan ook nog steeds wel gebruikt worden als de moveset wordt gemaakt.

  Noctis Lucis Caelum

  Op het eerste gezicht lijkt Noctis niet een voor de hand liggende keuze. Aangezien Cloud uit Final Fantasy 7 zijn opwachting maakte in de Wii U versie, lijkt het ineens niet meer zo heel raar als Noctis één van de nieuwe Super Smash Bros Switch fighters wordt. Daarnaast is het karakter bedacht door Tetsuya Nomura dus voldoet het karakter ook in dat vlak.

  Noctis biedt ook veel potentie op qua moveset. Dankzij de krachten van de Lucian koningen die hij gebruikt, zou hij een speciale aanval met zijn teleportatiekracht kunnen gebruiken. Zijn zwaard moet natuurlijk ook een groot onderdeel van zijn vechtstijl ook al is zijn zwaard niet zo groot als die van Cloud. Hij zou ook voor wat variatie zorgen met de andere zwaardgebruikende fighters, want de meerderheid daarvan komt tot nu toe uit Fire Emblem.

  Spyro the Dragon

  Eén van de meest iconische video game karakters moet toch wel het paarse draakje zijn. Samen met een zekere oranje pluizenbol was Spyro een icoon voor PlayStation. Toen Activision de rechten overnam, ging Spyro multiplatform en sindsdien is de mogelijkheid om naar Smash te komen ontstaan. Met de recente aankondiging van de Spyro Reignited Trilogy lijkt het dan ook een uitgelegen kans om Spyro naar Smash te laten komen.

  Het is alleen moeilijk in te schatten hoe groot de kans is dat we Spyro gaan zien als één van de Super Smash Bros Switch fighters. Het karakter is namelijk niet gemaakt door een Japanse ontwikkelaar. De kansen kunnen wel een stuk groter worden als het volgende karakter aangekondigd wordt.

  Crash Bandicoot

  Crash Bandicoot is gered en een Crash Bandicoot N. Sane Trilogy Nintendo Switch release is recentelijk ook nog eens aangekondigd. Dit lijkt dan ook het perfecte moment te zijn om Crash Bandicoot een Super Smash Bros Switch fighter te maken. Net als Spyro is het moeilijk in te schatten hoe groot de kansen van de Bandicoot zijn. Wanneer één van de twee karakters wordt bevestigd, lijkt de komst van de ander onvermijdelijk.

  De moveset van Crash Bandicoot is niet heel moeilijk in te beelden. De bekende spin-attack is natuurlijk een must en het Wumpa fruit is een perfect projectiel om mee te gooien. Het schild zou zelfs het Aku Aku kunnen zijn aangezien hij in een houten masker vast zit. Hij zou Crash perfect aan beide kanten kunnen beschermen.

  Solaire of Astora

  Het is dan wel de vreemdste keuze in deze lijst, maar de komst van Solaire of Astora is zeker niet onmogelijk. We kregen namelijk ook Solid Snake in Super Smash Bros Brawl. Ook zou de aankondiging goed getimed kunnen worden met de release van Dark Souls Remastered op de Switch. Voor deze release komt namelijk ook een Solaire of Astora amiibo die dan ook direct goed van pas komt in Smash.

  Mocht Solaire of Astora één van de nieuwe Super Smash Bros Switch fighters worden, moet hij in ieder geval één specifieke aanval krijgen. Zijn Final Smash aanval moet namelijk Praise the Sun worden. Om het helemaal af te maken, moet hij natuurlijk ook zijn schild als move voor zelfverdediging worden gebruikt.

  Shovel Knight

  Toen er werd aangekondigd dat Super Smash Bros for Wii U meer nieuwe fighters zou krijgen, hoopte iedereen al dat dit karakter naar het spel zou komen. De aankondiging bleef helaas uit. Nintendo kan zich nog steeds herpakken door het karakter aan te kondigen voor Super Smash Bros Switch. De amiibo bestaat immers al en het zou bijna zonde zijn als we deze niet kunnen gebruiken in de nieuwe Smash game.

  De komst van de Shovel Knight lijkt bijna onvermijdelijk, maar er is toch een grote rode vlag. Er is namelijk een mogelijke reden waarom de ridder met een schep niet naar Smash kan komen. Shovel Knight is namelijk net als een paar andere karakters op deze lijst niet gemaakt door een Japanse ontwikkelaar.

  Dit zijn onze Top 10 nieuwe Super Smash Bros Switch fighters

  Dit zijn de top 10 nieuwe Super Smash Bros Switch fighters die wij graag in de nieuwe Super Smash Bros voor de Nintendo Switch willen zien. Zijn er andere karakters die je graag in deze lijst had willen zien, laat het ons weten in de reacties.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.