Wachtwoorden beveiligen - Twee tips en een handige extensie

  Wachtwoorden. Vaak een luttele combinatie van cijfers en letters die onze diepste en meest belangrijke geheimen verborgen houden voor de buitenwereld. Een simpele Pieter123 houdt een hacker niet tegen om zich in jouw e-mail of bankaccount te wurmen. Je wachtwoorden beveiligen is dan ook zeer belangrijk en wij hebben daar twee tips en een handige app voor!

  Tip - Een password generator

  Tik op internet 'password generator' in en je zult meteen een aantal sites voorbij zien komen die voor jou een wachtwoord kunnen genereren. Zo zijn wij op passwordsgenerator.net terechtgekomen, een site die wel een sterk wachtwoord voor jou kan maken.

  Van zes, zeven, acht en negen tekens tot 512, 1024 en 2048 tekens. De generator weet zich op allerlei manieren te onderscheiden dan de wachtwoorden die jouw eigen brein kunnen creeëren. Kleine letters, hoofdletters, symbolen, cijfers, noem het allemaal maar op; het kan zomaar een 2048 tekens lang wachtwoord zijn!

  Tip - Sla het op in je mobiel

  Ons brein heeft nog wel eens de neiging om een vers wachtwoord te vergeten, maar wat vergeten mensen tegenwoordig nooit? Zijn of haar telefoon. In het dagelijkse leven kunnen we bijna allemaal niet zonder onze mobiele telefoon, van het reizen in de trein tot sommige verjaardagen: de mobiel is niet meer weg te denken in onze zakken en handen.

  Zorg ervoor dat de telefoon alleen ontgrendeld kan worden door jou, dus bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat je smartphone alleen ontgrendeld kan worden door jouw vingerafdruk. Veiliger kan bijna niet.

  App - LastPass

  Mocht je alles nou liever via een app willen doen dan handmatig met een notitie in je telefoon, dan kun je de app LastPass downloaden. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de extensie in Google Chrome. Welke variant je ook kiest, Last Pass is veilig en betrouwbaar met al jouw gegevens.

  LastPass is gratis te verkrijgen, maar er is ook een betaalde versie met een aantal extra functies. Deze functies zijn alleen niet noodzakelijk, want de gratis app doet waar hij goed in is: het veilig bewaren van al je wachtwoorden.

  Toch zitten er nog meer voordelen aan LastPass, zo kan de app er ook voor zorgen dat het jouw gegevens automatisch invult. Dit is onder andere handig als jij al je namen en adressen moet invullen tijdens het online shoppen.

  Wachtwoorden beveiligen doe je zo!

  Met deze twee tips en deze app ben jij de komende jaren zeker van een sterk en veilig wachtwoord. Ja, zoiets is zeker nodig. Kijk bijvoorbeeld maar naar alle vrijgegeven Nederlandse wachtwoorden die op het web staan nu. Je bent nooit veilig genoeg!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.