Top 10 E3 VR Games - Virtual Reality op z'n best

  Naast de conventionele console en PC games waren er ook genoeg E3 VR games te zien dit jaar. Maar welke E3 VR games waren nu het beste? Je leest het hier in onze top 10 E3 VR games; de titels die je in de gaten moet houden.

  10. Eagle Flight

  De eerste game op onze lijst van Top 10 VR Games is Eagle Flight. Eagle Flight wordt een simulatiegame waarbij de speler een adelaar is boven de stad Parijs. De stad is weer terug ingenomen door de natuur nadat mensen plotseling van de wereld zijn verdwenen. Parijs is al vrij snel vervallen geraakt wat betekent dat er in de gebouwen veel gaten en kieren zijn ontstaan waar je als speler doorheen kan vliegen.

  Eagle Flight heeft ook een multiplayer modus naast de singleplayer. Deze demo werd getoond tijdens de presentatie van Ubisoft op de E3 2016. In de multiplayer modus gaan twee teams van drie personen de strijd met elkaar aan.

  In de demo speelde de teams een soort capture the flag modus waarbij de teams een prooi moesten vinden in het midden van Parijs en deze naar de basis van hun eigen team brengen. De spelers hebben de mogelijkheid de tegenstander uit de lucht te schieten en de prooi over te nemen.

  Eagle Flight verschijnt op een nog onbekende datum voor PC en PlayStation VR.

  9. Star Trek Bridge Crew

  De tweede game op deze lijst is de Star Trek VR game Star Trek Bridge Crew. Deze game werd ook voor het eerst getoond tijdens de persconferentie van Ubisoft. In Star Trek Bridge Crew ben je, zoals de titel al doet vermoeden, een van de bemanningsleden van de USS Enterprise uit de Star Trek Films.

  De game is bijna volledig co-op gericht. jij bent samen met een team van vier anderen verantwoordelijk voor het vliegen van de USS Enterprise. In de game kan je dus verschillende taken hebben in verschillende speelrondes.

  Er is uiteraard de kapitein, maar daarnaast zijn er de tactische officier, piloot en ingenieur. Elke rol heeft zijn eigen taken. Het voltooien van een missie is dus echt een teamprestatie. Wanneer er niet goed samengewerkt wordt is vernietiging ook heel snel dichtbij.

  Star Trek Bridge Crew verschijnt ergens in het einde van 2016 voor PlayStation VR en andere VR platformen.

  8. Until Dawn: Rush of Blood

  VR leent zich natuurlijk erg goed voor sinistere horror games doordat de speler er echt middenin zit. Een nieuwe horror game voor VR is Until Dawn: Rush of Blood. Deze game is niet eenzelfde stijl horror game zoals bijvoorbeeld Slender Man, maar doet meer denken aan het spookhuis van de kermis.

  In Until Dawn: Rush of Blood zit je namelijk op een vast parkoers waar niet vanaf geweken kan worden terwijl griezelige clowns en maniakken met vleeshaken op je afkomen. Met de VR gear moet gebukt worden terwijl er met de controllers geschoten kan worden op de griezels die op je afkomen, terwijl je ondertussen obstakels uit de weg knalt.

  Het tempo in de game is van te voren betaald en kan dus niet worden gecontroleerd. In een punt van de game valt de camera naar beneden wat voor menig speler zal betekenen dat de maag wel eventjes om zal keren.

  Ook voor Until Dawn: Rush of Blood is nog geen releasedatum bekend. De game verschijnt alleen voor PlayStation VR.

  7. Battlezone

  Battlezone is gebaseerd op de klassieke arcade game met dezelfde titel. De game voelt bijna als de film Tron wanneer je dit speelt, alleen heeft deze game tanks, en Tron niet.

  In tegenstelling tot de meest VR games die uit zullen komen zal Battlezone nog steeds gespeeld worden met de DualShock controller en de VR headgear om te kijken waar jij je bevind. Dit is waarschijnlijk gedaan om de speelbeleving meer als arcade over te laten komen

  De game ziet er goed uit, en de beweging voelt heel soepel en natuurlijk aan. Het werkt goed met VR, volgens mensen die hem getest hebben heeft Battlezone geen misselijkmakend gevoel, iets wat sommige VR games nog niet helemaal onder controle hebben.

  Battlezone zal worden uitgegeven wanneer PlayStation VR verschijnt.

  6. Star Wars X-Wing Mission

  Deze Star Wars VR game zal voornamelijk bestaan uit het besturen van een X-Wing in gevechtsituaties zoals je die kent uit de Star Wars films. De game werd onthult tijdens de persconferentie van Sony.

  Veel werd er niet bekendgemaakt tijdens deze presentatie. In de trailer was te zien dat er meerdere X-Wings onder een Corellian Cruiser door vliegen en richting een Star Destroyer gaan voordat ze werden overvallen door een aantal TIE-Fighters.

  Veel meer is er over de game nog niet bekend. De game zal gratis zijn voor PlayStation VR wanneer deze uitkomt.

  5. Farpoint

  Farpoint is een van de eerste PlayStation VR games die gebruik zal maken van de PlayStation VR Aim Controller. Met deze controller is richten en schieten een veel realistische bezigheid aangezien de controller zelf al de vorm heeft van een wapen. De contoller neemt de bewegingen van de speler 1 op 1 over, dus zonder enige vergroting of verkleining van de beweging. Ook dit werkt mee aan het realisme van de game.

  In Farpoint is de speler gestrand op een vijandelijke planeet. Het schip van de speler is op deze planeet neergestort en om te overleven zal er veel ontdekt en gevochten moeten worden. De enige manier om weer van deze planeet af te komen is door de rest van de bemanning van je schip te vinden.

  De game zal spelen als een first person shooter maar dan met een veel grotere realiteitsgevoel door de VR gear en de PlayStation VR Aim Controller.

  Farpoint heeft nog geen echte releasedatum maar zal ergens in oktober van dit jaar nog verschijnen voor PlayStation VR.

  4. Final Fantasy XV

  Final Fantasy XV krijgt ook VR mogelijkheden. Tijdens de persconferentie va Sony werd er een korte trailer getoond waarin de VR ondersteuning van Final Fantasy XV bekend werd gemaakt. De trailer toont een paar personages van de Final Fantasy game met een Virtual Reality bril op hun hoofd terwijl ze eigenlijk hun ogen goed kunnen gebruiken voor het vechten tegen een gigantisch monster.

  Veel meer over de VR mogelijkheden van de game is nog niet bekend. Voor meer informatie over Final Fantasy XV verwijzen we naar de Final Fantasy XV gameplay preview.

  Final Fantasy XV is de eerste game op deze lijst met een definitieve releasedatum. Final Fantasy XV verschijnt op 30 september. Helaas zal er dan nog wel even gewacht moeten worden met de VR ervaring. De PlayStation VR komt pas op 13 oktober uit.

  3. DOOM

  Over DOOM als game hoeven we het waarschijnlijk niet meer erg uitgebreid te hebben. DOOM speelt zich af op Mars en in de hel waar demonen en monsters de dienst uit maken. De speler is een legendarische DOOM Slayer, de enige persoon die orde kan herstellen.

  De DOOM demo die op de E3 getoond werd van Bethesda was nog verre van een eindproduct. De demo werd meer gezien als een demonstratie waarbij de functionaliteit van VR getoond werd dan een game waarbij het doel is angstaanjagende demonen en kopje kleiner te maken voordat ze hetzelfde bij jou doen.

  Het eerste gebied van de demo is een van de vele arena's die DOOM rijk is waar hordes van demonen, in plaats van de speler, elkaar aanvallen. De speler hoeft op dit punt eigenlijk alleen nog maar te mikken om dit gedeelte tot een goed einde te brengen.

  Ook het tweede gedeelte van de demo was op dit moment nog niet erg fantastisch. In dit deel staat de speler tegenover een aantal van de vele eindbazen die DOOM heeft. Ook hier was het meer de bedoeling om de schaal en de visuele aspecten over te laten komen dan daadwerkelijk gameplay te tonen.

  Ondanks deze beperkingen op dit moment zal de VR ervaring van DOOM in de toekomst veel beter worden tot het moment dat we deze game in zijn volledigheid kunnen spelen in VR. Een releasedatum voor DOOM VR is nog niet bekend.

  2. Resident Evil 7

  De VR ervaring van Resident Evil 7 is doodeng. Er is gewoon geen ander woord voor. In de demo die gespeeld kon worden bevind de speler zich in een verlaten huis waar één instructie wordt gegeven: ontsnap.

  Zo gezegd, zo gedaan. Alleen is dit natuurlijk wel een stuk lastiger dan simpelweg naar de deur lopen en de knop omdraaien. Zoals elke goede horror game beaamt is de omgeving van de Resident Evil 7 demo donker. Heel erg donker.

  Het enige licht wat je hebt is een zwakke zaklamp dat slechts een klein gedeelte van je zicht verlicht. In het verlaten huis moet je op zoek gaan naar verschillende voorwerpen die je moeten helpen te ontsnappen.

  Er kan bijvoorbeeld een betonschaar gevonden worden die een ketting van een kast kan doorknippen waar weer het volgende voorwerp gevonden kan worden. Dit gaat een aantal keer zo door. Veel meer valt er niet te zeggen over de demo zonder alle schrikmomenten en gameplay te spoilen.

  Resident Evil 7 verschijnt op 24 januari voor Xbox One, PlayStation 4 en VR en Xbox One.

  1. Fallout 4

  Er is maar één ding toffer in de Commonwealth dan met mini nukes de omgeving besproeien, en dat is de atoombommen in de rondte gooien terwijl je ‘zelf’ in de wereld zit. Tijdens de E3 is aangekondigd dat de populaire post-nucleaire een Virtual Reality versie krijgt.

  Het is niet te hopen dat je last hebt van motion sickness, want de immense wereld gaat een enorme hoeveelheid aan impulsen opleveren. Worstelen met Mirelurks heeft nog nooit zoveel impact op je leven gehad. Het gaat alleen nog wel eventjes duren voordat voordat Dogmeat in extra virtuele dimensie kan aaien, want er is aangekondigd dat het nog wel een jaar kan duren voordat de VR Fallout 4 aan zal raken.

  Dit was ons overzicht met meest interessante VR games de komende tijd. Zit jouw favoriet ertussen? Of kijk je uit naar een andere game? Laat het ons weten in de comments.

  Star Trek: Bridge Crew

  Verkijgbaar vanaf 30 may 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.