Deus Ex Mankind Divided details - Alles wat je moet weten

Article
dinsdag, 21 juni 2016 om 13:48
xgn google image
Een man met een missie! Adam Jensen is binnenkort terug om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dit zijn de Deus Ex Mankind Divided details die je moet weten over de game met een technisch randje.

Het verhaal

Één van de sterkste Deus Ex Mankind Divided details is het verhaal, dat voortdrijft uit het vorige deel. In Human Revolution zond Hugh Darrow een radiotransmissie uit die alle geaugmenteerde mensen tot waanzin dreef. Dit hele incident zorgde voor miljoenen doden en het vertrouwen in de gemodificeerde mensen was voor eens en altijd verloren.
Mankind Divided speelt zich af in 2029, twee jaar na deze enorme ramp. Adam moet, samen met alle andere geaugmenteerde mensen, zien te leven met het feit dat hij niet meer geaccepteerd wordt in de samenleving. Twee kampen zijn hierdoor ontstaan die loodrecht tegenover elkaar staan en geheel afzonderlijk leven.
Toch is Jensen nog niet zijn status als gespecialiseerde agent kwijtgeraakt, want zijn vaardigheden komen de overheid nog prima van pas. Hij maakt in Mankind Divided deel uit van Task Force 29, een elite eenheid die gefinancierd is door Interpol. Deze doeltreffende organisatie jaagt op terroristen die ook mechanische lichaamsdelen hebben.
Jensen is vastberaden na het ontdekken van de Illuminati en zijn snode plannen, om deze organisatie ten gronden te richten. Met behulp van een hackersdivisie die buiten de boekjes werkt, de Juggernaut Collective, hoopt de agent de wereld een stuk veiliger te maken.
93598

Tweezijdige setting

Zoals eerder is gesteld, speelt Mankind Divided zich af in het jaar 2029, waarbij de mensen in de wereld loodrecht tegenover elkaar staan. De ‘normale’ mensen willen er namelijk voor zorgen dat de geaugmenteerden niet weer de fout in gaan. Andersom proberen de aangepaste mensen te laten zien dat zij er ook toedoen en verzetten ze zich tegen de harde aanpak.
In de gameplay is dit terug te zien doordat er veel politiecontrole is op de straten. Volgens de E3 gameplay wordt er om je identiteit en papieren gevraagd om aan te tonen dat jij wel toegang hebt om in beide zones rond te struinen. Tijdens deze E3 beelden is er ook verteld dat de meeste beslissingen die je neemt invloed hebben op de omgeving. Hierdoor wordt controle bijvoorbeeld nog strenger.
Dit alles speelt zich af in verschillende lokaties. Als hoofdgebied van de game wordt Praag gebruikt. Hier maak je ook kennis met een gebied genaamd Golem City, de thuishaven voor veel mensen met modificaties. Het verschil tussen de soorten mensen is dan ook een van de punten waar je in Deus Ex Mankind Divided telkens mee te maken krijgt.
93599

Augmentaties zijn de baas

Augmentaties zijn je primaire overlevingsweg. Als een beest dat vertrouwt op zijn instincten, is Jensen ook één met zijn mechanische aanpassingen. Mankind Divided wordt dan ook een grote test voor al je hypermoderne modificaties.
In de game krijg je een set nieuwe augmentaties tot je beschikking, om je niet zonder lege handen te laten zitten, letterlijk. Zo kan de semi-cyborg Jensen met zijn handen ‘nanoblades’ schieten om zijn vijanden van een afstand om te leggen. Ook krijg je de beschikking over een soort energiekanon en tesla upgrade waarmee je meerdere vijanden tegelijkertijd onder stroom kan zetten.
Naast aanpassingen die moorden, heeft Jensen nog een aantal nieuwe technische snufjes in zijn bezit. Zo kan je bijvoorbeeld van een afstand hacken. Daarnaast kan je door muren heen kijken en de uitrusting van vijanden bekijken. Vergelijkbaar met de Blink vaardigheid van Dishonored, kan je straks ook korte stukjes verplaatsen met een enorme snelheid!
93600

Breach voor het hacken

Tijdens een pre-E3 livestream heeft ontwikkelaar Eidos een aantal verrassende aankondigingen gedaan met betrekking tot het Deus Ex universum. De eerste beelden van Deus Ex GO zijn getoond, waarbij je in een turned-based strategie spel puzzels moet oplossen. Maar het echte werk begint pas met de Breach modus.
In de Breach modus krijg je een heel andere kant van Mankind Divided voorgeschoteld. In deze arcade-achtige modus word je de digitale wereld ingestuurd. Met een pixelachtige alter ego krijg je Deus Ex voorgeschoteld in zijn puurste vorm: simpele vormen, harde kleuren en een uitgebreide collectie aan augmentaties en schietgerei.
Je doel in Breach is om servers te hacken en verscholen data te stelen om geheimen aan het licht te brengen. Dit gaat echter niet zo makkelijk, want deze geconstrueerde omgevingen worden een partijtje goed bewaakt! Geen firewalls en virusscanner moeten de gevoelige informatie beschermen, maar heuse pixel soldaten komen je het leven zuur maken. Gelukkig kan je upgrades aanschaffen en modifiers toevoegen om beter je mannetje te staan.
93601

Uitgebreide release

Een van de belangrijkste Deus Ex Mankind Divided details is de releasedatum. Op 23 augustus kan je al aan de slag met het tweede deel waarin Jensen de hoofdrol speelt. De game komt uit voor de Xbox One, PS4 en PC.
Naast een standaard versie kent Deus Ex Mankind Divided ook een speciale Collector’s Edition, die voor 129,00 euro over de toonbank gaat. Zo bevat deze editie een steelcase, een beeldje van Adam Jensen en een 48 pagina tellend artbook. Naast fysieke bonussen komt de Collector’s Edition met digitale extra’s. Zo krijg je ook in-game een paar boeken, een extra missie en exclusieve outfits.
Ben je benieuwd naar hoe wij Deus Ex Mankind Divided ondervonden hebben? Bekijk dan nog eens onze preview van de gameplay van de E3 2015!

Populair Nieuws

Laatste Reacties