Top 10 E3 games voor 2016 - De tofste games die dit jaar uitkomen

Article
woensdag, 22 juni 2016 om 17:35
xgn google image
E3 2016 zit erop en ook dit jaar zijn er weer tientallen games aangekondigd en getoond op de beurs. Maar welke E3 2016 games die dit jaar uitkomen zijn nog eigenlijk het tofst? Je leest het in de top 10 E3 games voor 2016!

10. South Park The Fractured But Whole

We beginnen de lijst met een titel die zichzelf niet al te serieus neemt. South Park The Fractured But Whole neemt het goede van het vorige deel en bouwt daarop verder. Bovendien kun je nu door South Park lopen als een superheld!
De humor in de game is van de bovenste plank, mede door de hulp van Matt Stone en Trey Parker, de bedenkers van de televisieserie. Ook het uiterlijk van de game heeft hetzelfde stijltje als de serie, en daardoor voelt de game enorm authentiek aan.
Met meer klasses dan voorheen, en opgefriste gameplay moet South Park The Fractured But Whole een avontuur bieden waar hoogstwaarschijnlijk een lach en een traan gelaten wordt. Mede hierdoor vind je South Park The Fractured But Whole terug op een mooie tiende plek in de top 10 E3 games voor 2016.
release: 6 december voor PS4, Xbox One en PC.
93366

9. FIFA 17

Van South Park gaan we naar heel wat anders. FIFA 17 belooft dit jaar alles overhoop te gooien in vergelijking met vorige delen. Zo is er de overstap gemaakt naar de Frostbite engine, en bevat de game dit jaar een heuse singleplayer! Hierin probeer je als spits Alex Hunter naam te maken in het betaalde voetbal, en krijg je mee hoe dat er naast het voetballen nou eigenlijk aan toe gaat.
Zeker in Nederland is FIFA elk jaar weer populair, en met FIFA 17 is het zeer waarschijnlijk dat die trend zich voortzet. Met zoveel nieuwe elementen in de game, moet je natuurlijk oppassen dat je de fans niet te veel afschrikt. De gameplay moet wel vertrouwd aan blijven voelen.
Met de welkome nieuwe elementen in de serie verdient FIFA zeker een plekje in deze top 10 E3 games voor 2016. In september is het al weer zover, dan kun je weer tegen de digitale bal aantrappen om je vrienden te slim af te zijn.
release: 29 september voor PS4, Xbox One, PC, PS3 en Xbox 360
93367

8. Fora Horizon 3

Dan een racegame. Forza Horizon 3 is tijdens de persconferentie van Microsoft aangekondigd, en komt al in september uit voor de Xbox One en PC. Ditmaal reis je af naar Australië om de boel eens flink te verkennen in je snelle bolide.
De verscheidenheid aan gebieden belooft een diversiteit in de gameplay, en natuurlijk een heleboel pracht en praal om van te watertanden tijdens de vele races die je gaat voltooien. Val Lamborghini’s tot Jeeps, elke soort auto die je je kunt wensen zit in Forza Horizon 3.
De game is een van de weinigen binnen het racegenre die nog dit jaar moet verschijnen, met Forza Motorsport als tegenhanger. Maar met de aankondiging op de E3 dit jaar, en een release voor die van Gran Turismo, heeft Forza Horizon 3 zich zo de top 10 E3 games van 2016 binnengeracet.
release: 27 september voor Xbox One en PC.
93368

7. Gears of War 4

Naast racen is Microsoft met nog een andere titel groots aanwezig op de E3 in Los Angeles. We hebben het natuurlijk over Gears of War 4, de cover-based shooter die al jaren het paradepaardje van de Xbox lijn is.
Dit vierde deel speelt zich 25 jaar na de gebeurtenissen uit Gears of War 3, en jij neemt de zoon van Marcus Fenix onder je hoede. J.D. Fenix vecht samen met twee anderen tegen een nieuwe vijand die de mensheid bedreigt.
Tijdens de persconferentie van Microsoft dit jaar werd de game uitgebreid getoond, en was te zien hoe de wereld van Gears of War 4 helemaal is verwoest door de grote oorlog tegen de Locust en Lambent. Gigantische wervelwinden, en diepe afgronden, het leven op de planeet Sera is niet meer zo fijn als voorheen.
release: 11 oktober voor Xbox One en PC.
93369

6. Watch Dogs 2

Watch Dogs 2 werd eerder dit jaar al aangekondigd door Ubisoft, en niet geheel verrassend was de game een van de paradepaardjes tijdens de persconferentie van de uitgever. Opnieuw kun je je begeven in de wereld van het hacken, ditmaal met een nieuw hoofdpersonage.
Ook de stad waarin je rondloopt in Watch Dogs 2 is anders dit keer. San Francisco is ditmaal jouw digitale speeltuin waar je jouw hackerskunsten op kunt gebruiken. De game belooft meer interactiviteit met de objecten in je omgeving, waaronder voertuigen en mensen om je heen.
Watch Dogs 2 belooft het rauwe van het origineel links te laten, en in plaats daarvan een vrolijkere wereld te bieden om in te spelen. Of de game ook daadwerkelijk een waardige opvolger is, weten we als de game in november uitkomt. Voor nu weet de game onze nieuwsgierigheid zeker te wekken, en een plekje in de top 10 E3 games voor 2016 is dan ook zeer gepast.
release: 15 november voor PS4, Xbox One en PC
93370

5. Dishonored 2

Vorig jaar verraste Bethesda vriend en vijand door Fallout 4 te onthullen én te verkondigen dat de game nog eind dat jaar uitkwam. Tijdens E3 2016 is Dishonored 2 de grote game waarmee Bethesda loopt te pronken, en met goede reden.
Dit tweede deel speelt zich af na het origineel, en opnieuw kun je in de rol kruipen van lijfwacht Corvo. Ditmaal kun je echter ook kiezen om met Emiliy te spelen, de voormalig keizerin van Dunwall. Beide karakters hebben een verschillend arsenaal aan krachten, waardoor je beiden moet hebben geprobeerd om de beste ervaring uit de game te halen.
Dishonored 2 biedt je de stealth gameplay uit de eerste game, en zorgt ervoor dat het fris en nieuw aanvoelt. Deze first-person actiongame staat terecht in de top 10 E3 games voor 2016. In november krijg jij de kans om het rijk weer voor je terug te winnen, want dan komt de game voor beide consoles en PC uit.
release: 11 november voor PS4, Xbox One en PC
93371

4. Mafia III

Met Mafia III wil 2K Games eind dit jaar knallen. De game speelt zich af in de fictieve stad New Bordeaux, geïnspireerd door het bestaande New Orleans. In Mafia III speel je als Lincoln Clay, en zoek je wraak nadat de Italiaanse maffia jouw hele familie heeft uitgemoord.
Dit doe je door samen met drie bondgenoten de hele stad op stelten te zetten. Niets en niemand die iets te maken heeft me de dood van jouw familie blijft gespaard, en je kunt tijdens het spelen de hele wereld op je eigen gemakje exploreren.
Mafia III belooft een open-wereldgame van formaat te worden. Met grafische pracht, veel vrijheid, een verscheidenheid aan activiteiten en een interessant verhaal moet dat wel goedkomen. In de top 10 E3 games voor 2016 hoort Mafia III zeker thuis.
release: 7 oktober voor PS4, Xbox One en PC
93372

3. Battlefield 1

Dan komen we aan bij een van de meest geanticipeerde shooters van dit jaar: Battlefield 1. Sinds de aankondiging van de game in mei kunnen de miljoenen fans niet wachten om met het nieuwe pareltje van DICE aan de slag te gaan. Het thema van de Eerste Wereldoorlog slaat dan ook enorm aan bij het grote publiek.
Tijdens EA Play werd de multiplayer van deze gigant voor het eerst gedemonstreerd, en toen werd al snel duidelijk dat op welke schaal Battlefield 1 je de actie voorschotelt. Voertuigen zijn groter dan ooit tevoren, en de 64-man multiplayer potjes zijn opnieuw van de partij.
Dit alles draait op de vertrouwde Frostbite engine, waarvan bekend is dat deze prachtige graphics op je scherm kan toveren. Die grootse actie in combinatie met watertandend mooie graphics zorgt ervoor dat Battlefield 1 zich zo de top 10 E3 games voor 2016 binnenschiet.
release: PS4, Xbox One en PC
93373

2. Final Fantasy XV

Final Fantasy XV is al langere tijd enorm populair, en ook tijdens de E3 persconferentie van Sony kon je de game in actie zien. De grootse gevechten zijn een lust voor het oog, maar ook nog eens super spannend. Je merkt dat de game enorm veel Japanse invloeden heeft, mede door de traditionele gameplay.
Zo kan het vechtsysteem goed vergeleken worden met die van de Kingdom Hearts serie, eveneens van Japanse makelij. Toch betekent dit niet dat alle westerse gamers niet kunnen genieten van alle pracht en praal die Final Fantasy XV heet. Wereldwijd wachten gamers met smart op de release in september.
Om de boel nog interessanter te maken kondigde Sony tijdens zijn persconferentie ook PlayStation VR-ondersteuning voor de game aan. Op die manier kun je je helemaal onderdompelen in de wereld van Final Fantasy XV. Dit grootse avontuur staat trosts op plek twee in de top 10 E3 games voor 2016. Maar welke game staat er op één?
release: 30 september voor PS4 en Xbox One
93374

1. The Last Guardian

De nummer één in dit lijstje is natuurlijk The Last Guardian. De game is al jaren in ontwikkeling en meerdere keren werd al gedacht dat The Last Guardian nooit het licht zou zien. Tot vorig jaar, toen Sony plots groot opende met de game.
Nu is het 2016, en The last Guardian release komt steeds dichterbij. Tijdens E3 2016 heeft Sony eindelijk een releasedatum geplakt aan de game, en in oktober kunnen alle fans die zo lang gewacht hebben met de game aan de slag.
Het avontuur met griffioen Trico belooft een emotionele rit te worden, dus hou die zakdoeken maar bij de hand. Of The Last Guardian in oktober al onze harten weet te veroveren, weten we in oktober. Voor nu kunnen we eigenlijk niet wachten op de The Last Guardian, en een nummer een positie in de top 10 E3 games voor 2016 is meer dan terecht!
release: 25 oktober voor PS4