Top 5 beste E3 co op games - Samen is altijd leuker!

  De E3 persconferenties zitten erop en dat betekent dat we de balans op kunnen maken. Dit keer gaan we kijken wat nu de beste E3 co op games zijn die van de grootste beurs ter wereld zijn afgekomen. Daarom nu dan ook hier de top 5 beste E3 co op games

  Hoewel elke game tegenwoordig wel een vorm van multiplayer heeft, hebben maar weinig games nog door hoe je een echt goede co op moet maken. De games in deze top 5 beste E3 co op games lijken het na hun aankondiging in ieder geval wel goed te doen.

  Want de nieuwe co op games zien er niet alleen heel goed uit. Ook de nieuwe gameplay van de verschillende games die getoond zijn op de E3 lijkt zeer goed te werken.

  In deze special lichten we de belangrijkste en beste co op games uit. Zodat jij weet welke games je moet halen om met meerdere mensen te spelen. Daarom ook hierbij: de top 5 beste E3 co op games!

  5. Forza Horizon 3

  We trappen deze top 5 beste E3 co op games af met de nieuwste racer uit de stal van Microsoft. We kunnen uren aaneen praten over hoe tof die nieuwe Lamborghini Centenario er in de trailer uitzag. Of wat te denken van hoe strak de omgeving er in het spel uit lijkt te zien? Maar daar gaat deze top 5 beste E3 co op games niet over.

  Deze top 5 gaat over goede co op in een nieuwe game en het lijkt erop dat Forza Horizon 3 die zeker gaat krijgen. Van snelle races in een team tot ervoor zorgen dat fans naar jouw race evenement komen, alles is vertegenwoordigd in deze nieuwe racer. Je zorgt er tijdens de nieuwe racinggame dat je een zeer vet festival organiseert en daarvoor kun je online je vrienden uitnodigen om deel te nemen aan je festival. Wanneer je vrienden het in deze co op modus goed doen, dan trek je meer mensen in de game en verdien je weer meer geld.

  En het mooie aan de co op gameplay van Forza Horizon 3 is dat jij de touwtjes in handen hebt. Ben je het zat dat een van je racevrienden steeds onder de maat presteert of ben je een van je vrienden in het algemeen gewoon zat? Dan is er niets aan de hand, want als baas van je eigen race-evenement kun je die vriend ontslaan.

  Genoeg reden om Forza Horizon 3 als toffe co op game in huis te halen en daarnaast al helemaal genoeg reden om Forza Horizon 3 in deze top 5 beste E3 co op games te zetten!

  4. For Honor

  Van racen met snelle auto’s in Australië, naar vechten met ridders, samoerai en vikingen. Het verhaal van For Honor is prima in je eentje te doorlopen, maar niets is zo leuk om een van je vrienden als krijger naast je te hebben staan. Kies een kant en vecht je een weg naar de winst.

  For Honor heeft een co op verhaalmodus voor twee spelers en dat betekent in ieder geval dat je niet alleen de strijd aan hoeft te gaan. Je kunt zowel online co op spelen als offline splitsscreen co op, op deze manier weet je altijd zeker dat je een van je vrienden naast je hebt. Naast deze co-op is er uiteraard nog een muliplayer.

  Zoals de meeste mensen wel weten is het verhaal van For Honor een bijzondere, de game speelt zich af in een alternatieve realiteit. De vikingen, ridders en samoerai hebben er jaren over gedaan om weer tot de volle strijdmacht te komen die ze in de game zijn. Jij als speler kruipt in de huid van de sterkste krijger van een van de drie facties.

  De vriend aan je zijde kruipt dan in de huid van een andere sterke krijger en op die manier trek je samen ten strijde. Vanwege dit concept heeft For Honor wat ons betreft zijn vierde plek in deze top 5 beste E3 co op games meer dan verdiend!

  3. Scalebound

  Gigantische draken en huizenhoge monsters, combat die eruitziet alsof het regelrecht uit Devil May Cry komt en daarnaast ook nog eens een grafisch meesterwerk. Zo’n ervaring is al tof om alleen te beleven, maar je hebt in de nieuwe titel van Microsoft ook de mogelijkheid om het met je vrienden te beleven.

  In Scalebound kun je met drie vrienden online monsters ten val brengen. Deze monsters zijn zoals gezegd gigantisch en je haalt ze dan ook niet zo maar neer. Gelukkig heb je naast de drie vrienden die je bijstaan in de strijd ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van je eigen draak. En dat is waar de lol zo te zien pas begint.

  Want de gameplayvideo die tijdens de E3 persconferentie werd getoond gaf meer dan genoeg stof tot nadenken. Hoe ga je een vijand te lijf? Hoe werkt de co op in de game nou eigenlijk precies? Moet je gecoördineerd met je vrienden aan de slag of kun je blind op een monster inhakken totdat je dat zelf hebt neergehaald?

  Deze vragen laten in ieder geval zien hoeveel potentie Scalebound nu eigenlijk heeft en hoeveel plezier je er waarschijnlijk met je vrienden aan kunt beleven. En zeg nou zelf, is dat niet waar een co op game in essentie om draait? Wij denken van wel en dat is ook de reden dat Scalebound de derde plek in deze top 5 beste E3 co op games heeft verdiend.

  2. Gears of War 4

  Microsoft is goed vertegenwoordigd in deze lijst en dat is alleen maar ten verdienste van het bedrijf. Gears of War staat er eigenlijk al jaren om bekend dat het een toffe multiplayer heeft en nu lijkt de nieuwe co op in de titel ook erg tof te gaan worden. Tijdens de persconferentie op de E3 hebben we kunnen zien hoe de nieuwe Gears of War 4 een zeer toffe co op lijkt te gaan krijgen.

  Iedereen heeft elke missie weer een taak en het is zaak om zo goed mogelijk samen te werken wanneer je in deze game wilt slagen. De nieuwe vijand is zo mogelijk nog slimmer dan de Locust Horde uit de voorgaande 3 games. Hierdoor wordt het ook belangrijker dat jij en je teammaten slimmer worden. Nu kun je het aan de computer overlaten om je het beste bij te staan, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je niemand hebt om tegenaan te zeuren als het fout gaat.

  Leuker is het natuurlijk om samen met je vrienden de strijd tegen de nieuwe vijand aan te gaan. Dekking geven en dekking zoeken is een stuk makkelijker om te vragen wanneer je samenwerkt met vrienden dan met een computer. Twee mensen weten meer dan een en wanneer je dus met je vrienden speelt weet je waarschijnlijk ook sneller welke kant je op moet. In Gears of War kun je namelijk zowel offline splitscreen als online met twee spelers de verhaallijn doorlopen.

  Gears of War 4 moet het toppunt van coöperatief spelen zijn, maar er is toch een titel die de eerste plaats meer heeft verdiend dan deze nieuwe Gears. Welke game staat er op 1 in deze top 5 beste E3 co op games?

  1. Ghost Recon Wildlands

  Dat is niets minder dan Ghost Recon Wildlands. Ubisoft blies ons vorig jaar al van onze sokken toen ze de gameplay van de nieuwe titel lieten zien. Natuurlijk staat Ghost Recon er al die jaren al om bekend dat deze een zeer tactische shooter is en dat betekent dat het in co op alleen nog maar intenser kan worden.

  Tijdens de Ubisoft persconferentie van dit jaar zagen we hoe intens het nou precies zou gaan worden. De spelers verkregen informatie door een inval te plegen op een kleine basis, om vervolgens af te reizen naar een veel grotere basis. Zodra je aankomt bij de basis moet je eerst je aanvalsplan bedenken. In Ghost Recon Wildlands is het mogelijk om met vier spelers tegelijk online de game en de missies te doorlopen.

  Dit uitdenken van een aanvalsplan alleen al maakt dat je goed moet communiceren met je vrienden. Normaal gesproken plan je dit samen met de computer, maar het is natuurlijk toffer wanneer je onverwachte momenten creëert door met je vrienden op pad te gaan.

  Wanneer het aanvalsplan wordt uitgevoerd als je de game in co op speelt heb je de kans dat je onvoorspelbare momenten voorgeschoteld krijgt. De computer doet namelijk meestal gewoon wat er van hem verwacht wordt. Maar wanneer een van je vrienden vergeet wat nou ook alweer het plan was en rogue gaat, dan weet je zeker dat de poep tegen de ventilator komt.

  Dit gegeven lijkt het ons in ieder geval meer dan genoeg reden om de nieuwe Ghost Recon Wildlands de eerste plek in deze top 5 beste E3 co op games te zetten. Laat ons maar aan de slag gaan tegen een drugsbaron. Is het al 7 maart?

  Lees voor meer informatie over de E3 2016 onze specials in het E3 overzicht.

  Forza Horizon 3

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.