Top 10 Disney film remakes om naar uit te kijken - klassiekers in een nieuw jasje!

  De remakes van Disney films vliegen ons tegenwoordig om de oren. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de top 10 Disney film remakes om naar uit te kijken. Hierdoor weten jullie precies welke klassiekers en meer recente Disney-werken opnieuw uitgebracht worden.

  Walt Disney Motion Pictures

  Er is al een heel aantal Disney live-action remakes uitgekomen. Films zoals Aladdin en The Lion King zijn met open armen ontvangen en deden het goed op het witte doek. Toch is er nog genoeg te vinden in de Disney-archieven om opnieuw uit te brengen met echte acteurs of CGI, om ons opnieuw te laten smullen.

  10. Maleficent: Mistress of Evil

  Angelina Jolie komt weer terug als Maleficent in de sequel van de eerste film. Nu is dit is niet een echte remake omdat het een tweede deel is van de live-action film op Sleeping Beauty, maar dat maakt het nog steeds een halve remake. Aan te trailers te zien wordt het een sterke film en daarom konden wij het niet laten om hem niet op deze lijst te zetten.

  In de eerste film zagen we hoe Maleficent (Angelina Jolie) een band vormde met Aurora en ze haar vleugels weer terug kreeg na een heftige strijd. Nu gaan we zien hoe het gaat nadat Aurora en prins Philip met elkaar trouwen. Gaat dit sprookje vlekkeloos verlopen? Wij denken van niet.

  Maleficent: Mistress of Evil zal op het witte doek te zien zijn vanaf 18 oktober 2019.

  Walt Disney Studios

  9. The Little Mermaid

  Onder de zee leeft een kleine zeemeermin die graag een mens wil worden. Iedereen kent het verhaal wel, gezien dit één van de grootste films uit 1989 was. Het verhaal van Ariël die samen met haar vrienden Sebastiaan en Botje de knappe prins Erik op een boot ziet en op slag verliefd wordt op de man is een klassiek Disney-sprookje.

  Nu krijgt het klassieke sprookje ook een remake, maar hierover is nog niet veel bekendgemaakt. Wel weten we dat actrice en zangeres Halle Bailey Ariël gaat spelen in de live-action remake van de film. De geruchten doen de ronde dat Jacob Tremblay de vis Flouder (Botje) gaat spelen en dat actrice en rapper Awkwafina de rol van Scuttle (Jutter) op zich zal gaan nemen.

  Er is nog geen officiële releasedatum bekend, maar naar verluidt zou de productie van de film in april 2020 beginnen.

  Walt Disney Productions

  8. Cruella

  Onze 'favoriete' hondenhater komt terug op het grote scherm met een origin story. We gaan Cruella DeVil op een jongere leeftijd volgen. Hierdoor gaan we eindelijk de reden achterhalen waarom de vrouw zo'n hekel heeft aan de knuffelige viervoeters. De enige rol die al bevestigd is, is Emma Stone die de jonge Cruella nieuw leven gaat inblazen. Of er in deze film ook weer 101 Dalmatiërs voorbij zullen komen, is nog onbekend.

  We mogen de remake verwachten vlak voor kerst, want de film staat gepland voor 24 december 2020.

  Walt Disney Studios

  7. Mulan

  China is verwikkeld in oorlog en de jonge Mulan besluit om, verkleed als man, het leger in te gaan. Dit doet ze om haar vader, al een oude veteraan, te redden van de dienstplicht. Deze Disney-klassieker krijgt gelukkig ook een live-action remake. De productie van de film is alleen niet makkelijk verlopen voor Disney.

  Het script was al geschreven, maar dit bleek niet goed genoeg te zijn en de schrijvers werden bovendien beschuldigd van het 'witwassen' van de film. Er zou een nieuwe hoofdpersonage zijn toegevoegd, een blanke man, en het grootste gedeelte van de cast zou ook niet van Aziatische afkomst zijn. Vrij opmerkelijk voor een film die zich volledig afspeelt in China.

  Het script is inmiddels herschreven en de cast en crew zijn druk bezig om de film te schieten. De première van de film staat gepland voor 27 maart 2020.

  Walt Disney Studios

  6. Lady and the Tramp

  Het liefdesverhaal van twee honden. Bijna iedereen kent het wel het verhaal van Lady and the Tramp - Lady en de Vagebond in het Nederlands. Lady wordt als cadeau gegeven aan een gezin en wordt ontvangen alsof ze lid is van de koninklijke familie. Het leven van Lady is perfect, totdat het gezin een baby krijgt, op vakantie gaat en tante Saar komt oppassen.

  Tante Saar heeft helemaal niks met honden en laat dit ook meteen blijken, waardoor Lady besluit om weg te lopen. In de gevaarlijke buitenwereld legt ze daar voor het eerst haar ogen op Tramp, in het Nederland De Vagebond genoemd.

  Lady wordt in de komende live-action remake ingesproken door Tessa Thompson, terwijl Justin Theroux de rol van Tramp op zich neemt . De film is exclusief te zien op de streamingdienst Disney+ wanneer hij 12 november 2019 uitkomt.

  Walt Disney Studios

  5. The Sword in the Stone

  Dit klassieke Disney-verhaal is nog een remake die alleen te zien zal zijn op Disney+. We weten nog niet wanneer de film wordt uitgebracht maar wel weten we dat het filmen al op 24 september 2018 is gestart. Waarschijnlijk zal de film aankomende herfst uitgebracht worden.

  The Sword in the Stone vertelt het verhaal van de wees genaamd Wart, die ontdekt wordt door de eigenaardige, maar wijze, tovenaar Merlijn. Ondertussen is de koning van Engeland overleden, maar heeft hij geen erfgenaam achtergelaten. Er wordt een magisch zwaard in een steen gestoken en de persoon die het zwaard uit de steen kan trekken wordt direct gekroond als nieuwe koning van Engeland.

  Vele mensen proberen het zwaard uit de steen te trekken, maar het lukt niemand om er ook maar beweging in te krijgen. Zelfs de grootste spierbonken in het koninkrijk falen in hun pogingen. Alleen degene die waardig genoeg is om koning te worden kan het zwaard eruit halen. En dan is het de beurt aan de zwakke Wart om het te proberen...

  Walt Disney Pictures

  4. Tink

  Iedreen kent de verhalen rondom Peter Pan wel. Er zijn dan ook al talloze tekenfilms en films rondom de eeuwige jongen gemaakt en zelfs Hook (kapitein Haak) heeft een eigen film. In deze remake krijgen we het verhaal van Peter Pan te zien, maar deze keer door de ogen van Tinkerbell. De film zal dus hetzelfde verhaal vertellen als het origineel uit 1953, maar vanuit een ander perspectief. De film gaat dan ook dieper in op de geschiedenis en oorsprong van het elfje dat zo iconisch is voor Disney.

  Er is nog weinig informatie bekend over Tink. De film is in 2015 aangekondigd en daarna is er bijna niks meer naar buiten gekomen. We zullen dus moeten afwachten wanneer de film het levenslicht zal zien.

  Walt Disney Studios

  3. Pinocchio

  De houten pop die tot leven werd gewekt vormt nog zo'n iconisch Disney-verhaal. Het origineel was destijds de tweede lange animatiefilm van Disney. In de film zien we hoe Pinocchio wordt voorgelogen door de buitenwereld en hoe er misbruik wordt gemaakt van zijn naïviteit. Ondanks dat blijft de jonge Pinocchio dromen dat hij ooit een echte jongen wordt.

  De film zou oorspronkelijk worden geregisseerd door Paul King, die ook Paddington op zijn naam heeft staan. King is alleen van het project afgestapt. Guillermo del Toro zal nu het project leiden. Het script dat was geschreven door Pete Hedges en Chris Weitz wordt bovendien herschreven door Jack Thorne. Voor de rest is er nog weinig bekend, maar volgens de planning zal de film uit moeten komen in 2021.

  Walt Disney Pictures

  2. Peter Pan

  Onze favoriete vliegende jongen komt weer terug op het grote scherm. Eerder op de lijst stond al een film rondom het elfje Tinkerbell, maar Peter Pan komt ook weer terug. De kinderen van Dalen gaan weer op avontuur in Never Never land. Er zijn veel versies uitgekomen in de laatste jaren maar deze remake volgt het verhaal de originele animatiefilm van Disney uit 1953. David Lowery de regisseur van onder andere de Pete's Dragon remake zou deze film gaan regisseren.

  Sinds de aankondiging hebben we nog weinig gehoord van de film, dus er is nog geen releasedatum bekend. Ook is er nog geen bevestiging dat er begonnen is met filmen.

  Walt Disney Pictures

  1. Lilo & Stitch

  De film over de in een lab gemaakte alien krijgt ook een live-action verfilming van Disney. Het origineel kwam uit in 2002 en is de meest recente film die een remake krijgt. In Lilo & Stitch wordt de wetenschapper Jumba gearresteerd voor het maken van Stitch en het vers gemaakte wezen wordt daarna ter dood veroordeeld. De alien weet nog net op tijd te ontsnappen en komt terecht op aarde waar hij Lilo ontmoet.

  Er is nog weinig informatie bekend over de remake. Het enige wat er bekend is, is dat het script geschreven wordt door Mike van Waes en het een mix van CGI en live-action gaat worden. Dit laatste is in het geval van de vele aliens in de tekenfilm de beste optie om alles zo natuurlijk mogelijk over te zetten.

  Top 10 aankomende Disney film remakes

  Dit was onze top 10 Disney film remakes om naar uit te kijken. Kijk jij nog uit naar remakes van andere Disney-klassiekers? Laat het ons weten in de reacties hironder.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.