Top 10 beste Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken

  Het kalenderjaar 2019 belooft wederom een mooi gamejaar te worden met meerdere grote titels. Welke games moet jij goed in de gaten houden als je een Xbox One in je huiskamer hebt staan? Je leest het hier in onze top 10 beste Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken.

  Dit jaar verschijnen er niet alleen een paar exclusieve titels op de Xbox One, zoals Battletoads, Phoenix Point en Ori and the Will of the Wisps. Die games staan niet in de lijst, want die kan je vinden in de top 5 beste exclusieve Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken. Deze lijst een mix van exclusieve games en titels die op meerdere platformen uitkomen.

  10. Resident Evil 2

  Capcom bewees twee jaar geleden met Resident Evil 7 dat het survival horror genre verre van dood is. De game was op enkele momenten angstaanjagend en vanuit de first-person werden sommige aspecten nog veel enger. De ontwikkelaar hoopt het succes van die titel te evenaren met de Resident Evil 2 remake.

  In de game volg je het verhaal van beginneling Leon Kennedy en student Claire Redfield die uit Raccoon City moeten ontsnappen na een zombie-uitbraak. Kogels zijn schaars en precies richten is een pré om te overleven in de vele omgevingen die volgepropt zijn met ondoden. In onze hands-on merkten wij dan ook dat de maker erg zijn best heeft gedaan om het angstzweet over je rug te laten lopen.

  Resident Evil 2 komt op 25 januari uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Microsoft Studios

  9. Crackdown 3

  Op de negende plek in deze top 10 beste Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken vinden we Crackdown 3. De open-wereld titel is al meerdere malen uitgesteld, maar op 15 februari mag je weer chaos creëren in de stad New Providence. Dat allemaal met het doel om meerdere gewelddadige bendes uit te schakelen.

  Net zoals in Crackdown en Crackdown 2 moet je de straten van New Providence schoonhouden en bazen en Kingpins uitschakelen om de plaats veiliger te maken. Elk denkbaar middel mag daarvoor worden gebruikt, zoals een enorm arsenaal aan wapens, voertuigen en anders zelfs de gebouwen. In Crackdown 3 zijn sommige constructies namelijk op te blazen. Maak er dus gebruik van!

  Crackdown 3 komt op 15 februari uit voor de PC en Xbox One.

  8. Mortal Kombat 11

  Het bloederige en gewelddadige Mortal Kombat is al meer dan vijfentwintig jaar een gevestigde titel in het vechtgenre en Mortal Kombat 11 wil de formule van knoktitel niet al te veel wijzigen, maar wel opfrissen. Verwacht weer meerdere liters aan bloed, gedetailleerde omgevingen en natuurlijk de kenmerkende fatalities.

  Voor velen was de aankondiging van Mortal Kombat 11 een verrassing, want het spel werd niet echt verwacht. Tijdens The Game Awards 2018 werd de game aangekondigd en de opvolger van Mortal Kombat 11 moet een verfrissende toevoeging zijn voor de langlopende reeks. De serie komt ook voor het eerst in lange tijd weer naar een Nintendo-console en komt ook op de Switch uit.

  Mortal Kombat 11 verschijnt op 23 april voor de Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 4 en PC.

  7. The Outer Worlds

  Ontwikkelaar Obsidian Entertainment is een bezige bij in de game-industrie en levert om de twee jaar wel een RPG af. En in dat opzicht doet zij dat in 2019 ook, want dan komt The Outer Worlds uit. De game speelt zich af in ver universum waar vele megacorporaties alles opkopen, waaronder buitenaardse planeten. Aan jou om de ware beweegredenen van de corporaties te achterhalen.

  The Outer Worlds werd tijdens The Game Awards 2018 aangekondigd en heeft op het eerste gezicht veel weg van Fallout, wat niet zonder reden is. De originele makers van Fallout zijn namelijk ondergebracht bij Obsidian Entertainment en het bedrijf weet dus wel hoe zij dat Fallout-stijltje op het scherm tevoorschijn moet toveren.

  Vele elementen die we dan ook al bij Fallout en andere RPG’s hebben gezien zitten in The Outer Worlds: meerdere zijmissies, het hebben van dialoogkeuzes, meerdere NPC’s die je ook kan meenemen als kompaan en natuurlijk het sterker maken van jouw eigen, unieke personage. Mede daardoor heeft The Outer Worlds de zevende plek in de lijst top 10 beste Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken.

  The Outer Worlds moet in 2019 verschijnen op de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  6. Sekiro: Shadows Die Twice

  FromSoftware keert in 2019 ook terug en levert dan Sekiro: Shadows Die Twice af. De maker van de Dark Souls games en Bloodborne gaat met Sekiro een iets andere kant op dan in de vorige titels. Wees niet gevreesd, de genadeloze moeilijkheidsgraad uit die games is nog steeds aanwezig in Sekiro, maar het decor verplaatst zich naar Japan rond 1500.

  Als een lid van de Shinobi, de lijfwachten van een jonge heerser, moet jij wraak nemen op een rivaliserende bende. Dit doe je met wat bijzonderheden, waaronder een prothetische linkerarm die voor meerdere doeleindes dient. Een voorbeeld daarvan is een grappling hook waarmee je binnen de kortste keren grote afstanden kunt overbruggen.

  Sekiro: Shadows Die Twice heeft die kenmerkende aspecten van Dark Souls en Bloodborne, maar probeert ook verfrissend te zijn met meerdere nieuwe gameplayelementen: doodgaan is misschien niet het einde? FromSoftware wil daar nog niet teveel over loslaten, dus het is wachten tot de release.

  Sekiro: Shadows Die Twice komt op 22 maart 2019 uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Ubisoft

  5. Far Cry New Dawn

  Wat als je door God op aarde bent gezet om een Apocalyps te voorkomen, maar dit gebeurt toch? Het is de vraag die Joseph Seed zich zal afvragen na de gebeurtenissen uit Far Cry 5, want Far Cry New Dawn kent een nieuwe wereld op een bekende map. De bommen zijn gevallen en zeventien jaar later proberen overlevenden de community in Hope Country op te bouwen.

  In New Dawn zwaait de gelovige Seed niet de scepter, maar zijn het de tweelingen Mickey en Lou die voor veel rumoer gaan zorgen. Waarschijnlijk gaat New Dawn ook duidelijk maken wat er nu precies is gebeurd met Seed en natuurlijk jouw personage uit Far Cry 5. Interessant, daarom is New Dawn op de vijfde plek te vinden in de top 10 beste Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken.

  Far Cry New Dawn komt op 15 februari uit voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  4. Devil May Cry 5

  Op de vierde plek in de top 10 beste Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken is Devil May Cry 5 te vinden. De hack-n-slash game verwelkomt wederom oud-bekenden Nero en Dante en in de vijfde game uit de reeks krijg je de controle over beide heren. Er is genoeg veranderd ten opzichte van de vorige games.

  Zo heeft Nero een robotarm genaamd de Devil Breaker waarmee jij jouw vijanden flink kan afraffelen. Het theatraal neerslaan van monsters en ander gespuis is iets wat al is verbonden aan de franchise sinds het eerste deel uit 2001, waarin je meerdere brute aanvallen achter elkaar kunt uitvoeren om de combometer te zien oplopen. Ook de vijfde titel in de reeks belooft die overdreven factor te hebben, zoals wij al zagen in onze Devil May Cry 5 hands-on.

  Devil May Cry verschijnt op 8 maart voor de Xbox One, PC en PlayStation 4.

  3. Kingdom Hearts 3

  Lang hebben fans erop moeten wachten, maar eind januari is het dan eindelijk zover: de langverwachte release van Kingdom Hearts 3. Voor velen zal het een Disney-droom zijn die uitkomt en hopelijk veel onbeantwoorde vragen eindelijk gaat beantwoorden.

  Als Sora wordt je wederom bijgestaan door Donald, Goofy en nog vele andere personages uit de eerdere games, zoals King Mickey en Riku. Het doel is het vinden van de zeven Guardians of Light om de kwaadaardige Xehanort te stoppen.

  Kingdom Hearts 3 komt op 29 januari uit voor de Xbox One en PlayStation 4.

  Microsoft

  2. Gears 5

  De wereld van Gears of War biedt nog genoeg verhaallijnen om gamers mee bezig te houden en ontwikkelaar The Coalition weet dat. Met haar eerste echte Gears of War game, Gears of War 4, heeft de maker laten weten dat zij de taak van Epic Games uitstekend heeft overgenomen. Die game kreeg van ons dan ook een 8.8 in de review.

  Nu is het aan The Coalition om een denderend vervolg te maken en tijdens E3 2018 heeft de maker laten weten dat wij in 2019 aan de slag kunnen met Gears 5. Het is te hopen dat de maker wederom een actievol avontuur op ons scherm weet te toveren en een Horde modus toevoegt waar fans talloze uren in zullen stoppen. Mede daarom staat de game in de top 10 beste Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken.

  Gears 5 moet in 2019 uitkomen op de Xbox One en PC.

  EA

  1. Anthem

  Op de eerste plek in deze top 10 beste Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken staat Anthem. Er hangt veel af van BioWare’s nieuwste titel na een grote leegloop van bekende ontwikkelaars binnen het bedrijf en het matige Mass Effect: Andromeda. Door die laatste game staat de Mass Effect serie zelfs even in de ijskast.

  De game kent single- en multiplayer elementen in een gedeelde wereld waar jij drie andere teamleden kunt tegenkomen. Samen met je team kan je strijden tegen bloeddorstige monsters, meedogenloze plunderaars en ruïnes en verkennen. BioWare en uitgever EA hebben een flinke hype rondom de game gecreëerd en in februari gaan wij zien of het de hype waard is.

  Anthem verschijnt op 22 februari voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Beste Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken

  Dit zijn de top 10 beste Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken. Naar welke game kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  Resident Evil 2 Remake

  Verkijgbaar vanaf 25 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.