Vijf redenen waarom je Kingdom Hearts 3 moet kopen!

  Het is bijna niet voor te stellen, maar morgen komt Kingdom Hearts 3 uit op PlayStation 4 en Xbox One. Dertien jaar na de release van Kingdom Hearts 2 zullen we eindelijk zien hoe de Xehanort-saga afloopt. Dit zijn de vijf redenen waarom je Kingdom Hearts 3 straks moet kopen!

  5. Geweldige soundtrack

  De muziek in Kingdom Hearts heeft altijd enorm weten bij te dragen aan het verhaal vol emotionele wendingen. De meest memorabele nummers uit de verschillende soundtracks zijn zonder twijfel Simple and Clean en Sanctuary van de Japanse popzangeres Utada Hikaru. Dit zijn respectievelijk de themanummers van Kingdom Hearts en Kingdom Hearts 2.

  Ook voor Kingdom Hearts 3 keert Utada Hikaru terug en deze keer heeft ze niet één, maar zelfs twee themanummers geschreven. De eerste hiervan werd eerder dit jaar in een trailer aangekondigd en draagt de titel Don't Think Twice. Het tweede nummer, dat Face My Fears heet, is een samenwerking tussen Utada en dubstep-artiest Skrillex. Beide nummers lijken weer enorm bij te gaan dragen aan het echte Kingdom Hearts-gevoel! Een goede reden om Kingdom Hearts 3 te kopen wanneer de game uitkomt.

  4. Terugkeer van oude bekenden

  Utada Hikaru is niet de enige oude bekende die terugkeert voor Kingdom Hearts, want het lijkt erop dat Kingdom Hearts 3 een enorme hoeveelheid personages zal bevatten die we al een tijdje niet meer hebben gezien. Zo is bijvoorbeeld al bevestigd dat onder anderen Ansem, Xemnas, Vanitas en Young Xehanort lid zijn van de nieuwe Organization.

  Ook wordt er in de trailers sterk gehint naar de terugkeer van Roxas en Xion, die allebei een sterke connectie hebben met Sora. Dit is nog maar het tipje van de sluier, want er zijn nog veel meer personages onthuld en alles lijkt erop te wijzen dat Kingdom Hearts 3 over gaat lopen van de personages. Denk bijvoorbeeld aan Riku, Kairi, Axel, Terra, Ventus en Aqua. Al deze bekende gezichten zorgen ervoor dat Kingdom Hearts 3 kopen een stuk verleidelijker wordt!

  3. Mooier dan ooit tevoren

  Hoewel er sinds de release van Kingdom Hearts 2 nog talloze Kingdom Hearts-games zijn uitgekomen, waren al deze games oorspronkelijk bedoeld voor handhelds. Kingdom Hearts 3 is hiermee de eerste volledige nieuwe game die je voor een home console kan kopen in dertien jaar. Twee jaar geleden kregen we natuurlijk al een klein voorproefje met de release van Kingdom Hearts 0.2 Birth By Sleep -A Fragmentary Passage-. Dit deel duurde grofweg 2,5 uur en diende meer als een soort demo voor Kingdom Hearts 3.

  Kingdom Hearts 3 is volledig in de Unreal Engine 4 gemaakt en dat komt maar al te duidelijk naar voren in de trailers. Sora en zijn vrienden kwamen nooit eerder zó scherp in beeld. Datzelfde geldt overigens voor antagonist Master Xehanort, wiens rimpels in 4K-resolutie straks wel heel makkelijk te tellen zullen zijn. Ook de Disney-werelden zien er overigens fantastisch uit, maar daarover later meer!

  2. Epische conclusie

  Alles wat er tot nu toe is gebeurd in de Kingdom Hearts-reeks heeft naar dit moment toe geleid. Het verhaal van Kingdom Hearts, dat over een tijdspanne van alweer bijna 17 jaar is opgebouwd, zal straks tot een climax komen. In Kingdom Hearts 3 zullen Sora en zijn vrienden het opnemen tegen Master Xehanort en de Organization in de ultieme strijd. Voor zowel de fans als de personages is het een lange rit geweest die nu eind januari tot een einde gaat komen.

  Als we de verschillende trailers mogen geloven, belooft deze afsluiter van de Xehanort-saga een zware emotionele achtbaan te gaan worden. Zo lijkt het er in de Final Battle Trailer op alsof Sora er in het laatste gevecht alleen voor komt te staan. Kan Sora de Seekers of Darkness verslaan of zal Master Xehanort toch overwinnen? De tijd zal het ons leren! Voor fans van de serie is het in ieder geval de ultieme reden om Kingdom Hearts 3 te kopen, maar er is nog één reden die beter is.

  1. Talloze nieuwe Disney- en Pixarwerelden!

  Kingdom Hearts is op de eerste plaats natuurlijk een bizarre crossover tussen Final Fantasy en Disney. Hoewel we over die eerste franchise niet veel meer horen, zit Kingdom Hearts 3 gelukkig wel gewoon vol met fantastische nieuwe Disney-werelden en voor het eerst in de reeks ook Pixar-werelden. Zo reizen Sora, Donald en Goofy onder andere af naar de werelden uit Toy Story, Frozen, Tangled, Big Hero 6 en Monsters Inc. Stuk voor stuk geweldige werelden waar onze helden nog nooit eerder naartoe zijn geweest.

  Verder zullen er ook een paar Disney-werelden uit eerdere delen bezocht worden. Denk bijvoorbeeld aan de werelden uit Hercules en Pirates of the Caribbean. Als we Square Enix mogen geloven, zal iedere wereld vele malen groter zijn dan in voorgaande delen. Iedere wereld schijnt namelijk dezelfde indrukwekkende proporties te hebben als de wereld uit het eerdergenoemde Kingdom Hearts 0.2 Birth By Sleep -A Fragmentary Passage-. Die reusachtige crossover met Disney is de ultieme reden om Kingdom Hearts 3 te kopen, voor zowel fans als nieuwkomers!

  Vijf redenen waarom je Kingdom Hearts 3 moet kopen

  Dit waren vijf redenen om Kingdom Hearts 3 straks in huis te halen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen te bedenken! Onze Kingdom Hearts 3 recensie staat inmiddels ook online. Genoeg leesvoer dus!

  Kingdom Hearts III

  Verkijgbaar vanaf 29 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.