Top 10 beste walking simulators - Nordic walking voor gevorderden

  Het is soms verleidelijk om in een spel in een auto te stappen en van A naar B te scheuren, maar dan mis je vaak de prachtige omgeving. Er ook games die je dwingen twee benen te gebruiken zodat je wel tijd hebt om de wereld te aanschouwen. Die vind je terug in deze top 10 beste walking simulators!

  10. DayZ

  De grootvader van de meeste moderne walking simulators begon met een mod voor Arma 2. Onder de naam DayZ nam je in plaats van gewapende rebellen, zombies onder vuur en kreeg je het Spaans benauwd als je een andere speler zag lopen. Want net als in elke andere post apocalyptische wereld zijn er geen regels meer.

  Op de grote map (225 vierkante kilometer) waren er weliswaar voertuigen te vinden, maar elke auto, motor, fiets of helikopter trok hordes zombies aan. En natuurlijk kwaadwillende spelers. Om zonder al te veel lawaai op bepaalde plekken te komen, ben je daarom in DayZ aangewezen op je trouwe benen. Niet voor niets werd de standalone omgedoopt tot Walking Simulator: The Game.

  9. The Long Dark

  De nummer tien in deze top 10 beste walking simulators kende voor de luie speler (of dappere) voertuigen. The Long Dark niet. Althans, geen voertuigen waar jij als speler gebruik van kan maken om jezelf te verplaatsen. De hier en daar stilstaande auto’s en tractors dienen enkel als provisorische schuilmogelijkheden tegen de ijzige kou van Canada.

  In The Long Dark ben je namelijk compleet op jezelf aangewezen in een verlaten gebied in Canada. Met wolven die op de loer liggen en sneeuwstormen die uit het niets opduiken, blijf je het beste warm door in de jou bezette boerderij te zitten. Maar wat doe je als de voorraden op beginnen te raken?

  Aangezien dat hoe dan ook gaat gebeuren, zal je erop uit moeten. Lopend wel te verstaan, want voertuigen zijn er niet. Je zal dus een weg moeten banen door meters sneeuw in de hoop een verdwaald hert, konijn of hutje met achtergelaten proviand tegen te komen. En dat alles terwijl je geniet van het prachtige landschap!

  8. Dear Esther

  Lang niet alle games draaien om een goed verhaal, de actie of een gigantische open map waar je overal naar toe kan. Er zijn een handjevol spellen die meer weg hebben van een kunstwerk dan een videogame. Dear Esther is er daar één van en staat daarom in deze top 10 beste walking simulators.

  We zullen het einde van de game niet spoilen, maar je zal ondervinden dat ’walking’ wel een heel speciale betekenis krijgt. Terwijl je de game speelt, merk je er weinig van, want je bent dan alleen gefocust op de prachtige omgeving en de zwoele stem die je een verhaal voorleest. Zeker een aanrader voor mensen die even tot rust willen komen en een unieke ervaring willen krijgen.

  7. PlayerUnknown’s Battlegrounds

  Een titel die niet mag ontbreken in deze top 10 beste walking simulators, is PlayerUnknown’s Battlegrounds, of kortweg PUBG. In je eentje of samen met je vrienden (of willekeurige mensen), neem je het op tegen andere spelers in een speelgebied dat steeds kleiner wordt. De winnaar is de persoon of het team dat als laatste over weet te blijven.

  Net als in DayZ zijn er voertuigen te vinden in de wereld van PUBG, maar deze zijn wederom schaars. En net als in de Arma 2 mod (en de latere standalone) trekken voertuigen vaak ongewilde aandacht. Je bent dan ook in de meeste gevallen aangewezen op je benen om je naar het overgebleven speelgebied te haasten. Dus strek die beentjes maar, want dat wordt lopen geblazen!

  6. Journey

  In onze Journey review kan je lezen waarom deze titel thuishoort in de top 10 beste walking simulators. Het spel heeft alle benodigde elementen die een dergelijke game zo goed maken. Een prachtige omgeving, toffe artstijl en een gigantische plottwist die je van je stoel af doet vallen.

  Het doel van Journey is om je een weg naar een berg te banen. De game is verre van lastig, maar blinkt daardoor juist uit in het zijn van een goede loop simulator. Je bent niet bezig met het oplossen van hersenkrakende puzzels, maar enkel met het bewonderen van de wereld terwijl je naar een ver weg liggende berg loopt. Net als Dear Esther een geweldige ervaring!

  5. Obduction

  Dat walking simulators niet voor iedereen geschikt zijn, moge duidelijk zijn. De meeste negatieve Steam reviews benadrukken hoeveel er gelopen moet worden en je maar beter fan kan zijn van het gebruik van wandelschoenen in games. De game uit 2016 mag om die reden dan ook niet ontbreken in de top 10 beste walking simulators.

  De makers van Myst zijn er goed in om hun games mysterieus te maken. Met Obduction is dat wederom gelukt en zal je in eerste instantie niet weten wat er nu precies aan de hand is. Later leer je dat jij je een weg naar de Aarde moet banen, terwijl je doorkrijgt hoe bizar mooi de planeet waarop jij je bevindt eigenlijk is. Op looppas natuurlijk!

  4. SOMA

  De wereld waarin je rondloopt bewonderen is natuurlijk prima, maar een spel waarin je op het puntje van je stoel zit vanwege de angst die het opwekt, dat kan natuurlijk ook! Als dat je ding is, dan is SOMA het spel voor jou. Deze horrorgame verdient dan ook een plekje in de top 10 beste walking simulators!

  Zodra je ziet dat de makers van SOMA dezelfde zijn die Amnesia: The Dark Descent hebben gemaakt, weet je dat het griezelen is geblazen. Deze keer bevind jij je onder de oceaan, waardoor je zeker weet dat het geen kwestie is van de deur opendoen en wegrennen. Je zal een weg moeten banen door het onderwatercomplex, terwijl je weet dat er om elke hoek een enge vijand kan staan!

  3. What Remains of Edith Finch

  Met de nominaties voor de DICE Awards bekend, weten we ook dat What Remains of Edith Finch kans maakt op de prijs voor beste verhaal en die voor ‘Outstanding achievement in Game Direction’. Laatstgenoemde is de prijs voor het team dat ervoor heeft gezorgd dat een game de volledige potentie heeft bereikt door er keihard aan te werken.

  What Remains of Edith Finch is zo’n game, want de mysterieuze walking simulator doet alles goed. Het verhaal (of eigenlijk de verhalen) die je door de ogen van Edith Finch meemaakt, zijn stuk voor stuk net boeken. Het hele spel door ben je op zoek naar meer verhalen die je vervolgens door de ogen van Edith kan herbeleven. Mysterieus, lang en met veel lopen; perfect voor in de top 10 beste walking simulators!

  2. Valley

  Zo nu en dan introduceert een spel nieuwe features die een bepaalde charme hebben. Valley gooit het concept walking simulator over een compleet andere boeg door jou als speler in een exoskelet te hijsen en je een mysterieuze vallei te dumpen. De nieuwe feature? Hoe vaker je sterft, hoe meer jouw omgeving dat ook doet.

  In de vallei dwalen weliswaar ook veel vriendelijke wezens rond, toch ligt er gevaar op de loer. Weten deze monsters je dood te maken, dan zal je weliswaar kunnen respawnen, maar gaat jouw omgeving met jou toch een beetje dood. Gelukkig is het spel niet zo moeilijk als Dark Souls, want dan zou de vallei al behoorlijk snel morsdood zijn.

  1. Firewatch

  Er kan maar één game de eerste plaats pakken in de top 10 beste walking simulators. Die game is geen ander dan Firewatch, waarin jij als speler de belangrijke taak hebt om te voorkomen dat de complete wildernis in de hens vliegt. Tenminste, daar begint het mee. Want Firewatch is een spel met zowel veel geloop, als een vleugje mysterie.

  Niet alleen zorgt dat eigenlijk altijd al voor een goede game, maar ook de artstijl die het spel meekrijgt van studio Campo Santo is op zijn zachts gezegd geweldig te noemen. Niet voor niets kreeg het spel een dikverdiende 9 in onze Firewatch review! Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar het spel, dan kan je hem hier halen voor de Xbox One.

  Welke game uit de top 10 beste walking simulators is jouw favoriet?

  Op je dooie gemakje rondstrompelen in één van de tien genoemde games is soms heel rustgevend, maar iedereen heeft zo zijn of haar voorkeur als het gaat om omgeving. De vraag is dan ook welke van de top 10 beste walking simulators jullie voorkeur heet. Laat het ons weten in de comments!

  Valley

  Verkijgbaar vanaf 24 august 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.