Top 10 beste the Legend of Zelda games ooit gemaakt

  Er zijn een hoop mensen opgegroeid met de the Legend of Zelda franchise. Het eerste spel kwam uit in 1986 en heeft sindsdien een hoop fans verdiend met de games. Na 31 jaar genieten van de Nintendo games is het tijd voor een lijst met de top 10 beste the Legend of Zelda games.

  10. The Legend of Zelda: The Minish Cap

  The Minish Cap kwam uit in 2004 voor de Gameboy Advance en kwam vervolgens nog uit op de Nintendo 3DS en de Nintendo Wii U. Binnen een jaar waren er meer dan een miljoen versies verkocht van de game.

  The Minish Cap introduceerde Ezlo, het personage dat Link de krachten gaf om te krimpen. Zo kwam Link namelijk in aanraking met een klein volk genaamd Piccori. De kleine wereld gaf de franchise een nieuw perspectief met een erg kleurrijke impressie.

  Ondanks dat het een korte game is in vergelijking met de andere The Legend of Zelda games, betekent dat niet dat deze game niet leuk is. Hij verdient daarom ook een plek in de top 10 beste the Legend of Zelda games. Klein maar fijn toch?

  9. The Legend of Zelda: Skyward Sword

  Skyward Sword is een wat recentere The Legend of Zelda game die in 2011 uitkwam op de Wii. Uiteindelijk werd de game in 2016 ook uitgebracht voor de Wii U. Wereldwijd werden er binnen een maand meer dan twee miljoen versies van de game verkocht en in 2012 waren dit er zelfs 3,52 miljoen.

  Skyward Sword ziet er prachtig uit en had een gemixte style van Twilight Princess en Wind Waker. Net zoals vele andere the Legend of Zelda games is Skyward Sword lekker kleurrijk. De game werd ook erg goed ontvangen door critici.

  Hoe kunnen we niet houden van Skyward Sword? Je kan tenslotte op een grote, kleurrijke vogel vliegen en wie wil dat nou niet? Ook krijgen we een achtergrondverhaal van de toilet-hand (uit Majora's Mask) waarvan we niet wisten of we het wilden weten ja of nee. Gelukkig weten we het nu wel. Skyward Sword hoort in ieder geval thuis in de top 10 beste The Legend of Zelda games die er ooit zijn gemaakt.

  8. The Legend of Zelda: Link’s Awakening

  We moeten toch ook echt even een game uit de oude doos halen. Link’s Awakening kwam uit in 1993 en de tijd staat deze game nog steeds goed. Link’s Awakening kwam uit voor de Game Boy en de Game Boy Color en de game is in totaal meer dan zes miljoen keer verkocht.

  De graphics in Link’s Awakening zijn natuurlijk wat verouderd, maar dat betekent niet dat het minder leuk is. De game speelt zich af na de gebeurtenissen van A Link to the Past en er zijn weer een hoop leuke kerkers om te verkennen.

  De game is bijzonder, omdat hij nu nog steeds net zo leuk is als hij 25 jaar geleden was. Het is ook bijzonder dat we hier een aantal bekende personages in terugvinden die we niet in de game zouden verwachten, zoals Yoshi en Kirby. Daardoor verdient deze oude taart een plekje tussen de top 10 beste the Legend of Zelda games.

  7. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

  A Link Between Worlds is een wat nieuwere game die in 2013 is uitgekomen voor de Nintendo 3DS. Toch neemt de game je even mee terug in de tijd, het is namelijk weer een 2D-achtige game en het is een sequel op A Link to the Past. Door de nieuwe technologie is de game minder pixel-achtig en zit er meer een 3D-effect in de game.

  De game is uiteindelijk ook uitgekomen op de 2DS, maar wordt sterk aangeraden om op de 3DS te spelen omdat sommige stukken misschien wat moeilijker te spelen zijn met de 2DS. Het zal dan bijvoorbeeld moeilijker zijn om bepaalde sprongen te maken. Gelukkig is er in ieder geval niks onmogelijk bij beiden platformen.

  A Link Between Worlds is een game die de franchise in stand heeft gehouden, maar toch zijn eigen identiteit heeft gecreëerd. Dit is goed gevallen bij critici en fans over de hele wereld. In 2014 waren er al 2,51 miljoen versies van de game verkocht. Het is dan ook geen wonder dat hij bij de top 10 beste the Legend of Zelda games staat.

  6. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

  The Wind Waker HD kwam uit als een remake van de Wind Waker voor de GameCube. Net als A Link Between Worlds werd de remake uitgebracht in 2013, maar deze game kwam uit voor de Wii U. Deze game is het bewijs dat je niet altijd realisme nodig hebt in games.

  De game speelt zich voornamelijk af op eilanden en in de zee en spelers zullen dus ook veel gaan varen. In deze remake is een aantal dingen veranderd in vergelijking met de originele game. Er werd bijvoorbeeld “Swift Sail” geïntroduceerd waardoor spelers iets gemakkelijker konden varen. Ook was de Tingle Tuner vervangen met een Tingle Bottle.

  The Wind Waker HD werd net als zijn voorganger erg goed ontvangen bij het publiek en wordt door sommige mensen geprijsd als één van de beste 3D the Legend of Zelda games ooit. Ook hier zijn er weer leuke en uitdagende dungeons om te ontdekken en kunnen we weer genieten van de vrolijke kleuren. Dankzij het vrolijke humeur dat wij daarvan krijgen staat The Wind Waker nu in de top 10 beste the Legend of Zelda games.

  5. The Legend of Zelda: A Link to the Past

  Dit is het oudste pareltje op deze lijst. A Link to the Past kwam uit op de SNES in 1991. Dit is het derde The Legend of Zelda spel dat ooit is uitgebracht en we konden deze mooie game niet van de lijst af laten. Dit is namelijk The Legend of Zelda game waar de oudere generatie van fans het over zal hebben als je ze vraagt waarom zij fan zijn geworden van de franchise.

  Voor die tijd was de game heel erg goed gemaakt. A Link to the Past werd goed ontvangen door critici en gamers en de game stond vijf jaar lang op nummer 1 van de beste Nintendo Power lijst, totdat de SNES-lijst ermee stopte.

  In deze game red je Zelda uit de duistere wereld van Ganon, waar jullie beiden beland zijn door de gemene Agahnim. Er zijn uiteindelijk nog remakes van de game gemaakt voor op de Game Boy Advance en voor op de Wii’s Virtual Console. Het is eigenlijk verplicht om deze goude oude op de lijst te zetten van de top 10 beste the Legend of Zelda games.

  4. The Legend of Zelda: Twilight Princess

  Hoe zouden we niet kunnen houden van een game waarin we de wolfvorm van Link zijn? Nintendo implementeerde een geheel nieuwe feature met zijn eigen hebbedingetjes als wolfworm. Twilight Princess zit vol met memorabele personages, zoals Midna en eigenlijk überhaupt de rest van het Twili volk. Niet te vergeten de vervreemde mensvogels.

  De game kwam uit op de GameCube in 2006 en werd vervolgens nog uitgebracht op de Wii en de WiiU. De game werd goed ontvangen door critici en gamers en is in totaal wereldwijd ongeveer 8,85 miljoen keer verkocht. Daarmee is het ook de op een na best verkochte game van de hele franchise.

  Er is ontzettend veel te ontdekken en te doen in de game. Het is wel een van de iets duistere games van de The Legend of Zelda franchise en kreeg daarom ook het twaalf-plus stempeltje. The Legend of Zelda Twilight Princess was de laatste Nintendo game die op de GameCube werd gepubliceerd. En last but not least, Twilight Princess hoort zeker thuis in de top 10 beste the Legend of Zelda games.

  3. The Legend of Zelda: Majora’s Mask

  Dit is misschien wel de meest vreemde en experimentele the Legend of Zelda game die ooit is gemaakt. De game kwam achttien maanden uit nadat Ocarina of Time was uitgebracht en hoewel de twee games qua uiterlijk redelijk veel op elkaar lijken, kun je er bij deze games vanuit gaan dat je klaar moet staan voor een hele andere belevenis.

  We kunnen erop gokken dat er mensen zijn die nog steeds nachtmerries hebben van Majora’s Mask. Een blik naar de gigantische, demonische maan die continue boven je hoofd zweeft is genoeg. Het maakt de game niet minder leuk, maar juist spannender en doet je smachten naar meer.

  Die aspecten maken de game juist zo memorabel en zorgen ervoor dat we het nog steeds niet kunnen vergeten. Gelukkig voor ons is er een remake gemaakt voor op de Nintendo 3DS, want veel mensen hebben helaas geen Nintendo 64 of een GameCube tot hun beschikking. Op welk platform dan ook, deze game hoort thuis in de top 10 beste The Legend of Zelda games.

  2. The Legend of Zelda: Ocarina of Time

  Niet alleen hoort Ocarina of Time zo hoog op deze lijst omdat het een geweldige game is, het moet omdat de game van historisch belang is. Veel technieken zijn van deze game overgenomen om het maken van de 3D games te verbeteren. Dit was namelijk het eerste deel in de franchise dat 3D graphics gebruikte.

  In totaal zijn er ongeveer zeven miljoen versies van deze game verkocht en je kunt jezelf gelukkig prijzen als jij er daar één van bent. Ocarina of Time is iconisch en over het algemeen gewoon een prachtig spel, waarin muziek een grote rol speelt, je maakt namelijk muziek met de ocarina.

  Er is een remake gemaakt voor de Nintendo 3DS, die momenteel een stuk makkelijker is om te spelen dan de al wat oudere versie. Ondanks dat zal deze parel altijd zijn charme blijven houden en daarom hoort hij ook op de top 10 van de beste The Legend of Zelda games.

  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Breath of the Wild is uitgekomen in 2017, maar is beschreven als revolutionair voor de the Legend of Zelda franchise. Dit is tot nu toe de laatste game die voor de franchise is uitgekomen. De game speelt zich af na de gebeurtenissen van alle andere The Legend of Zelda games en staat volgens Nintendo officieel onderaan de Zelda-tijdlijn.

  Muziek heeft over het algemeen altijd wel een rol gespeeld in de the Legend of Zelda franchise, maar deze game dacht daar anders over. Er is namelijk bijna geen muziek in de game; je kunt rustig luisteren naar het geluid van de wind en het water. Ook bevindt de game zich in een grote, open wereld. Je hoort een kleine melodie als je paardrijdt en als je vecht hoor je een muziekje tot de vijand is verslagen. Ook hoor je wel muziek als je in een dorp loopt, maar in het open land bijna niet.

  De game ziet er prachtig uit en brengt een frisse wending in de franchise, om er misschien een ander leven in te blazen. Ook is het weer in de game ontzettend realistisch; in de game verandert het geleidelijk van dag naar nacht. Ook is het moeilijker om rotsen te beklimmen als het regent en duurt het ongeveer een minuut voordat Link is opgedroogd van de regen. Deze game verdient absoluut de hoogste plek in de top 10 beste the Legend of Zelda games.

  Top 10 beste the Legend of Zelda games

  Het is geen wonder dat mensen fan zijn van deze franchise, want als we deze lijst hebben doorgelezen hebben we al gezien wat voor een prachtige games er tussen zitten. Mensen hebben zich bijzonder veel uren vermaakt met het spelen en ontdekken van deze games, laten we hopen dat we dat nog jaren kunnen doen. Goed bezig, Nintendo! Dit was de lijst met de top 10 beste the Legend of Zelda games.

  The Legend of Zelda: A Link to the Past

  Verkijgbaar vanaf 12 december 2013

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.