Wat je moet weten over Mile 22, de nieuwe actiefilm met Mark Wahlberg

  Vanaf 18 oktober zal Mile 22 in de bioscoop draaien, een nieuwe actiefilm van Peter Berg met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Wat kan je precies van deze nieuwe film verwachten? Wij hebben alle sappige details over dit nieuwe actiefestijn, zodat jij goed voorbereid naar de bioscoop kan.

  STX Entertainment

  Waar gaat het verhaal over?

  In Mile 22 speelt Mark Wahlberg de rol van James Silva, lid van het topgeheime paramilitaire team van de CIA genaamd Overwatch (niet te verwarren met de game). Silva heeft als taak om een informant (gespeeld door Iko Uwais) met cruciale informatie over een aankomende terroristische aanslag naar de Amerikaanse ambassade te brengen. Deze ambassade ligt wel in Zuid-Oost Azië, omringd door vijanden en op 22 mijl afstand van zijn huidige locatie. Silva krijgt hulp van high-tech communicatie-expert Bishop (gespeeld door John Malkovich) en Alice (gespeeld door Lauren Cohan).

  Alsof dit niet moeilijk genoeg was, heeft het vliegtuig dat de informant moet ophalen maar één minuut de tijd. Het is dus een race tegen de klok om de informant op tijd veilig te stellen en te beschermen tegen soldaten van de Indonesische overheid. Lukt het ze om op tijd de agent af te leveren?

  STX Entertainment

  Peter Berg en Mark Wahlberg

  Mile 22 is de vierde samenwerking tussen regisseur Peter Berg en acteur Mark Wahlberg. De twee mannen werkte al eerder samen aan de films Lone Survivor, Deepwater Horizon en Patriots Day. Opvallend is dat Mile 22 de eerste film van het duo is dat niet is gebaseerd op echte gebeurtenissen, maar in plaats daarvan een compleet origineel verhaal. Het thema in de films die ze maken is over teams die vechten om te overleven, iets waar de twee beide een passie voor hebben.

  Peter Berg omschreef in Vanity Fair hun relatie als volgt:

  “We hadden geen rolmodellen, geen familiebanden, geen branchecontacten en geen afsnijroutes. Op één of andere manier kruisten onze paden. We herkenden dezelfde drive, dezelfde ethiek en dezelfde geest. We waren er meteen zeker van dat we goed zouden samenwerken, dat we elkaar zouden kunnen vertrouwen en dat we sterker zouden zijn als een team.”

  De samenwerking met de actiefilms van Peter Berg is ook niet heel gek, gezien Mark Wahlberg niet vies is van een goede actiefilm. Zo heeft hij rollen gehad in films als The Italian Job, Pain & Gain en Transformers: Age of Extinction. Daarnaast is hij ook bekend van wat meer serieuzere rollen zoals in The Departed en Shooter.

  STX Entertainment

  We gaan meer van Mile 22 zien

  Productiebedrijf STX Entertainment heeft grootste plannen voor Mile 22 en het universum dat het er mee begonnen is. Allereerst zal STXsurreal, de tak van STX die zich richt op evenementen en virtual reality, werken aan een spin-off serie. De serie gaat The Kiev Exchange heten en zal gaan over het paramilitaire team Ground Branch. Zij moeten een gijzeling op een druk plein zien op te lossen. De serie wordt net als Mile 22 geregisseerd door Peter Berg en geschreven door Umair Aleem.

  Aleem zal ook het vervolg op de film gaan schrijven. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend waar de film over zal gaan, evenals details over wie er in de film moeten gaan spelen.

  STX Entertainment

  Wist je dat?

  Mark Wahlberg heeft in films gespeeld die te maken hebben met terroristische aanslagen, waaronder Patriots Day. Deze film is gebaseerd op de Boston Marathon Bombing, waar tijdens de Boston marathon zelfgemaakte bommen tot ontploffing gebracht werden door twee terroristen. Wahlberg zelf was bijna zelf betrokken bij de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Oorspronkelijk zou Wahlberg meegaan met de vlucht die later werk gekaapt en één van de World Trade Center torens in vloog, tot hij op het laatste moment besloot toch niet de vlucht te nemen.

  Gelukkig voor Wahlberg was dit niet het geval en zat hij niet in het vliegtuig toen de tragische gebeurtenis plaatsvond. Sindsdien heeft hij meer dan genoeg nieuwe films gemaakt, waarvan sommigen goed beoordeeld zijn door kijkers en critici.

  Mile 22 draait vanaf 18 oktober in de bioscoop

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.