Top 10 beste racefilms van deze eeuw

Article
dinsdag, 27 juni 2017 om 12:08
xgn google image
Racefilms zijn er in alle vormen en maten. In sommige film wordt er geracet over een circuit en in andere films wordt er door de straten van een stad gereden. Baby Driver valt in de laatste categorie. Om de release van die film te vieren kijken we naar de beste racefilms van deze eeuw.

10. The Italian Job (2003)

Films waarin grote overvallen werden gepleegd namen meteen in populariteit toe nadat The Italian Job uitkwam in 2003. In deze film wordt ook een overval gepleegd, al verwachtte Charlie Croker, gespeeld door Mark Wahlberg, niet dat hij belazerd zou worden. Hij raapt daarom een crew bij elkaar waarmee hij zijn oude team opspeurt.
The Italian Job is vooral bekend om de achtervolging in auto's van het merk Mini. Deze compacte wagentjes passen overal tussendoor en blijken daardoor ideaal in deze film. Zo worden ze onder meer gebruikt om te racen door het riool van Los Angeles. The Italian Job is een vermakelijke film met naast Wahlberg ook nog Charlize Theron, Donald Sutherland en Jason Statham.
114062

9. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)

Racen hoeft niet altijd een serieuze zaak te zijn. In Talladega Nights laten ondermeer Will Ferrell, John C Reilly en Sasha Baron Cohen zien dat er genoeg gelachen kan worden in het racewereldje. Ferrell zet een typische prestatie neer als coureur Ricky Bobby en daarbij zou je al kunnen weten of deze humor iets voor jou is of niet.
Bobby leeft aan de top van het racewereldje, samen met zijn maatje Cal Naughton Jr die altijd op de tweede plaats komt. Het duo wordt nu opeens achterna gezeten door de Fransman Jean Girard, een goed typetje van Sasha Baron Cohen. Lukt het ze om aan de top te blijven of weet de Fransman hun van de troon te stoten?
114063

8. Gone in 60 Seconds (2000)

Nicolas Cage is een acteur met wisselende prestatie. In Gone in 60 Seconds weet hij als Memphis Raines een goede prestatie neer te zetten. Het is niet de beste film ooit gemaakt, maar het is ontzettend vermakelijk om naar te kijken.
Raines wordt gedwongen om zijn leven als autodief weer op te pakken om zijn broer Kip te redden. Hij moet vijftig auto's stelen in één nacht om zijn broer in veiligheid te houden. Een hele opgave die samen gaat met veel achtervolgingen en spannende momenten. Autoliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want de mooiste wagens komen voorbij.
114064

7. Speed Racer (2008)

Misschien is het een gevalletje stijl boven kwaliteit , maar dat neemt niet weg dat Speed Racer prachtig is om naar te kijken. Deze film van de Wachowski Brothers, makers van de Matrix, is gebaseerd op een Japans verhaal over een jonge coureur die de allersnelste wil zijn. Speed Racer is een en al CGI, wat in het begin even wennen is, maar een genot om naar te kijken zodra je aan de stijl gewend bent.
Het leven van een racer zit vol met corruptie en dat zorgt voor flink wat drama voor de hoofdrolspeler van deze film. Hij werkt samen met de politie en de mysterieuze Racer X om een einde te maken aan de corruptie en criminaliteit die met het raceleven samen gaat. Daarvoor met hij wel eerst een groot toernooi winnen.
114065

6. Cars (2006)

Pixar kwam in 2006 met de Cars serie. Hoewel de huidige delen en spin-offs niet van het hoogste kaliber zijn, is er weinig aan te merken op het eerste deel in deze raceserie. Cars zorgde voor onze eerste kennismaking met Lightning McQueen, die wordt ingesproken door Owen Wilson.
McQueen is een echte raceauto met de passie om de snelste te zijn. Hij belandt in het rustige stadje Radiator Springs en heeft een flinke reis voor de boeg als hij nog kampioen wil worden. Tijdens zijn reis leert hij andere karakters steeds beter kennen en realiseert hij dat de finishlijn niet alles is in het leven is, soms moet je genieten van de reis zelf.
114066

5. Rush (2013)

Voor de fans van Formula 1 verscheen in 2013 Rush. De rivaliteit tussen James Hunt en Niki Lauda klinkt misschien niet voor iedereen als een interessant plotpunt, maar zelfs als je niets met Formula 1 te maken wil hebben word je helemaal meegesleurd in dit verhaal. De racefilm weet het verhaal goed te brengen, dat is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Hunt wordt gespeeld door Chris Hemsworth en de rol van Lauda wordt door Daniel Brühl vertolkt. Regisseur Ron Howard, bekend van onder meer A Beautiful Mind en The Da Vinci Code, speelt het enigszins veilig met Rush, maar het resultaat mag er zeker zijn.
114067

4. Fast Five (2011)

De Fast and Furious franchise is de afgelopen jaren enorm uitgegroeid. Waar de eerdere films het rustig aandeden met een aantal gave straatraces, gaan de nieuwere films vol gas over de top. Inmiddels is het achtste deel in de serie ook al uit, maar deeltje vijf is ons inziens de sterkste.
In Fast Five wordt de crew van de serie achterna gezeten door Hobbs, gespeeld door Dwayne Johnson. In Rio de Janeiro is de ontknoping van deze achtervolging met veel races, crashes en spektakel. Vooral de achtervolging met een gestolen kluis door de hele stad is er eentje die je niet snel zult vergeten.
114068

3. Drive (2011)

Niemand had verwacht dat een film waarin Ryan Gosling bijna twee uur naar andere mensen staart interessant kon zijn. Toch wist Drive in 2011 veel indruk te maken. Met een titel als Drive weet je al dat je heel wat autoritjes kunt verwachten. Gosling vertolkt de naamloze chauffeur met veel klasse.
Zijn karakter is een stuntman die veel autocrashes meemaakt. Dat werk doet hij slechts parttime, want 's nachts zorgt hij ervoor dat criminelen wegkomen met hun misdaden. Zijn ervaring achter het stuur helpt hem hier enorm bij. Hij zal dan ook een aantal wilde ritjes maken in Drive.
114069

2. Baby Driver (2017)

Baby Driver draait pas in de bioscoop, maar heeft nu al een plekje in ons hart weten te veroveren. Deze nieuwste film van Edgar Wright combineert een unieke montagestijl met muziek. Heel de film speelt zich af op een beat van het nummer dat op dat moment te horen is. Deze stijl pakt erg goed uit en is erg vermakelijk om naar te kijken.
Baby is een getaway driver die bij overvallen ervoor zorgt dat de groep aan de politie kan ontsnappen. Dat doet hij volledig in stijl op de muziek die hij continu aan het luisteren is. Met Kevin Spacey en Jamie Foxx in de cast als ondersteunende karakters is Baby Driver een uiterst sterke film die zeker een bioscoopbezoekje waard is.
114070

1. Mad Max: Fury Road (2015)

De absolute racefilm van deze eeuw is toch wel Mad Max Fury Road. Deze film staat stijf van de adrenaline en wist daarmee wereldwijd een succes te worden. Tijdens het kijken van deze film zit je continu op het puntje van je stoel in anticipatie van wat er komen gaat.
In Mad Max Fury Road is het elven dat wij kennen compleet tot een einde gekomen. De belangrijkste middelen in deze wereld zijn water, benzine en ammunitie. Max probeert de hele film lang de bazen van de drie belangrijkste communities te ontlopen. Met auto's, motors en vrachtwagens wordt er heel wat afgeraced en gebeukt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties