Cars 3 Driven to Win is een ontzettend uitgebreide game. Dat is de eerste indruk die wij kregen tijdens de presentatie over de game en de hands-on ervaring die daarop volgde. Het enorme aantal game modi, personages, circuits en trucjes om je tegenstander dwars te zitten zorgt ervoor dat je wel uren kunt vermaken met deze game. We hebben nog niet kunnen genieten van de verhaalmodus, maar zonder deze modus konden we al zien dat Cars 3 zeker voorzien is van genoeg content.

Tijdens de hands-on met de Cars 3 game hadden we namelijk alleen toegang tot de singleplayer en lokale multiplayer modi. Ook namen we een kijkje in de verschillende menu's van de game en zagen we dat er genoeg te doen is. Cars 3 is niet alleen een plezier voor fans van de films, want de game is absoluut een mooie toevoeging aan het arcade racegenre.

Cars 3 Driven to Win Preview

De eerste race

Tijdens de hands-on met Cars 3 Driven to Win konden we kiezen uit een aantal game modi. Als eerste gingen we voor de normale racemodus waarin het doel is om als eerste te finishen. In het menu waar je je personage kunt kiezen stond de cursor gelijk al op de grote ster uit de Cars serie, Lightning McQueen. Die beslissing was dus meteen gemaakt, maar in totaal is er keuze uit 22 verschillende personages.

Nadat je een auto uitkiest kun je de toeter, lichten en turbo-vlammen van je personage aanpassen. Als laatste moet je een keuze maken uit een van de 21 verschillende circuits om op te racen. Tijdens de race baan je je zo snel mogelijk een weg door het circuit door te driften, stunten en beuken. De gameplay is wel even wennen, want er zijn allerlei speciale manieren om je over de weg te begeven.

Cars 3 Driven to Win Preview

Andere game modi

Naast het normale racen zijn er nog vijf andere game modi waar je je samen of alleen mee kunt vermaken. Denk bijvoorbeeld aan de Stunt Showcase waarin je zoveel mogelijk punten moet scoren door op schansen te springen en salto's te maken. Een andere toffe modus heet Takedown en hierin is het doel om zoveel mogelijk andere auto's van de baan te rijden en te slopen. Cars 3 Driven to Win biedt dus genoeg mogelijkheden om je te vermaken of om je vrienden te vernederen.

Turbo

Aan het begin van elke race moet je zo vaak mogelijk op je rechter trigger bashen om de race met een volle turbometer te beginnen. Daarnaast kun je extra turbo verdienen door over de jerrycans met benzine op het circuit te rijden. Ook kun je turbo verzamelen door je auto op speciale manieren door het level te manoeuvreren en als je dit op de goede plek doet levert dit meer turbo op. Turbo is essentieel in elke arcade racegame en Cars 3 Driven to Win geeft een unieke twist aan deze feature.

Cars 3 Driven to Win Preview

Wapens

In sommige game modi kun je gebruik maken van wapens om je tegenstanders mee dwars te zitten. Je kunt bijvoorbeeld op ze schieten met bommen, geweren of lasers, maar er zijn ook andere types items. In totaal zijn er 14 verschillende items waarmee je jezelf naar de overwinning kan schieten, dus er zit genoeg variatie in de verschillende power-ups. Ook dit aspect van Cars 3 Driven to Win is essentieel in arcade racegames en ook dit is goed aangepakt door Avalanche Studios.

De speeltuin

Een verrassende gamemodus in Driven to Win is Thomasville Playgrounds, waarin je kan doen wat je wilt in een extra groot level. Het level is niet echt een circuit, dus je kunt vrij rondrijden en meedoen aan de verschillende uitdagingen. Er zijn twaalf verschillende uitdagingen waarmee je je vaardigheden uit kunt testen en sterren kunt verdienen. Deze gamemodus is een goede toevoeging aan het spel en het is daarnaast een prima manier om aan je skills te werken.

Cars 3 Driven to Win Preview

Ontgrendelbare content

Voor de hands-on ervaring met Cars 3 Driven to Win waren alle circuits, personages en game modi al ontgrendeld, maar als je zelf met de game begint is dit nog niet zo. De game wordt toegankelijk gehouden doordat er geen onmogelijke vaardigheidsdrempels in de game zitten. Zo kun je de meeste content ontgrendelen door simpelweg een race uit te spelen en is het dus niet per se nodig om eerste te worden of een recordtijd neer te zetten. Zo blijft de game voor zowel jong als oud te genieten en Cars 3 Driven to win is dan ook een echte familie-game.

Dynamische tutorials

Een ander aspect van Cars 3 Driven to Win dat de game zo toegankelijk maakt zijn de dynamische tutorials. Deze bestaan uit meldingen die boven je eigen auto en die van andere racers verschijnen. De tutorials zijn gebaseerd op wat je op dat moment moet doen, maar ook op waar je nog niet zo goed in bent. Als je nog weinig gedrift hebt en een andere auto dit wel doet, dan zie je boven die auto hoe je kunt driften.

Cars 3 Driven to Win Preview

Voice actors

Voor de Cars 3 film zijn in totaal twaalf voice actors gestrikt die nu of in het verleden NASCAR races gereden hebben. Ook zijn er onder hen een aantal commentatoren die in het dagelijks leven verslag doen van die races. Cars 3 Driven to Win bevat twee van deze voice actors, een daarvan heeft een personage ingesproken en de ander is zowel in het echte leven als in deze game de commentator bij de races. Verwacht in deze game dus bekende stemmen te horen die ook in de film de stemmen van de personages verzorgen.

Platforms

Cars 3 Driven to Win komt dus op 13 juni uit en is beschikbaar voor zowel current gen als previous gen consoles. Dit houdt in dat je de game kan spelen op de PS4, Xbox 360 en Nintendo Switch, maar ook op de PS3, Xbox 360 en Wii U. Hiermee zorgen de ontwikkelaar en uitgever ervoor dat de game zo toegankelijk mogelijk is voor mensen van alle leeftijden. Op dit moment zijn er nog geen plannen voor een release op de PC, maar Avalanche Software liet wel weten dat een release in de toekomst nog niet uitgesloten is.

Voorlopige conclusie

Hoewel het in het begin even wennen is, is Cars 3 Driven to Win toegankelijk voor zowel jong als oud. Met de vele wapens, personages en stunts krijg je genoeg materiaal om het in je eentje of samen naar je zin te hebben. Daarnaast staan de vele game modi en circuits garant voor uren aan speelplezier. Deze game gaat het zeker goed doen bij de Cars fans, maar is ook buiten die doelgroep zeker een aanrader.